تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به قلم نیوز است و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی و تولید: " ایران سامانه "
خطیبزاده بیان کرد: "سیاست ما عوض نشده و همچنان معتقدیم این سازوکار امنیتی و همکاری در منطقه براساس چارچوبی که ارائه کردیم، بهترین راهحل برای تنظیم روابط در این منطقه است."
سخنگوی دستگاه دیپلماسی تاکید کرد: «گر واقعا عربستان سعودی از چرخه باطل خشونت و نادیده گرفتن امنیت منطقهای و همکاری صرف با کشورها و قدرتهای فرامنطقهای فاصله بگیرد و اگر واقعا ببینیم این تغییر نگرش در رفتار و گفتار و اقدامات عربستان سعودی مشاهده میشود، قطعا آغوش ایران از اول باز بوده و ما گامهای موثرتری را طراحی خواهیم کرد.»
او افزود: «ما نمیتوانیم شاهد باشیم روزانه عملیات بمباران یمن ادامه دارد و بعد صحبت از صلح در یمن شود. یا در روزهای پایانی دولت ترامپ طراحی و توطئهای صورت بگیرد و راهحل سیاسی بحران یمن را با قرار دادن انصارالله در لیست خودخوانده و ادعایی تروریسم آمریکا قرار بدهند و معلوم هست با هدف این است که آینده گفتوگوهای سیاسی به بن بست کشیده شود و در عین حال صحبت بشنویم از اینکه عربستان آماده حل و فصل مسائل منطقهای است.»
خطیبزاده با بیان اینکه یک تغییر نگرش و شجاعت در طرف سعودی برای فاصله گرفتن از سیاستهایش لازم است، گفت: «جمهوری اسلامی ایران در کلام و گفتار و اقدامات خودش همواره در سالهای گذشته یک تداومی داشته است و آن دعوت کشورهای همسایه و از جمله عربستان سعودی به یک سازوکار منطقهای است.»
اخیرا «فیصل بن فرحان» وزیر خارجه عربستان سعودی در تغییر لحن و موضعی آشکار گفته است که ریاض از صلح با ایران استقبال میکند؛ اما این تهران است که به توافقات خود پایبند نیست.
فرحان در مصاحبه ای با شبکه العربیه مدعی شد: "دست ما برای صلح با ایران دراز است؛ اما ایران به توافقات خود پایبند نیست."
او افزود: «درخواست گفتوگوی ایران بیفایده و با هدف وقت کشی و فرار از بحرانهایش مطرح شده است.»
فرحان که لحن ملایمی در مقایسه با زمان دولت دونالد ترامپ داشت، در مورد رویکرد دولت جدید آمریکا در قبال جنگ یمن گفت: «ما معتقدیم که اگر دولت بایدن پرونده [جنگ در یمن] را ارزیابی کند، خواهد دید که اهداف پادشاهی سعودی و ائتلاف [عربی ضد یمن] با اهداف دولت بایدن در این پرونده به کلی مطابق است».
بن فرحان در ادامه مدعی شد: «زیرا همه ما به دنبال توقف نهایی جنگ و آتش بس فراگیر و پس از آن به آغاز فرایند سیاسی هستیم. مانع اصلی، ائتلاف نیست بلکه حوثیها هستند و ما میتوانیم با دولت بایدن در این ارتباط به شکل مثبت و خیلی خوب هماهنگ باشیم».
او از اقدام رئیس جمهور سابق آمریکا در واپسین لحظات دولت چهارسالهاش در تروریست خواندن انصارالله یمن تمجید و دفاع کرد و گفت که این جنبش مستحقق چنین اقدامی بود. بن فرحان ابراز امیدواری کرد که چنین تصمیم و اقدامی، انصارالله را مجبور به مشارکت در فرآیند سیاسی یمن بکند.