وی ادامه داد: تا پیش از ورود بازار مسکن به دوره رکود غیرتورمی، 80 درصد تقاضاها در این بخش سرمایهای و فقط 20 درصد مصرفی بود.
وی بیان کرد: این در حالی است که به دلیل افت شدید معاملات مسکن، حدود 70 درصد تقاضای سرمایهای از بازار مسکن خارج شده است.
نایب رئیس اتحادیه مشاوران املاک در عین حال گفت: البته از 20 درصد تقاضای مصرفی نیز هماکنون حدود 12 درصد به واسطه گرانیهای یکسال اخیر، قدرت خرید در بازار مسکن را ندارند.
عقبایی اضافه کرد: یکی از دلایل کاهش 30 تا 40 درصد قیمت مسکن طی ماههای اخیر، ظرفیت بسیار بسیار پایین خریداران بوده است.
بیشتر بخوانید
یک خبر خوش برای مردم؛ کاهش قیمت مسکن به شهرهای بزرگ رسید
نایب رئیس اتحادیه مشاوران املاک پیشتر با یادآوری اینکه از ابتدای سال گذشته تا اواسط تیرماه امسال بازار مسکن درگیر رکود تورمی بود به تسنیم گفته بود: افزایش بیش از 100 درصدی قیمتها در بازه مورد اشاره به میزانی پیشرفت کرد که در نهایت باعث کاهش 80 درصدی معاملات در تابستان امسال شد. اتفاقی که در ربع قرن اخیر در بازار مسکن ایران سابقه نداشته است.
وی با بیان اینکه قیمت واحدهای متراژ بالا حدود 40 درصد در شهرهای بزرگ کاهش یافته است، افزود: پیش بینی ما این بود که روند کاهش قیمتها از نیمه دوم سال آغاز شود اما از اوایل شهریور امسال کاهش نرخها در بازار مسکن شروع شد.
نایب رئیس اتحادیه مشاوران املاک بیان کرد: در واحدهای مسکونی جنوب تهران شاهد کاهش حداقل 30 درصد قیمتها بودهایم؛ به عنوان مثال قیمت واحدی که تا پیش از تیرماه 750 میلیون تومان معامله میشد الان به حدود 500 میلیون تومان کاهش پیدا کرده است.
عقبایی با تاکید بر اینکه روند نزولی قیمتها در بازار مسکن به این مفهوم نیست که به نرخ واقعی مسکن رسیده ایم، گفت: در حال حاضر قیمت مسکن در حال نزدیک شدن به قیمتهای واقعی است و انتظار کاهش بیشتر نیز را در این بخش داریم.
منبع: تسنیم