کمیل طیبی، مدیر اجرایی بنیاد علمی اِکو پیش از ظهر امروز (سه شنبه) در حاشیه چهارمین اجلاس هیات امنای بنیاد علمی اکو و پنجمین نشست بنیاد اجرایی که در اصفهان برگزار شد، در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: اجلاس هیات امنای بنیاد علمی اکو با هدف سیاستگذاری و تدوین برنامههای دو ساله بنیاد به منظور توسعه روابط علمی و انتقال فناوری بین کشورهای عضو تشکیل شده است.
طیبی با اشاره اینکه کشورهای ایران، افغانستان، تاجیکستان و آذربایجان عضو رسمی بنیاد هستند، اظهار کرد: تبادلات علمی بین اعضا میتواند در رشد موضوعات علمی، صنعتی، گردشگری و اقتصادی بسیار مهم باشد.
وی با بیان اینکه مسائل مالی بنیاد مورد تصویب قرار میگیرد، گفت: در این اجلاس قرار است در مورد طرحهای اجرایی که در دو سال آینده اجرا خواهد شد، تصمیم گیری شود.
مدیر اجرایی بنیاد علمی اکو و مدیر بینالملل دانشگاه اصفهان همچنین تمرکز بر اجرای طرحهای مشترک بهویژه آب، محیط زیست، بهداشت و پزشکی و توسعه پایدار را از دیگر اهداف این نشست برشمرد.
وی افزود: بر اساس برنامهریزی کمیته اجرایی این نشست، قرار است تا دو سال آینده بیش از ۵۰ طرح عملیاتی شامل آموزشهای کاوشگرایانه علوم پایه و مسائل زیست محیطی به صورت کارگاههای آموزشی و پژوهشی انجام شود.
گفتنی است؛ رئیس پیشین بنیاد علمی اِکو از کشور پاکستان بود.
چهارمین اجلاس هیات امنای بنیاد علمی اکو و پنجمین نشست کمیته اجرایی آن با حضور وزرای علوم ایران و پاکستان، دبیرکل اکو و اعضای بلندپایه کشورهای عضو، در دانشگاه اصفهان آغاز به کار کرد. انتخابات ریاست جدید بنیاد، بررسی و تبادل نظر برای مشکلات علمی این سازمان و همچنین بحث و بررسی درباره موضوع برنامه منطقهای علم و فناوری در حوزه اکو از مهمترین برنامههای این اجلاس دو روزه است.
مقر بنیاد علمی اکو در پاکستان مستقر است و بخش فرهنگی آن نیز در ایران فعالیت میکند. ایران، پاکستان، ترکیه، افغانستان، قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان، ترکمنستان و ازبکستان اعضای بنیاد علمی اکو را تشکیل میدهند.