قلمنیوز: هستهی زردآلو حاوی، آمیگدالین است، که برای ساخت داروی
درمان سرطان به نام لتریل از آن استفاده میشود این دارو اجازه مصرف در
آمریکا را ندارد، ولی آمیگدالین موجود در هستهی زردآلو، به عنوان داروی
مکمل فروخته میشود. در حالی که تحقیقات آزمایشگاهی پیشنهاد داده است که
آمیگدالین خاصیت ضد سرطانی دارد، کلینیک آزمایشیِ موسسه ملی سرطان این ماده
را موثر نمیداند.
ضمنا مصرف آمیگدالین، گلیکوزید سیانوژن، ممکن است باعث
مسمومیت سیانیدی شود زمانی که شما غذاهایی که حاوی گلیکوزید سیانوژن
هستند، میخورید، با آنزیمهای بدن شما واکنش نشان میدهند و هیدروژن
سیانید رها میشود.
در مجموع مغز هسته زردآلو به دلیل داشتن آمیگدالین به
شدت برای بدن مضر است و مصرف آن توصیه نمیشود چرا که خوردن مغز هستهی
زردآلو مضر است.
همچنین هسته این میوه حاوی آمیگدالین است که در بدن به
تولید مادهای تحت عنوان سیانید میانجامد که مانند سیانور عمل کرده و ممکن
است در افراد اختلال تنفسی، فلج و حتی مرگ را منجر شود.
زمانی که هستهی زردآلو میخورید، اثرات ملایم مسمومیت سیانیدی که شما تجربه میکنید، سردرد، حالت تهوع، استفراغ، و احساس گیجی است.
نظر
متخصصین موسسه MSKCC، بر این است که، علائم نگران کنندهی بیشتر که به
مسمومیت سیانیدی مربوط است، شامل سطح هوشیاری پایین، سیانوز (کبود شدن
پوست، ناخن و لبها به دلیل کمبود اکسیژن)، افتادگی پلک چشم، و فشار خون
پایین است.
این مسمومیت، همچنین موجب آسیب به اعصاب بدن نیز میشود برای
مثال، اندرو ویل، پزشک و موسس مرکز پزشکی جامع در آریزونا، توصیه میکند
که شما ممکن است به دلیل آسیب عصبی، در راه رفتن مشکل داشته باشید. مسمومیت
سیانیدی، احتمال آسیب به کبد را نیز دارد.
بر طبق نظریه موسسه MSKCC،
مسمومیت شدید سیانیدی، میتواند منجر به کما و مرگ نیز شود، مصرف هستهی
زردآلو و ویتامین C، به طور همزمان مقدار سیانید آزاد شده در بدن شما را
افزایش میدهد، که بنا بر گفتهی جامعهی سرطان آمریکا، اثرات سمی آن را
چند برابر میکند.
مغز هستهی زردآلو را همزمان با چه میوههایی نباید خورد؟
دکتر ویل میگوید:اثرات جانبی آمیگدالین با خوردن هلو،
کرفس، جوانه گندم و هویج نیز چند برابر میشود این، بدین دلیل است که این
سبزیجات حاوی آنزیمی هستند که، آزاد شدن سیانید را در بدن فعال میکنند.
مصرف مغز هستهی زردآلو در دوران بارداری:
کارشناسان
موسسه ASC، پیشنهاد میدهند که زنان باردار یا مادران شیرده، از خوردن
هستهی زردآلو یا سایر موادی که منبع آمیگدالین هستند، به دلیل ایجاد
مسمومیت سیانیدی، خودداری کنند.
خوردن مغز هسته زردآلو برای درمان سرطان:
آنها همچنین اعلام کرده اند که استفاده از این درمان به
جای درمانهای مرسوم برای سرطان اشتباه است، زیرا استفاده از روشهای
درمانی اثبات نشده، خطرات جدی برای سلامتی دارد.
بر اساس یک بازبینی که
توسط ASC در سال ۱۹۹۱ انجام شده است، استفاده از هستهی زردآلو برای درمان
سرطان، به تئوری که توسط شیمیدانی به نام ارنست تی کرب در سال ۱۹۲۰ پیشنهاد
داده شده بود، ربط دارد؛ کرب، عصاره هستهی زردآلو را برای درمان سرطان
امتحان کرده بود اگرچه ASC، ثابت کرده است که این دارو برای استفاده توسط
مردم خیلی سمی است.
نکاتی در مورد خرید و مصرف میوهی زردآلو
زردآلوهایی که رنگ نارنجی تیره دارند، حاوی بتاکاروتن
بیشتری هستند، این ماده در جلوگیری از ابتلا به سرطان، کاهش خطر بروز
بیماریهای قلبی، سکته، آب مروارید بسیار مؤثر است، از شب کوری در سالمندان
نیز تا حد بالایی میکاهد پس حتما میوهی مورد نظر خود را از بین
زردآلوهای رسیده انتخاب کنید. پتاسیم موجود در میوه زردآلو به بهبود وضعیت
سلامت سالمندان و همچنین به بهبود افسردگی در آنها کمک میکند.
زردآلود را ترجیحاً به صورت روزانه خریداری شده و ظرف دو روز میل کنید.
زردآلوهای نرم، گوشتی و تازه برای مصرف انتخاب کرده و به
هیچ عنوان زردآلود با رنگ زرد روشن را خریداری نکنید، چراکه دارای ترکیبات
گوگردی است.
میوه زردآلو حتماً داخل یخچال و در کیسه پلاستیکی قرار داده شده نگهداری شود و کودکان فقط انواع رسیده آن را مصرف کنند.