قلمنیوز: میوه گیاه که همان عناب نامیده میشود خوراکی است. عناب درشکل ظاهر بیش از ۲ یا ۳ سانتیمتر درطول است. وقتی میوه عناب نارس است لغزان وسبز است و طعمی شبیه سیب دارد. هسته آن نیز سخت و مخروطی شکل است.
هنگامی که میوه میرسد به رنگ زنگ زدگی یعنی قرمز تیره برمی گردد و سپس چروکیده میشود. این میوه در ظاهر شبیه به خرماست بنابراین عناب خرمای قرمز نیز نامیده میشود. عناب (خرمای چینی) نیز نامیده میشود.
خواص دارویی عناب
خواص دارویی عناب مدت های طولانی است که شناخته شده است. مردمان کشورهایی مانند چین و کره عناب را به عنوان داروی سنتی که مبنای گیاهی دارد بکار میبرند. این میوه با خواص تخفیف استرس مطرح شده است.بیشتر بخوانید: در آخرین نفسهای تابستان، این میوه را فراموش نکنید!
پودر میوه عناب برای آرامش اعصاب و اضطراب به کار برده میشود. میوه عناب خون را تصفیه وسموم را از سیستم بدن دفع میکند. عناب پوست را روشن میکند، مانع مشکلات قلبی میشود و احساس آرامش میدهد. خواص آنتی اکسیدان عناب همچنین به جلوگیری از سرطان کمک میکند.
البته به یاد داشته باشید که این میوه علاوه بر اینکه خون را تصفیه میکند موجب ازدیاد ویتامین k میشود یعنی خون را سفت میکند و مصرف زیاد آن برای افرادی که دچاز غلظت خون هستند توصیه نمیشود.
جوشانده برگ عناب اغلب برای تسکین وعصاره آن برای درمان گلودرد به کار میرود.
استفاده از مغز میوه در بریدگیها و زخمها موجب تسریع در بهبودی آنها میشود.
مخلوط عناب با فلفل و نمک در بیماران مبتلا به سوءهاضمه و حتی بیماریهای صفراوی سودمند است. عناب خشک رسیده به عنوان ملین عمل میکند. دانه عناب خاصیت داروی مسکن را دارد.
اگر با کره خورده شود از حالت تهوع و استفراغ جلوگیری میکند. مصرف آن در دوران بارداری به کاهش دردهای شکمی معروف است. ضمن اینکه در کاهش دردهای روماتیسمی نیز مفید است.
عناب به شکل گلچین شده، خشک شده و آب نباتهایی با اسانس عناب و به عنوان خوراکی یا همراه با چای عصرانه در بریتانیا صرف میشود. در رنگهای سیاه و قرمز موجود است. شکل دود داده عناب طعم آن را افزایش میدهد.
شربت شیرین میوه عناب درکشورهای کره، تایوان و چین به طور عموم در دسترس مردم است. عناب کنسرو شده و همچنین چای با طعم عناب به طرز گستردهای مورد استفاده قرار میگیرد.
در برخی مناطق نیز میوه عناب برای تهیه سرکه نیز کاربرد دارد. دربرخی قسمتهای جهان مردم شربت عناب را نیز مینوشند. ضمن اینکه در آفریقا از این میوه در تهیه کیک استفاده میشود. اما کاربرد عناب در ایران، هندوستان و پاکستان بیشتر به صورت میوه خشک شده است.
منبع: بهداشت نیوز