تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به قلم نیوز است و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی و تولید: " ایران سامانه "
قلمنیوز:پیروزی جوبایدن در انتخابات ۲۰۲۰ آمریکا موجی از امیدواری در بین گروهی از مردم ایران برای برچیده شدن تحریمها به وجود آورده است. باید منتظر شروع دولت دموکرات بایدن باشیم تا سرانجام تنازع آمریکا با ایران مشخص شود.
غلامرضا مصباحیمقدم، فعال سیاسی اصولگرا، در اینباره اظهار داشت: انتخاب بایدن به عنوان رئیسجمهوری آمریکا، در حالی از طرف برخی نشانه تمام شدن مشکلات ایران قلمداد میشود که سیاست آمریکاییها با هر دولتی که باشد، چیزی جز ایرانستیزی نیست. البته ترامپ خیلی خشن برخورد میکرد و همچنین با ساز و کار سیاست و دولتداری آشنا نبود. اما جرج بایدن با سابقهای ۴۸ ساله در سیاست، تجربه حضوری پررنگ در سیاستخارجی کشورش دارد. در واقع منتخب مردم آمریکا کاردان دیپلماسی محسوب میشود و مثل ترامپ نیست که از تجارت به عرصه سیاست پاگذاشته است.
نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی در ادامه گفت: بایدن در طول ۴۲ سال ایرانستیزی و کارشکنی آمریکا علیه جمهوریاسلامی به عنوان یکی از نقشآفرینان فعالیت داشته است. این شخص در حالی یکی از مسئولان دیپلماسی دولت پیشین بود که رئیسجمهوری وقت آمریکا با ساز و کار دیپلماتیک آشنایی نداشت و بایدن طراح سیاستخارجی دولت اوباما بود. پس بایدن با این تجربه خیلی خوب میداند که ایران را چگونه تحتفشار بگذارد و اجماع جهانی هم دولتش را همراهی کند. آن هم در شرایطی که کارهای ترامپ به قدری بیخردانه بود که موجب واگرایی جامعه جهانی شد. پس میتوان گفت، بایدن از ترامپ خطرناکتر است.
او همچنین تصریح کرد: شرح این شرایط ما را به این نتیجه ملموس میرساند که بعید است بایدن تحریمها را بردارد. حتی در صورتی که تصمیم به تعدیل محدویتهای ایران بگیرد، حتما با روشها و راههای دیگری سعی خواهد کرد ما را تحتفشار قرار بدهد. تاکید من این است، اگر دولت بایدن را عاملی برای پایان تحریمهای ظالمانه بدانیم، خوشخیالی است. حتی نمیتوان بازگشت آمریکا به برجام را به معنی پایان همه تحریمها بدانیم.
وی توضیح داد: همانطور که آمریکاییها نگاهشان به ایران پشتوانه استراتژی بلندمدت دارد، ما هم باید استراتژی بلندمدتی داشته باشیم و بدانیم آمریکا تا وقتی خودش را ابر قدرت جهان میداند، محال است با ایران سازش کند. در واقع شرط مذاکره با آمریکا این است که ایران را قدرت دستهچندم جهانی و از کشورهایی چون چین و روسیه پایینتر نبیند.
غلامرضا مصباحیمقدم در پایان گفت: بسیار بعید است که ایالات متحده بخواهد ایران را به عنوان کشوری صاحبرای و قدرت بداند و به همین دلیل، هر نوع تعاملی بین ما و آنها محال است.
منبع: اعتمادآنلاین