کد خبر: ۲۱۳۹۷
تاریخ انتشار: ۲۴ تير ۱۳۹۹ - ۱۵:۳۱

چرا آتش‌سوزی ناو آمریکایی در ایران خبرساز شد؟

با طرح مباحثی در این باره که ممکن است ایران در اتفاق رخ داده برای ناو امریکایی نقش داشته باشد، سخنگوی وزارت خارجه ایران واکنش نشان داد و در پاسخی کنایه امیز به این ادعا‌ها گفت " یوزپلنگان آمریکایی مسئولیتش را به عهده نگرفته‌اند؟ آتش گرفتن ناو ارتباطی به ما ندارد، ولی ببینید کار یوزپلنگان آمریکایی نیست؟ "

قلم‌نیوز: آتش‌سوزی یک ناو آمریکایی در کالیفرنیا توجه ویژه رسانه‌ها در ایران را در پی داشته است. رسانه‌های ایرانی ضمن پوشش ویژه به این حادثه از سکوت مقامات آمریکایی در این باره سخن گفته‌اند و آن را مشکوک ارزیابی کرده‌اند.

ناو بانهام ریچارد که برای تعمیرات دوره‌ای در پایگاه دریایی شهر سن دیگو در جنوب کالیفرنیا پهلو گرفته بود، یکشنبه صبح دچار آتش‌سوزی شد. به اعلام آتش نشانی سن دیگو، همزمان با آتش سوزی، صدای انفجار هم از عرشه این ناو به گوش رسیده است.

تصاویر هوایی از محل حادثه نشان می‌داد که بخش عمده‌ای از این ناو ۲۵۷ متری از دود آتش سوزی پوشیده شده و قایق‌های آتش نشانی مشغول اطفا حریق هستند. در این حادثه ۲۱ نفر مجروح شدند، چهار نفر از مجروحان غیرنظامی هستند.

یکی از سخنگویان نیروی دریایی آمریکا اعلام کرد که بیشتر مصدومان به خاطر استنشاق دود آتش سوزی یا سوختگی سطحی روانه بیمارستان شدند.

ناو بانهام ریچارد یک ناو تهاجمی آبی-خاکی با یک هزار خدمه است. این ناو از سال ۱۹۹۸ در نیروی دریایی آمریکا فعالیت می‌کند.

براساس گزارش مقامات آمریکایی بدنه و عرشه اصلی کشتی آسیب دیده و دماغه آن فرو ریخته است.

پایگاه سن دیگو، دومین پایگاه بزرگ کشتی‌های نظامی نیروی دریایی آمریکاست که در شهر سن دیگو در ایالت کالیفرنیا قرار دارد. این پایگاه همچنین پایگاه اصلی ناوگان اقیانوس آرام نیروی دریایی آمریکاست که در آن بیش از ۵۰ کشتی نظامی وجود دارد. این پایگاه دارای ۱۳ اسکله از مساحتی حدود ۴ کیلومتر مربع خاکی و حدود یک و نیم کیلومتر آبی تشکیل شده است. پایگاه شهر ساحلی سن دیگو که از سال ۱۹۲۲ تاکنون فعال است، بیش از ۲۴ هزار نیروی نظامی و ۱۰ هزار غیرنظامی جمعیت دارد.

زاویه نگاه رسانه‌های ایران

این واقعه توجه ویژه رسانه‌های ایرانی را به خود جلب کرد. خبرگزار‌ی‌ها آن را به صورت وسیعی بازتاب دادند، تلویزیون هم در خبرهایش مدام به آن می‌پردازد. گزارش جزییات حادثه، پوشش گسترده تصاویر آن و واکاوی آن در دستور کار رسانه‌های ایران قرار دارد.

این حادثه در زمانی رخ داده که آتش‌سوزی‌ها و انفجار‌هایی در برخی مراکز حساس کشور از جمله مرکز غنی سازی نطنز رخ داده و توجه‌ها رسانه‌های جهان به این حوادث در ایران جلب شده است. دلیل حوادث ایران تاکنون اعلام نشده است، اما احتمال خرابکاری به شکل جدی مطرح است. در این بین پای رژیم اسرائیل هم به میان آمده است.

به این ترتیب شاید بتوان گفت رسانه‌های ایران به همین خاطر به ماجرای آتش گرفتن ناو آمریکایی هم توجه ویژه‌ای نشان داده اند. از این منظر که اتفاقات اینچنینی فقط در ایران رخ نمی‌دهد و حتی در آمریکا هم اتفاق می‌افتد.

رسانه‌های ایران به این موضوع هم توجه کرده‌اند که آتش این کشتی پس از دو روز مهار نشده است. روزنامه جوان وابسته به سپاه پاسداران از همین زاویه و با تیتر "عجز آمریکا در مهار آتش ناو جنگی" نوشت: "تلاش آمریکایی‌ها برای مهار آتش به نتیجه نرسیده است و احتمال می‌رود این کشتی روز‌ها در آتش بسوزد."

