تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به قلم نیوز است و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی و تولید: " ایران سامانه "
به گزارش «قلم نیوز» به نقل از خبرگزاری میزان، چهارمین جلسه محاکمه «ب.ز» متهم نفتی در شعبه 15 دادگاه انقلاب اسلامی به ریاست قاضی صلواتی و به صورت علنی از 9 صبح امروز آغاز شد.
در این جلسه فقط متهم ردیف اول حضور داشت و در یک مقدمه و دو فصل از خود دفاع کرد.
متهم نفتی در این جلسه در دفاع از اتهامات خود اظهار کرد: رشوه و باج نداده ام و بعضا مورد زورگیری واقع شدم.
وی ادامه داد: تاجری حرفه ای و آگاه به امور خود هستم و از عملکرد اقتصادی خود دفاع می کنم، کسی که کار هزاران میلیاردی انجام می دهد، عقل و شعور هزاران میلیاردی دارد.
وی تصریح کرد: مجموعه های خارجی من موجب افتخار کشورمان بود، مطلعان می دانند مبلغ ۲ میلیارد یورو برای من پول خردی بیش نبوده است. شرکت نفت کمتر از ۶ ماه با من همکاری کرده است و بیش از ۲ میلیارد یورو ۱۱۰۰ تومانی وارد کشور کرده ام.
ب. ز اظهار کرد: ابزار وصول پول وجود ندارد و شماره حسابی برای دریافت وجوه وجود ندارد. به ما بانک های داخلی معرفی می کنند که امکان واریز وجه در انها وجود ندارد، تلاش من امکان باز کردن حساب در بانک هایی که امکان دور زدن تحریم را داشته اند بوده است.
ادعاهای متهم در خصوص وضعیت خود در زندان و واکنش قاضی صلواتی
متهم نفتی در این جلسه ادعاهایی را مبنی بر وضعیت خود در زندان مطرح کرد که قاضی صلواتی در واکنش به این اظهارات وی گفت: در مورد زندان و امکانات رفاهی که در اختیار شما بوده است در جای خود دفاع خواهیم کرد.
وی در ادامه دفاعیات خود گفت: برای اینکه بهانه ندهم و قدرت خارجی خود را به اثبات برسانم تاکنون ۱۹۶۸ میلیون یورو ضمانتنامه از یک بانک معتبر تهیه و تا دو روز دیگر تقدیم دادگاه خواهم کرد و مسئولان برای تائید ضمانتنامه تدبیری کنند که قاضی صلواتی در واکنش به این اظهارات وی گفت: نام بانک و کشور را نگویید.
تذکرهای مکرر قاضی صلواتی به متهم نفتی
قاضی صلواتی خطاب به متهم گفت: حق ندارید به اشخاص حقیقی و حقوقی توهین کنید، علیه هر شخصی اعتراض و شکایت دارید از طریق وکلا در مرجع دادسرا اقامه کنید.
متهم نفتی در حالی مکررا از لفظ «برات» در دفاعیات خود استفاده می کرد که در متن کیفرخواست هیچ اشاره ای به «برات» نشده بود و در متن کیفرخواست به ال سی اشاره شده است.
جلسه پنجم محاکمه متهم نفتی فردا برگزار میشود.
ایسنا هم سخنان بابک زنجانی را این گونه منتشر کرده است:
* بابک زنجانی با قرار گرفتن در جایگاه در ابتدا با قرائت بخشهایی از زیارت عاشورا گفت: دفاعیات من شامل مقدمه چند صفحهای و دارای دو فصل است. فصل اول شامل عملکرد اینجانب است که قرائت میکنم و فصل دیگر بررسی خط به خط کیفرخواست است که در جای خود از آن دفاع خواهم کرد تا انشاء الله بتوانم این اتهامات را از پیش پای خود بردارم.
* بابک زنجانی در خصوص تشکیل پرونده خود گفت: وزارت نفت در دولت قبل محمولههای غیرقابل فروش را در اختیار شرکت خارجی HK قرار داده و پس از مدتی آن شرکت خارجی دچار تحریم شد و وجوه حاصله غیرقابل وصول شد.
