تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به قلم نیوز است و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی و تولید: " ایران سامانه "
این زیان بزرگ تقریبا با نرخ دلار بازار آزاد بیش از ۱.۵ میلیارد دلار خواهد بود. اگر با نرخ دلار ۴۲۰۰ تومانی مقایسه شود؛ عدد بسیار بزرگتری به دست میآید و به ۶.۷ میلیارد دلار خواهد رسید. حالا دلیل مقاومت دولت در مقابل فشارها برای تعطیلی تهران، آن هم فقط برای دو هفته بهتر مشخص میشود.
مطابق گزارش مرکز آمار بیش از ۷۰ درصد از تولید ناخالص داخلی ایران در سال گذشته، در ۱۰ استان متمرکز بوده و ۳۰ درصد مابقی مربوط به ۲۲ استان است. سه استان تهران، خوزستان و بوشهر در بالاترین جایگاه این رنکینگ ایستادهاند و در میان این سه استان هم، این پایتخت است که بالاترین میزان تولید ناخالص داخلی ایران را به خود اختصاص داده است. دادهها نشان میدهد مجموع تولید ناخالص داخلی در ۱۸ استان مرکزی، گیلان، آذربایجانغربی، کرمانشاه، سیستانوبلوچستان، کردستان، همدان، چهارمحالوبختیاری، لرستان، ایلام، کهگیلویهوبویراحمد، زنجان، سمنان، اردبیل، قم، گلستان، خراسان شمالی و خراسان جنوبی به اندازه کل استان تهران است.
چه مشاغلی زیان میکنند؟
از فروردین ماه امسال، اتاق اصناف ایران فهرست مشاغل پرخطر در دوران شیوع کرونا را منتشر کرده و همان زمان نیز اعلام کرد که «این مشاغل باید تا زمان نامشخصی تعطیل باشند.» در آن زمان، تالارها، رستورانها، کافهها، استخر و سونا، سالنهای زیبایی زنانه، مراکز تجاری و بازارهای سرپوشیده، باشگاههای ورزشی و آموزشگاههای علمی از جمله مشاغل پرخطر شناخته شدند. این فهرست بعدها «بهروز» شد و پاساژها و مجتمعهای تجاری و بازارهای مسقف، آموزشگاههای رانندگی، طباخی و فستفود، قهوهخانه و چایخانه نیز به آن افزوده شد. البته با شروع فصل تابستان و این فرضیه که «در فصل گرما میزان سرایت بیماری را کاهش خواهد داد» دولت نسبت به بازگشایی بسیاری از این مشاغل و کسب و کارها اقدام کرد. تا فصل پاییز که بار دیگر محدودیت به فضای کسب و کار تهران بازگشته و حتی کار به جایی رسیده که از روز گذشته، ساعت کاری شبکه حمل و نقل عمومی تهران به ساعت ۲۰ کاهش یافته و پیشنهاد «منع تردد شبانه در تهران» نیز روی میز استانداری قرار دارد.
بنابراین میتوان این موضوع را مطرح کرد که بیشترین سطح آسیبدیدگی از تعطیلی دو هفتهای برای تهران، برای کسب و کارهایی است که در حوزه خدمات فعالیت دارند. مطابق آمار موجود، این کسب و کارها در سال گذشته ۵۲۸ هزار میلیارد تومان تولید ناخالص داخلی تهران را داشتهاند.
بنابراین اگر این آمار سال گذشته که آخرین آمار موجود نیز هست، مستند قرار گیرد؛ تعطیلی این کسب و کارها روزانه حدود ۱.۴۶ هزار میلیارد تومان زیان اقتصادی میبینند. بنابراین میتوان گفت که بیش از دو سوم زیان اقتصادی که به تولید ناخالص داخلی تهران تحمیل میشود از محل بخش عمده و خردهفروشی و فعالیتهای خدماتی مربوط به تامین جا و خوراکیهاست.
منبع: اعتماد