تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به قلم نیوز است و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی و تولید: " ایران سامانه "
وی ادامه داد: ایجاد وحدت در تمام جامعه میان زن و مرد، گویش ها، زبان ها و مذاهب مختلف از برکات انقلاب اسلامی بود. امام(ره) هم همیشه بر وحدت تاکید داشتند و می فرمودند از هیچ قدرت خارجی ترسی ندارند، اما از تفرقه میان مردم هراس دارند. ما اگر در این شرایط سخت امت واحده باشیم از گردنه ها عبور می کنیم.
روحانی در ادامه عنوان کرد: بی تردید در میان همه کسانی که در صحنه هستند چه در دولت و چه در قوای مقننه و قضائیه کسی نیست که بگوید من معصوم هستم و خطا ندارم و کار و عمل من قابل نقد نیست. مشورت با نخبگان و نیز دانشگاهیان و اهل نظر از افتخارات ماست و باید با هم شور کنیم و صدای هم را بشنویم. همه ما باید دلمان صاف و پاک باشد و گوش شنوا داشته باشیم. البته که نقد لازم است اما خیلی مهم است که نقد برای چه باشد.
رئیس جمهور همچنین خاطرنشان کرد: نقد برای مشوش کردن افکار مردم، فاصله بین گروه های مختلف و تضعیف روحیه و امید مردم دیگر نقد نیست. این چه جور نقدی است که خوبی ها و نقاط قوت را اصلا نمی بیند و فقط نقاط ضعف را می بیند. اینکه اقدامات انجام شده توسط قوه مجریه را اصلا نبینند نقد نیست. نقد آن است که قوت و ضعف را با هم ببینیم و راهکار نشان دهیم.
وی با بیان اینکه اسم نقد در اسلام نصیحت است افزود: تمام مسئولین می توانند مورد نقد قرار بگیرند. نصحیت یعنی خیرخواهی دلسوزانه و ریشه آن به معنای تقویت است. نصیحت برای تقویت طرف است تا نقاط ضعف خود را از بین ببرد و قویتر شود.
روحانی با اشاره به سخنان رهبر انقلاب در جلسه اخیر ستاد ملی مقابله با کرونا یادآور شد: هتک حرمت اشخاص، لجن پراکنی و نسبت دروغ به همدیگر دادن و متهم کردن و سخنان ناروا زدن ربطی به نقد ندارد. همانگونه که پیامبر فرموده اگر کسی مومنی را مورد اهانت قرار دهد انگار با خدا اعلام جنگ کرده و اهانت جنگ با خداست. آبروی مومن مثل خون اوست و اگر کسی با آبروی کسی بازی کند انگار او را کشته است.
وی اضافه کرد: مهم این است که در این شرایط کنار هم باشیم و رهبر معظم انقلاب هم بر این موضوع تاکید کردند و روی سخن ایشان با همه ماست. نقد آری. دلسوزی کار خوبی است اما توهین، اهانت، سوء ظن، حرف ناروا و ایجاد شکاف و اختلاف چیزی نیست که نظام و جمهوری اسلامی بربتابند. همانطور که رهبری فرمودند لجن پراکنی و بردن آبرو اخلاق آمریکایی هاست. ما که پیرو آمریکایی ها نیستیم بلکه پیرو پیامبری هستیم که پیامبر عفو و گذشت است و پیامبری است که حتی برای آنها که ایشان را آزار می دادند استغفار می کرد.
روحانی با تشکر از تفقد رهبری نسبت به دولت و رئیس جمهور اظهار کرد: این اقدام رهبر انقلاب در این شرایط سخت بار مسئولیت ما را سنگین تر کرد. وقتی رهبر معظم انقلاب از قوه مجریه حمایت می کند ما باید بیشتر توجه کنیم که اگر مشکلی هست آن را حل کنیم و گره ها را باز کنیم.
رئیس جمهور در ادامه یادآور شد: حضور رهبر انقلاب در جلسه اخیر ستاد ملی مقابله با کرونا برای ما فرصت مغتنمی بود و ایشان بیانات مهمی ایراد فرمودند که تقریبا همه الهام گرفته از مکتب پیامبر(ص) و امام صادق (ع) و توصیه های دین درباره سلامت مردم، اخلاق و برادری بود. ایشان نکات مهمی برای تکمیل و تصحیح راهی که ستاد در حال طی کردن آن است فرمودند.
وی ادامه داد: در این هشت ماه کار عظیمی صورت گرفته و ما کار بزرگی در پیش رو داریم. ما از کادر درمان که در این مدت فداکاری کردند و برای حفظ جان ده ها هزار نفر در جامعه با تمام توان و تجربه و دانش به صحنه آمدند و از همه دستگاه هایی که تا امروز کمک کردند که بتوانیم از این دوران سخت عبور کنیم تشکر می کنیم.
روحانی همچنین خاطرنشان کرد: در این جلسه رهبری دستور تشکیل قرارگاهی را دادند که تمام مصوبات ستاد را به دقت دنبال کند. نقص ما این بود که ستاد مصوبات زیادی ابلاغ می کرد اما برخی از آنها دقیق اجرا نمی شد یا کم اجرا می شد. این قرارگاه وظیفه دارد به عنوان نگهبان و ناظر دقیقا بر اجرای مصوبات ستاد نظارت داشته باشد.
