به گزارش روز یکشنبه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، مسابقه ملی «دانش مغز» عنوان نشستی است که هر سال توسط انجمن علوم اعصاب ایران، آزمایشگاه ملی نقشهبرداری از مغز و با حمایت ستاد توسعه علوم و فناوریهای شناختی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برگزار میشود.
این مسابقه دومرحلهای در سطح مدارس کشور و با رقابت دانشآموزان برگزار میشود که مرحله نخست پنجمین دوره این رقابت، سال گذشته با حضور بیش از ۳ هزار دانشآموز برگزار شد و در نهایت ۳۲ فرد برگزیده انتخاب و معرفی شدند.
همچنین برگزیدگان مرحله نخست این مسابقه به عضویت باشگاه مغز و شناخت ستاد علوم شناختی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری درآمده و از حمایتهای آموزشی و پژوهشی برخوردار شدند.
این دانشآموزان با حضور در دورههای تخصصی در حوزههایی همچون مباحث آناتومی و تشریح و بافتشناسی سیستم عصبی، عملکرد و فیزیولوژی سیستم عصبی، آشنایی با تشخیص و درمان بیماریهای نورولوژی (مغز و اعصاب) و روانپزشکی و روشهای تصویربرداری و نقشه برداری از مغز آموزش دیدهاند.
این اقدام به افزایش توانمندی دانشآموزان کمک میکند تا گامهای موثر و مفیدی در این حوزه بردارند. در مرحله نخست این مسابقه شهرهای اصفهان، تهران، رشت، مشهد و شهریار با بیشترین دانشآموز دواطلب برگزیده، بهترین عملکرد را به خود اختصاص دادند.
مرحله دوم و نهایی پنجمین مسابقه ملی «دانش مغز» با حضور ۳۲ دانشآموز برگزیده به مدت دو روز از ۲۰ تیر ماه امسال در دانشگاه علوم پزشکی ایران آغاز میشود.
این مسابقه در چهار مرحله تستی، تشریحی، تشریح عملی مغز و تشخیص عملی بیماریهای مغز و اعصاب و روانپزشکی میان برگزیدگان مرحله اول صورت میگیرد.
البته این پایان کار این مسابقه ملی نیست بلکه دانشآموز برتر در مرحله نهایی به عنوان نماینده ایران در مسابقات بینالمللی دانش مغز ( Brain Bee ۲۰۱۹) شرکت میکند. این مسابقات توسط انجمن جهانی علوم اعصاب امسال در کره جنوبی برگزار میشود و در آن دانشآموزان بیش از ۵۰ کشور رقابت میکنند.
نمایندگان ایران در مسابقات جهانی دانش مغز هرساله موفق به کسب رتبههای برتر شدهاند، به طوری که مهسا آرمان، پارسا پات و شایان باقری درسال های اخیر جایگاه های ممتاز جدول این مسابقات جهانی را کسب کردند.