کد خبر: ۱۷۴۵۶
تاریخ انتشار: ۱۳ شهريور ۱۳۹۸ - ۱۲:۵۲

۳ میلیون دلار نانومواد ایرانی به قطر صادر شد

محققان یکی از شرکت‌های مستقر در پارک فناوری فارس بعد از دستیابی به دانش فنی تولید نانو رنگ‌های خود تمیزشونده و آنتی‌باکتریال، اخیرا موفق به صادرات اکسیدگرافن به قطر شدند و در تلاش هستند تا رنگ‌های آنتی باکتریال ایرانی را به منظور اعمال در اماکن عمومی این کشور در طول بازی‌های جام جهانی به فروش برساند.
 یکی از شرکت‌های پارک فناوری فارس به دانش فنی تولید نانو رنگ‌های تصفیه کننده دست یافت. این رنگ‌ها قبلا توسط یکی از شرکت‌های آلمانی تولید شده بود و این محققان با ارتقای این محصول اقدام به تولید نانو رنگ‌هایی کردند که ۳ ویژگی را به طور همزمان دارد. یکی از خواص نانو رنگ‌های تولید شده خاصیت فتوکاتالیستی (خود تمیزشوندگی) آن است. در نمونه‌های خارجی با استفاده از نور خورشید نانو ذرات "تیتانیوم" فعال می‌شود و با فعال شدن این نانو ذرات، خاصیت خود تمیزشوندگی رنگ نیز فعال می‌شود؛ ولی در نمونه رنگ‌ فتوکاتالیستی تولید شده در کشور خاصیت فتوکاتالیستی با استفاده از نور خورشید فعال می‌شود و به این ترتیب این خاصیت خود تمیزشوندگی در اتاق هم ایجاد خواهد شد.

تصفیه هوا از دیگر ویژگی‌های این نانو رنگ و قادر است جیوه و سرب معلق در هوا را جذب و تجزیه کند، ضمن آنکه این پوشش دارای خاصیت آنتی باکتریال است؛ به این معنی که ۴ نوع باکتری شناسایی شده در ساختمان‌ها با نشستن بر روی این پوشش از بین می‌روند.

پایه اصلی این پوشش نانو ذرات کلوئیدی نقره است و از آنجایی که نانو ذرات نقره ایجاد سمیت و آلودگی‌های زیست محیطی می‌کند، از این رو در این تحقیقات از بذر "گل همیشه بهار" برای سنتز نانو ذرات کلوئیدی نقره استفاده شد؛  حتی از این ماده می‌توان برای آنتی باکتریال کردن نوشیدنی‌ها استفاده کرد.

"آجر آب گریز" از دیگر دستاوردهای این شرکت است که با استفاده از نانو ذرات در روی سطح و داخل آجرها، مصالح آب گریزی تولید شد که مانع نفوذ آب به دیوارهای داخل ساختمان خواهد شد. در این آجر نانو ذرات ارگانو سیلان استفاده شد. ارگانو سیلان‌ها به عنوان سبزترین ساختارهایی هستند که در دنیا تولید می‌شوند.

رنگ‌های آنتی‌باکتریال این شرکت نیز با رنگ‌های آنتی‌باکتریال نانویی رایج تفاوت دارد؛ چرا که در این رنگ‌ها از نانوورق‌های عامل‌دار استفاده شده که مساحت سطحی بالایی دارند. مقاومت بالای این پوشش‌ها در برابر اکسید شدن از دیگر مزایای این رنگ به شمار می‌رود. این رنگ‌های آنتی‌باکتریال به صورت پایلوت در دو بیمارستان شیراز کاربردی شده است.

تولید نانومواد اکسیدگرافن از دیگر دستاوردهای دانش‌بنیان این شرکت است که اخیرا ۲۰۰ کیلوگرم از این نانو مواد را به ارزش ۳ میلیون دلار به کشور قطر صادر کرده است. رایزنی‌هایی برای استفاده از رنگ‌های آنتی‌باکتریال در اماکن عمومی، هتل‌ها و بیمارستان‌های قطر نیز آغاز شده است، ضمن آنکه این محققان به دنبال فروش رنگ‌های آنتی باکتریال به شرکت‌های قطری هستند تا از این رنگ‌ها در اماکن عمومی این کشور در طول بازی‌های جام جهانی استفاده کنند.

یوسف امراللهی، مجری طرح در این باره گفت: از آنجایی که در طول جام جهانی افرادی از کشورهای مختلف جهان به این کشور خواهند آمد، سلامت عمومی یکی از دغدغه‌های قطر خواهد بود، بنابراین این کشور به دنبال فناوری‌های نوین برای تضمین سلامت گردشگران در طول جام جهانی است. ما از این فرصت کم‌نظیر استفاده کردیم و گفت‌وگو با وزارت بهداشت و یکی از پارک‌های علم و فناوری این کشور برای فروش رنگ‌های آنتی‌باکتریال را آغاز کرده‌ایم.
نظرات بینندگان