وی ادامه داد: مشکل دیگر این بود که ستاد یک زبان واحد نداشت و گاهی افراد مختلف در استان های مختلف حرف های متفاوتی می گفتند که مردم دچار سردرگمی می شدند. طبق نظر رهبری برای ستاد کرونا سخنگویی تعیین کردیم که مردم حرف مورد اعتماد را از او بشنوند و سخن او از این پس به عنوان مرجع خواهد بود.
روحانی همچنین گفت: توصیه دیگر رهبری که به دقت دنبال می کنیم این بود که تاکید کردند کارانه عزیزان کادر درمان پرداخت شود که با کمک سازمان برنامه و بودجه ۵۵۰۰ میلیارد تومان بدهی و معوقات پرداخت شد و هر نیازی که وزارت بهداشت به ویژه در مقابله با کرونا و همچنین آنها که نیازمند می شوند و کسب و کار خود را از دست می دهند برای بیمه بیکاری و کمک به شرکت های دانش بنیان را دنبال می کنند.
رئیس قوه مجریه با یاری خواستن از سایر قوا نیروهای مسلح و نخبگان، اظهار کرد: مجلس و دولت نماینده مردم هستند و در جمهوری اسلامی همه مسئولان مستقیم و غیر مستقیم منتخب مردمند. آنچه ما باید دنبال کنیم رفع گرفتاری و مشکلات مردم است. چرا که مردم این مسئولیت را برای انجام خدمت بیشتر روی دوش ما گذاشتند.
وی افزود: از مجلس شورای اسلامی تقاضا داریم که ما را یاری کند و اولین یاری تصویب لوایح ماست. ما 67 لایحه مهم تقدیم مجلس کردیم و بزرگترین کمک آنها به ما به عنوان قوه مقننه تصویب قوانین است تا برای رفع مشکلات مردم با هم هم فکری کنیم. تاکید می کنم که گاهی برای خیر رساندن به مردم اگر همه جوانب مد نظر قرار نگیرد ممکن است از طرف دیگری برای مردم مشکل ایجاد شود.
روحانی با تاکید بر اینکه باید چهره کشور آنگونه که هست به جامعه معرفی شود، تصریح کرد: ما به کانال های ضد ایران در خارج از کشور کاری نداریم که کارشان این است که پول می گیرند تا لجن پراکنی و نظام را تضعیف کنند اما ما در داخل باید همدیگر را کمک کنیم تا بتوانیم به نقاط مورد نظر و مطلوب مردم دست یابیم.
رئیس دولت دوازدهم در بخش دیگری از صحبت های خود اظهار کرد: ما هفته قبل و دیروز بحث های مهمی در ستاد اقتصادی دولت برای حل کردن برخی مشکلات داشتیم. اقتصاد ما عمدتا نفتی بود و 50 درصد بودجه به نفت متکی بود اما امروز اتکای ما به نفت 10 درصد است و خیلی با گذشته متفاوت است. یکی از مشکلات ما این است که در مسیر عبور از اقتصاد نفتی به غیر نفتی هستیم و تحریم و کرونا هم وجود دارد که کار ما را سخت کرده که باید با تدبیر پیش برویم.
وی همچنین یادآور شد می بینید که وقتی ما در سیاست خارجی پیروز می شویم آمریکا عصبانی می شود و وزیر خارجه را تحریم می کند و وقتی در فروش نفت و فرآورده های آن موفق می شویم وزیر نفت ما را تحریم می کند. اینها دلیل استیصال آمریکاست. می بینید که در مناظرات انتخاباتی خود چه مشکلاتی دارند و در سیاست خارجی هیچ حرفی ندارند و حتی با متحدان و دوستان خود دچار مشکل هستند.
روحانی در ادامه عنوان کرد: ما در جلسات ستاد اقتصادی به دنبال این بودیم که هماهنگی بیشتری بین وزارت صمت، نفت، جهاد کشاورزی و بانک مرکزی و دیگرانی که مسئولیت اصلی تامین مواد و کالاهای اولیه جامعه را بر عهده دارند صورت دهیم و به جمع بندی و تصمیم های خوبی هم رسیده ایم.
وی اضافه کرد: بانک مرکزی مسئولیت تامین منابع اصلی که عمدتا در نفت، میعانات، پتروشیمی و فولاد متکی است را دارد و وزارت صمت تلاش می کند. تا ارز را به کشور برگرداند و تهاتر را انجام دهد و در موارد لازم صادرات را به واردات وصل کند. این همکاری ها طی یک چهارچوبی است که مراحل نهایی آن را انجام می دهیم. در جلسات ستاد اقتصادی موارد دیگری هم از جمله بورس مورد بررسی قرار گرفته است ولی مهمترین بخش این بوده که تامین کالاهای مورد نیاز مردم و فعالیت های اقتصادی بهتر انجام شود.