کد خبر: ۲۹۹۵۹
تاریخ انتشار: ۱۶ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۳:۳۵

نحوه تشخیص ویروس جهش یافته چگونه است؟

عضو کمیته علمی ستاد ملی کرونا گفت: ویروس جهش یافته انگلیسی در کشور پراکنده شده، این ویروس افراد جوان‌تر را بیشتر درگیر می‌کند. مهمترین عامل شیوع آن در ایران ورود مسافرانی از عراق با تست‌های تقلبی به خوزستان بود و هنوز هم رفت و آمد به این استان ادامه دارد.
قلم‌نیوز:مسعود مردانی افزود: طبق آخرین اطلاعات وزارت بهداشت، ویروس کرونای بریتانیایی در اقصی نقاط کشور شناسایی و جداسازی شده و در واقع این نوع ویروس، به عنوان یک ویروس شایع نوپدید در کشور مطرح است. عمدتا افرادی به این ویروس جهش یافته مبتلا می‌شوند که قبلا ویروس قبلی را نگرفته باشند و سن افرادی که به ویروس جهش یافته مبتلا می‌شوند، پایین‌تر از سن افرادی است که به ویروس شایع قبلی مبتلا می‌شدند و متوسط سنی مبتلایان به ویروس جهش یافته پایین‌تر است.

وی ادامه داد: مهمترین تمایز ویروس جهش یافته با ویروس قبلی این است که بیشتر به بچه‌ها و افراد زیر ۲۰ سال تمایل دارد، خیلی سریعتر منتقل می‌شود، شدت علایم آن و تا حدی مرگ و میر آن بیشتر است.

عضو کمیته علمی ستاد ملی کرونا در پاسخ به این پرسش که نحوه تشخیص این ویروس در مراکز درمانی چگونه است، گفت: در صورتی که پزشک شک کند که فرد مبتلا به ویروس جهش یافته مبتلا شده می‌تواند برای او تست آزمایش مولکولی تجویز کند تا نوع ژنتیک و ردیف توالی ژنتیک ویروس مشخص شود. این آزمایش البته گران است و برای همه مبتلایان انجام نمی‌شود، وزارت بهداشت به صورت تصادفی برای بررسی وضعیت ویروس در کشور این آزمایش را برای تعدادی از بیماران به صورت رایگان انجام می‌دهد.

وی افزود: با توجه به اینکه آزمایش تشخیص نوع ژنتیک ویروس گران است، برای همه مبتلایان انجام نمی‌شود و در هیچ جای دنیا نیز آزمایش تشخیص نوع ویروس برای همه مبتلایان صورت نمی‌گیرد و لازم نیست برای همه انجام شود فقط باید وضعیت کلی ویروس را در سطح کشور بدانیم که با آزمایش تصادفی میسر است.


مردانی در مورد اثربخشی واکسن‌های موجود بر کرونای جهش یافته گفت: خوشبختانه بررسی‌های انجام شده نشان می‌دهد، واکسن‌هایی که تاکنون برای پیشگیری از کرونا استفاده می‌شود، روی ویروس جهش یافته هم اثر دارد.

وی افزود: با توجه به اینکه هنوز میزان واکسیناسیون کرونا در کشور زیاد نیست، باید با رعایت جدی‌تر پروتکل‌های بهداشتی و پرهیز مردم از سفر و تجمعات و رعایت فاصله گذاری اجتماعی، از گسترش این بیماری جلوگیری کنیم و اگر این اصول بهداشتی رعایت شود می‌توانیم امید داشته باشیم که وضع کنونی را حفظ کنیم و از این بدتر نشود.

عضو کمیته علمی ستاد ملی کرونا گفت: علت عمده انتشار ویروس جهش یافته کرونا در کشور، تردد‌های غیر مجاز در مرز‌های خوزستان با کشور عراق بوده است. افراد زیادی با برگه تست منفی «پی سی آر» کرونا به کشور وارد شدند، در حالی که می‌دانیم با قیمت‌های یک تا یک و نیم میلیونی این برگه‌های تست منفی به آنان فروخته شده است. بسیاری از مسافران با برگه تست تقلبی وارد کشور شدند، ویروس جهش یافته را در استان خوزستان پخش کردند و متاسفانه استان خوزستان را با بحران مواجه کردند.

وی افزود: مساله نگران کننده این است که رفت و آمد بین استانی، بین استان خوزستان و سایر استان‌ها به راحتی انجام می‌شود، در موارد متعدد دیده شده که بیمار مبتلا به کرونا از اهواز با پرواز به مشهد یا جا‌های دیگر رفته و به این ترتیب بیماری در کل کشور گسترش یافته است.

مردانی گفت: برای جلوگیری از گسترش ویروس جهش یافته کرونا و ورود به شرایط بحرانی در سایر استان‌ها باید سفر‌های بین استانی و سفر‌های نوروزی در کشور محدود شود.

ویروس جهش یافته کرونا اوایل بهمن سال جاری در انگلیس مشاهده شد و سعید نمکی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ۱۶ بهمن ماه از شناسایی اولین مورد ویروس کرونای جهش یافته انگلیسی در ایران خبر داد.

وی همچنین ۲۵ بهمن ماه با بیان اینکه ویروس کرونای انگلیسی در کشور چرخیده است، گفت: روز‌های سختی در انتظار ما بوده و باید خود را آماده کنیم.

از ابتدای شیوع ویروس کرونا در کشور (اسفند ۹۸) تا کنون یک میلیون و ۶۷۳ هزار و ۴۷۰ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده و ۶۰ هزار و ۵۱۲ نفر از هموطنان جان خود را از دست داده اند.

منبع: ایرنا

خبرهای مرتبط
نظرات بینندگان