این متهم پرونده موسوم به فساد نفتی ادامه داد: با عوض شدن دولت وزیر جدید نفت به خاطر اینکه دستوری مدیریت شده برای هدایت دیگران داشت از این فرصت استفاده و تفاهم نامه یکطرفهای را انعقاد و اعلام میکند که تحریمها به وزارت نفت ربطی ندارد و قوه قضاییه را به یاری میطلبد. سپس با کمک بانک مرکزی دادسرا را به خاطر این این که وجوه بابک زنجانی از کجا آمده پیگیر این موضوع میکند. از آنجا که مطرح میشود منشاء پولها مشخص نیست عملیات بابک زنجانی را فاقد منشاء میدانند و همه مراودات به این واسطه صوری و سندها جعل محسوب میشود.
متهم ردیف اول پرونده موسوم به فساد نفتی گفت: عمل اخلال در نظام اقتصادی به بنده نسبت داده شده و من به عنوان مفسد فیالارض شناخته میشوم. حرف من این است که وزارت نفت طرف من نیست. ناگفته نماند که دادسرای ایران صلاحیت بررسی وجوه بانک خارجی را ندارد.
وی گفت: از طرف دیگر عملیات مالی یک بانک خارجی چه ربطی به اخلال در نظام اقتصادی دارد. این اختلاف ما با دادسرا است. امکان ندارد که در سالهای 88 تا 92 میلیاردها پول ما به 24 بانک در کشور و بیش از 100 بانک در خارج از کشور جابجا و وصول شود آن وقت بگویند که جعلی و صوری بوده است و با اطلاعات غلط مطرح کنند که من آنها را فریب دادم؛ بنابراین لازم است رئیس دادگاه به این مهم توجه کند و دادستان عزیز بداند که آنها مطالب نادرست را به ایشان دادهاند.
زنجانی در ادامه مطالبی را به برخی افراد نسبت داد که قاضی صلواتی در این هنگام خطاب به متهم تذکر داد و گفت: شما حق توهین به شخصی را ندارید.
بابک زنجانی در ادامه دفاعیات خود با اشاره به موضوع اعتراض به کارشناسان بانک مرکزی که در جلسه قبل مطرح شد گفت: اعتراض ما به شخص کارشناس نیست، بلکه اعتراض ما به بانک مرکزی است.
وی گفت: اینکه مطرح میکنند زنجانی چندین بار بازی کرده و حرف نزده زیاده خواهی است. خواستهشان این است که آنها در خارج بانک باز کنند و پول را وصول کنند و ما سئوال هم نکنیم، محال است. آیا وظیفه من این است که حساب باز کنم؟ به نظر من یک مرد وقتی حرف میزند باید به حرف خود عمل کند. چه وزیر باشد و چه یک شخص دیگر. وزیر میگوید جای پول را نشان دهد، باید بگویم که وقتی وکلای خارجی من مطرح میکنند که ضمانت نامه میدهیم یعنی میخواهیم پول را برگردانیم.
بابک زنجانی ادامه داد: در رسانه ها مطرح میکنند که زنجانی یک ریال هم برنگردانده؟ مگر شما شماره حساب دادید که ما هم نریختیم! صدور ضمانت نامه قرارداد و حساب بانکی میخواهد. به دلیل این که بهانهای دست کسی ندهیم با لطف خداوند در دو مرحله هزار و 968 میلیون یورو ضمانتنامه به ذی نفعی HK از یک بانک تا دو روز دیگر تقدیم میکنم.
متهم ردیف اول پرونده موسوم به فساد نفتی با اشاره به اینکه نزدیک دو سال است در بازداشت بودهام گفت: در این دو سال دادسرا تلاش کرده تا به نتیجه برسد، البته دادستانی هم در چارچوب قانون چیزی را کم نگذاشته است.
بابک زنجانی در ادامه مطالبی را علیه دولت عنوان کرد که قاضی صلواتی برای بار دوم تذکر داد و گفت: شما اجازه توهین به دولت را ندارید. پرونده شما قضایی است و بحث سیاسی نیست. قوه قضاییه مستقل است و در کمال قاطعیت به کار خود ادامه میدهد. شما با منطق و استدلال از خود دفاع کنید.
بابک زنجانی گفت: با زور و قدرت نمیتوان کار اقتصادی انجام داد. در کار تجاری هر بنگاه اقتصادی موظف است که به سود و ضرر خود فکر کند. این قانون تجارت بینالملل است. دو سال است که حرفهای ناروارا شنیدم و سکوت کردم، در حالی که حرفهایی نباید زده میشد و جز قاضی نباید کسی راجع به پرونده صحبت کند.
وی بیان کرد: بنده را رکوددار کلاهبرداری نامیدند، در دنیا محکوم شدم و هر روز یک نفر به عنوان روشنفکر مقاله ارائه میدهد، در صورتی که هیچ کس نمیداند چه اتفاقی افتاده و همه اطلاعات خود را از رسانهها میگیرند. هر چه که آنها مطرح میکنند دروغ و تهمت است.