اما مسئله اصلی و پرسش اصلی رسانه‌های ایرانی این است دلیل این حادثه چه بوده است. خبرگزاری فارس در این باره نوشته است: "با گذشت دو روز از آتش‌سوزی در کشتی جنگی آمریکایی همچنان این ناو در حریقی که علت دقیق آن مشخص نشده می‌سوزد و به گفته مقامات نیروی دریایی آمریکا جهنمی از آتش در زیر کشتی در حال شعله کشیدن است."

یا خبرگزاری ایرنا وابسته به دولت در گزارش در این باره نوشته است: «با توجه به ابعاد فاجعه و سکوت معنادار وزارت دفاع آمریکا که تاکنون هیچ واکنشی از خود نشان نداده، به نظر می‌رسد مقام‌های آمریکایی درخصوص اخبار واقعی علت این حادثه، تلفات و خسارات ناشی از آن پنهانکاری می‌کنند

خبرگزاری دولتی ایرنا در ادامه درباره علت حادثه گمانه زنی کرده است. ایرنا احتمال نقش داشتن معترضان آمریکایی در آن را مطرح کرده و نوشته است: «طی هفته‌های اخیر شاهد سرکوب شدید اعتراضات به تبعیض نژادی بوده و طی این مدت صحنه‌های خشونت بار زیادی که از سوی نیرو‌های امنیتی علیه معترضان اعمال می‌شود، فضای مجازی و رسانه‌های آمریکا و جهان را پر کرده است. از این رو احتمال می‌رود مخالفان این رویکرد دولت ترامپ، برای نشان دادن همبستگی خود با مردم، دست به این کار زده باشند

این احتمال از سوی نور نیوز سایت نزدیک به شورای عالی امنیت ملی نیز مطرح شده است.

البته نور نیوز احتمال‌های دیگری هم مطرح کرده است از جمله اینکه حاصل رقابت درونی دو حزب جمهوری خواه و دموکرات در آستانه انتخابات ریاست جمهوری آمریکاست. این سایت نوشته است: "احتمال برنامه‌ریزی و اجرای این اقدام در چارچوب رقابت‌های حزبی نیز متصور است، چه، موارد مشابهی نیز در ادوار قبلی انتخابات وجود داشته که این فرضیه را تقویت می‌کند."

احتمال دیگری که نور نیوز مطرح کرده، بحث حمله سایبری است، این سایت در این باره نوشت: " انفجار و آتش‌سوزی در ناو آمریکایی می‌تواند در اثر انجام یک عملیات سایبری با منشاءبیرونی و یا انجام عملیات ویژه باشد، چرا که دولت آمریکا با انجام اقدامات مشابه علیه کشور‌های دیگر به صورت طبیعی باید انتظار داشته باشد که در معرض عملیات انتقامی و تلافی‌جویانه قرار بگیرد."

این بخش از گزارش نور نیوز این شائبه را تقویت کرده که آیا اقدام سایبری از سوی ایران بوده است؟ نور نیوز در ادامه گزارش خود این حادثه در امریکا را با حادثه سقوط هواپیمای جاسوسی آمریکا در افغانستان مقایسه کرده و نوشته است: «با وجود پیگیری فراوان رسانه‌ها و افکار عمومی داخل و خارج ایالات متحده، کاخ سفید و پنتاگون تا این لحظه حاضر به ارائه روایت دقیق و شفاف ماجرا و رخداد‌های پس از آن نشده‌اند

چرا آتش‌سوزی ناو آمریکایی در ایران خبرساز شد؟روزنامه اصلاح طلب اعتماد هم به طور ویژه‌ای این حادثه را پوشش داده و با تیتر "انفجار در کاخ شیشه‌ای" به آن پرداخته است.

واکنش کنایه آمیز وزارت خارجه ایران

با طرح مباحثی در این باره که ممکن است ایران در اتفاق رخ داده برای ناو امریکایی نقش داشته باشد، سخنگوی وزارت خارجه ایران واکنش نشان داد و در پاسخی کنایه امیز به این ادعا‌ها گفت " یوزپلنگان آمریکایی مسئولیتش را به عهده نگرفته‌اند؟ آتش گرفتن ناو ارتباطی به ما ندارد، ولی ببینید کار یوزپلنگان آمریکایی نیست؟ "

اشاره عباس موسوی به برخی گزارش‌ها درباره نقش گروهی با نام "یوزپلنگان ایرانی" در ماجرای انفجار نطنز است.

بی بی‌سی فارسی پس از حادثه نطنز طی خبری مدعی شد که یک گروه موسوم به «یوزپلنگان وطن» طی تماس با این شبکه، اعلام کردند که انفجار کار آن‌ها بوده است.

اما، بعدا که جعلی بودن خبر آشکار شد، بی‌بی سی نیز مجبور به عقب‌نشینی شد. اظهارات موسوی در‌باره پلنگ‌های آمریکایی هم اشاره طعنه‌آمیز به این شایعه سازی دستگاه‌های دروغ پراکنی غربی علیه ایران است.

منبع: فرارو

خبرهای مرتبط
نظرات بینندگان