کد خبر: ۳۱۵۹۸
تاریخ انتشار: ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۲:۳۶

آژیر خطر بازگشت «سامسونگ» و «ال جی» به ایران

پس از سفر نخست وزیر کره جنوبی به ایران، در حالی اخبار ضد و نقیضی از بازگشت «سامسونگ» و «ال جی» به بازار ایران به گوش می‌رسد که هنوز که «نه به بار است و نه به دار» در مورد بازگشت احتمالی این شرکت‌ها دعوای زرگری درگرفته است.

قلم‌نیوز:اواسط اردیبهشت ماه سال ۹۸ با ممنوعیت واردات لوازم خانگی کم کم زمزمه خروج دو غول کره‌ای به گوش رسید و در بهمن همان سال، خبری از کره ای‌های مملو از فناوری در ایران نبود. در این میان بازار انحصاری در اختیار تولیدکنندگان داخلی لوازم خانگی قرار گرفت تا این شرکت‌ها از آب گل آلود ماهی بگیرند. این بود که کم کم تولید داخلی سرپا شد و توانست با واردات قطعات، انتقال تکنولوژی و ایجاد خط تولید نفسی تازه کند.

خط و نشان تولیدکنندگان برای سامسونگ و ال جی

سفر نخست وزیر کره جنوبی به ایران در اولین ماه بهار ۱۴۰۰، بازار گمانه زنی‌ها برای بازگشت دو غول کره‌ای به ایران همزمان با مذاکرات وین را داغ کرد. در این میان در حالی در مورد بازگشت این دو برند، دو جناح مخالف در برابر هم قد علم کرده اند که تصمیم گیر اصلی در مورد بازگشت این دو برند کره‌ای نه این دو جناح، که دولت و حاکمیت است. یکی از این دو گروه معتقد است حضور مجدد کره ای‌ها باعث می‌شود تا رشد صنعت لوازم خانگی ایران متوقف شده و حجم عظیمی از نیرو‌های در حال اشتغال از کار بیکار شوند. این گروه می‌گوید به هیچ وجه نباید اجازه ورود شرکت‌های کره‌ای را به بازار ایران بدهیم، زیرا هنوز صنعت لوازم خانگی ایران توان رقابت با آن‌ها را ندارد و تمام زحماتی که طی این ۲ سال برای پیشرفت صنعت لوازم خانگی ایران کشیده شده، از بین خواهد رفت.

قوه قضائیه، دایه مهربان‌تر از مادر برای تولیدکنندگان لوازم خانگی!

در این میان سعید عمرانی، معاون قضایی دادستان کل کشور هم هنوز مذاکره‌ای درنگرفته، وارد ماجرا شده و گفت: «این دو شرکت در شرایط سخت مردم را تنها گذاشتند و در حوزه قضایی ما اجازه نمی‌دهیم این نوع شرکت‌ها بخواهند به کشور بیایند و به طور حتم امکان فعالیت برای این دو برند در کشور ما وجود نخواهد داشت.»

در مقابل دبیرکل انجمن صنایع لوازم خانگی ایران نیز معتقد است: شرکت‌های خارجی علاقه‌مند به بازگشت و حضور مجدد در بازار بزرگ ایران هستند، اما این بار باید هوشمندانه و مشروط با آن‌ها مذاکره کنیم تا عمق همکاری‌ها افزایش یابد. عباس هاشمی افزود: در سال‌های گذشته خروج برند‌های مطرح خارجی از کشورمان به اجبار و تحت فشار آمریکایی‌ها اتفاق افتاد، این در حالی است که اکثر آن‌ها خواهان استمرار حضور در بازار ایران بودند

وفور محصولات «سامسونگ» و «ال جی» در ایران، این بار، اما قاچاق

نایب رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی در گفتگو با اقتصاد ۲۴ گفت: این برند‌ها به طور رسمی از سال ۹۸ از ایران رفتند؛ اما به طور غیررسمی در این چند سال با وجود ممنوعیت واردات، کالا‌های آن‌ها به صورت قاچاق در سطح بازار به وفور مشاهده می‌شود.

محمدحسین اسلامیان ادامه داد: هم اکنون هر مدلی از محصولات این دو برند از لباسشویی گرفته تا اسپیلت، یخچال، ظرفشویی و... به صورت قاچاق در بازار وجود دارد؛ اما پیش از خروج این شرکت‌ها از ایران، آن‌ها خط تولید مشترک با شرکای ایرانی در کشور داشتند.

انحصارشکنی بازار لوازم خانگی با بازگشت غول‌های کره‌ای

نایب رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی در پاسخ به سوال اقتصاد ۲۴ مبنی بر اینکه آیا نباید صاحبان تکنولوژی کره‌ای به ایران برگردند، گفت: اینکه بگوییم این شرکت‌ها نباید به هیچ عنوان به ایران برگردند، حرف غلطی است. زیرساخت ها، فناوری و تکنولوژی روز باید وارد کشور و در داخل ایران تولید شود. از طرفی باید به انتخاب و سلیقه مردم احترام گذاشت و از همه مهم‌تر وقتی این کالا‌ها به صورت رسمی و قانونی در داخل ایران تولید شود و در بازار باشد، از ورود کالای قاچاق، فیک و بدون گارانتی جلوگیری می‌کند و در نتیجه به نفع مصرف کننده هم هست.

اسلامیان با بیان اینکه در سال‌های تحریم انصافا تولیدکنندگان تلاش کردند با انتقال تکنولوژی به کشور، کیفیت محصولاتشان را افزایش دهند، گفت:، اما به صورت کلی اگر بخواهیم دیدگاه جهانی و صادرات به اقصی نقاط جهان داشته باشیم، باید از علم و تکنولوژی روز را استفاده کنیم و فناوری وارد کشور شده و کالای باکیفیت‌تر تولید شود.

جولان لوازم خانگی فیک در بازار به دلیل ممنوعیت واردات

نایب رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی گفت: جالب است بدانید در حال حاضر قیمت محصولات قاچاق بدون گارانتی در بازار ارزان‌تر از تولیدات وطنی است. به طور مثال یک ماشین لباسشویی برند کره‌ای ۱۲ میلیون تومان است که قیمت تمام شده آن برای تولیدکننده داخلی ۱۲ تا ۱۳ میلیون آب می‌خورد.

اسلامیان در پایان گفت: درحال حاضر یکی از ضربه‌هایی که تولیدکنندگان لوازم خانگی می‌خورند، وفور کالا‌های قاچاق در بازار است، زیرا قاچاق سهم بازار تولیدات داخلی را کم کرده است.

منبع: اقتصاد24

نظرات بینندگان