بابک زنجانی در ادامه چنین ادعا کرد: من یک تاجر حرفهای هستم و از عملکرد خود دفاع میکنم. عملکرد اقتصادی من آنقدر شفاف و درست و حرفهای بوده که جای ایراد ندارد! من اگر قصد کلاهبرداری داشتم با وجود سرمایههای خارجیام چرا باید در داخل کشور سرمایه گذاری کنم.
وی در ادامه چنین مطرح کرد: در کیفرخواست قرائت شده نکات عجیبی وجود دارد. در پرونده من همه چیز برعکس است. کیفرخواست دارای ایرادات زیادی است.
متهم ردیف اول پرونده مطالبی را در مورد بازجوییاش عنوان کرد که قاضی صلواتی در این هنگام خطاب به متهم گفت: در ارتباط با مسائل مربوط به زندان در جای خود آنها را مطرح و از آن دفاع خواهید کرد.
وی در ادامه با اشاره به اینکه ملکی از من به مبلغ هزار و 760 میلیارد تومان ارزیابی و به یک شرکت دیگر منتقل شد، افزود: من از سال 88 تا 91، 502 میلیون دلار بابت خرید هواپیما، پول دادم. با عوض شدن دولت وزیر نفت اعلام کرد که تفاهم نامه وزیر قبل فاقد اعتبار است و از قوه قضاییه خواستار ممنوعالخروجی من شد و نهایتا در تاریخ 9/ 10/ 92 بازداشت شدم.
وی ادامه داد: در تاریخ 2/ 11/ 92 حجتالاسلام و المسلمین محسنی اژهای معاون اول قوه قضاییه و آقای جعفری با من در زندان ملاقاتی داشتند. این انسان آنقدر بزرگ است که در زندان با من ملاقات کرد. ایشان به من گفتند که باید تسویه حساب را انجام دهم. من گفتم پولهای بیرونیام قابل جابجایی نیست و وی مطرح کرد که از اموالت وجوه را برگردان. در تاریخ 3/ 11/ 92 یک روز پس از این ملاقات نامهای را نوشتم و اعلام کردم که حاضرم با اموالم تهاتری انجام دهم و در دولت تصویب شد که اموال من را به جای بدهیام بردارند و در تاریخ 20/ 2/ 93 وکالت بلاعزل را برای انتقال اموالم ارائه دادم.
وی ادامه داد: آقای «ح. ف. ه» (متهم ردیف سوم) عضو هیات مدیره من در هلدینگ بوده و تخلفی نکرده، ایشان از سال 88 تا 90 بابت کار اقتصادی خود 15 میلیارد تومان پول گرفته که ربطی به وزارت نفت ندارد. اینجانب مسئولیت تمام مصوبات شرکت را به عهده میگیرم و از آن دفاع میکنم؛ چرا که وی بیگناه است.
در این هنگام بابک زنجانی با لبخند خطاب به قاضی دادگاه گفت که خستهتان کردم که این گفته باعث لبخند رییس دادگاه شد.
بابک زنجانی گفت: من و شرکتها و بانکهایم در ارسال بار از مالزی به ایران و انتقال آن به انبار مستنداتی نداریم. من در عملکرد خود تخلفی ندارم و هر کمکی که لازم بوده انجام دادم.
وی در رابطه با مصوبه هیات وزیران در تاریخ 7/ 4/ 91 گفت: شرکت HK با مصوبه هیات وزیران فعالیت کرده و بانک من را تایید کرد. من هیچ آشنایی با هیات وزیران ندارم و به من ربطی نداشت که HK مصوبه وصول پول را دارد یا خیر؟ مصوبه در تاریخ 7/ 4/ 91 بوده و فعالیت من قبل از این مصوبه بوده است. مجموعه من از سال 88 تا 90 فعالیت خود را انجام داده است.
بابک زنجانی مدعی شد: اگر کسی عملکرد من را رانت میبیند بیایند و اموال من در کشورهای دیگر را جا به جا کنند. غریبهها از کشورهای اطراف حمایت میکنند، اما مسئولان اجرایی این موارد را نادیده میگیرند. ما این همه خدمات انجام دادیم، آن هم با کارمزدهای زیر یک درصد. امروز ما را اخلالگر نشان میدهند و من را از زندان و اعدام میترسانند.