افزایش خطر ابتلا به نارسایی کلیه با مسمومیت بارداری
نتایج یک مطالعه نشان داد، زنان بارداری که به مسمومیت حاملگی دچار میشوند، احتمال ابتلا آنها در سالهای بعدی زندگی به نارسایی کلیه بالاست.
به گزارش روزنامه دیلی میل، این مطالعه که توسط محققان دانشگاه «کالج کورک» در ایرلند انجام شد، نشان میدهد زنانیکه در دوران بارداری به مسمومیت بارداری مبتلا میشوند ۴.۹۶ برابر بیشتر احتمال دارد که در سالهای بعدی زندگی به نارسایی کلیه که در واقع مرحله آخر بیماری کلیه محسوب میشود، مبتلا شوند.
محققان با مطالعه بر روی ۱.۳ میلیون زن متوجه شدند، زنانیکه دست کم در یک بارداری دچار مسمومیت حاملگی شده بودند، خطر ابتلا به نارسایی کلیه در آنها ۵ برابر بیشتر بود. این خطر در زنانیکه در دو بارداری دچار مسمومیت بارداری شده بودند، بیش از هفت برابر بود. محققان همچنین متوجه شدند که این موضوع بدون توجه به سن زنان و یا سابقه بیماری قلبی و یا کلیوی آنها قبل از بارداری، رخ میداد.
با این حال پژوهشگران خاطر نشان کردند که هنوز علت این ارتباط مشخص نیست، اما در عین حال متذکر شدند که هر دوی این وضعیتها با تجزیه سلولهایی ارتباط دارند که در دیوارههای رگهای خونی وجود دارند. همچنین یک جهش ژنتیکی نیز میتواند عامل ابتلا به این بیماریها باشد.
بر اساس ارزیابی محققان، مسمومیت بارداری عامل ۱۴ درصد تمام موارد ابتلا به نارسایی کلیه در مادران است. مسمومیت بارداری عارضهای است که باعث ابتلا به فشار خون بالا و وجود پروتئین در ادرار میشود. این وضعیت میتواند برای مادر و فرزند هر دو کشنده باشد و تنها با تولد نوزاد درمان میشود. زنان باردار مبتلا به این وضعیت باید تا زمان تولد نوزاد تحت کنترل شدید قرار گیرند.
نارسایی کلیه نیز مرحله آخر بیماری کلیوی محسوب میشود. نارسایی کلیه زمانی بروز میکند که کلیهها از کار میافتند به صورتی که بیمار بدون دیالیز یا پیوند کلیه قادر به ادامه زندگی نیست.