کد خبر: ۱۴۶۶۹
تاریخ انتشار: ۰۲ تير ۱۳۹۸ - ۱۱:۵۴

در حال برنامه‌ریزی برای صادرات محصولات به کشورهای همسایه هستند

یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان مستقر در پارک علم و فناوری مشهد بازوی رباتیکی را با کاربردهای دانشگاهی و صنعتی تولید کردند که پس از موفقیت در تجاری‌سازی آن در محیط‌های دانشگاهی در حال برنامه‌ریزی برای صادرات این محصولات به کشورهای همسایه هستند.
فرزاد موسوی‌زاده، مجری طراحی و ساخت بازوی ربات را زمینه تحقیقاتی این شرکت دانش‌بنیان دانست و گفت: بازوی ربات در امر آموزش رباتیک در دانشگاه‌ها به خصوص دانشکده‌های فنی و مهندسی کشور و نیز مؤسسات آموزشی کاربرد دارد. از طریق این بازوهای رباتیکی دانشجویان به شبیه‌سازی مباحث تئوریک که در دانشگاه آموخته‌اند، خواهند پرداخت و چارچوب آموزشی برای دانشجویان فراهم می‌شود تا پیش از ورود به صنعت، آموزش‌های لازم را در این زمینه فراگیرند.

وی با اشاره به کاربردهای صنعتی این بازوهای رباتیکی، افزود: این بازوی ربات در صنایع بزرگ و کوچک نیز کاربرد دارد و به وسیله آن کارخانجات می‌‎‌توانند آن دسته از کارهایی که انسان قادر به انجام آن نیست را با کمک این بازو انجام دهند.

به گفته مجری طرح، این بازوی رباتیکی قادر است نیازهای کارخانجات و صنایع را با سرعت بیشتر و عملکرد و کارایی بهتر برطرف کند.

موسوی‌زاده با اشاره به حمایت صندوق نوآوری و شکوفایی از تولیدات این شرکت، خاطر نشان کرد: مرحله نمونه‌سازی این ربات‌ها با حمایت این صندوق بوده است و با استفاده از این تسهیلات موفق به ساخت چند بازوی ربات شدیم و حتی آن را به فروش رساندیم.

مجری طرح درباره چشم‌انداز آینده این شرکت برای تولید انبوه این بازوی ربات، اظهار کرد: چشم‌انداز اولیه ما برای ساخت این محصول آن بود که ظرف دو سال به تولید نمونه اولیه برسیم که خوشبختانه دو ماه زودتر از چشم‌انداز ترسیم شده به این هدف رسیدیم. پس از نمونه‌سازی اولیه، تا دو ماه آینده کار خود را در حوزه تولید انبوه آغاز خواهیم کرده و امیدواریم ظرف دو سال آینده به این هدف نائل شویم.

این محقق با اشاره به اقدامات این شرکت دانش‌بنیان در زمینه صادرات بازوهای رباتیکی، گفت: کار صادرات این محصول به آزمایشگاه‌های دانشگاه‌های فنی و مهندسی و نیز صنایع کوچک و بزرگ کشورهای همسایه در دستور کار قرار دارد و برای آن نیز برنامه‌ریزی کرده‌ایم. پس از مرحله تولید انبوه به فکر بازارهای عراق، ارمنستان و آذربایجان هستیم تا بتوانیم محصول خود را به این کشورها عرضه کنیم.

به گزارش ایسنا، بازوی ربات spad s100 یکی از محصولات پرفروش این شرکت دانش‌بنیان است که قابلیت استفاده در آزمایشگاه‌های کنترل، رباتیک، میکروکنترلر و الکترونیک را دارد و می‌تواند بخش اعظمی از نیازهای اساتید و دانشجویان را برطرف کند. این بازو کاملاً منطبق بر سرفصل‌های دانشگاهی طراحی و ساخته شده است و دقت بالا، استحکام مطلوب، قدرت تکرارپذیری، نرم‌افزار سطح بالا از جمله ویژگی‌های بارز این ربات به شمار می‌رود.
بازوی ربات Spad S200 محصول جدید این شرکت است که به تازگی بنابر تقاضای مشتری و مطابق بر مکانیزم استاندارد scara طراحی و ساخته شده است. این بازو دارای سه درجه آزادی است، ضمن آنکه قابلیت اضافه شدن محور خطی بال اسکرو و یا پنوماتیک به عنوان درجه سوم را دارد. موتورهای استفاده شده در این مدل از نوع داینامیکسل است و می‌تواند هم در انجام کارهای صنعتی و هم کارهای آزمایشگاهی و تحقیقاتی مورد استفاده قرار گیرد.
این شرکت علاوه بر طراحی و ساخت بازوهای رباتیکی، سامانه هوشمند عابر پیاده را عرضه کرده است. در مناطقی که جاده‌ها از وسط روستاها عبور می‌کند و اهالی مجبور به تردد از سطح جاده هستند و هزینه‌های نصب پل عابر پیاده و یا زیر گذر نیز بسیار بالا است، سامانه هوشمند عابر پیاده جایگزین مناسبی برای این مناطق به شمار می‌رود. هزینه اجرای این سامانه به نسبت پل عابر پیاده و یا زیر گذر یک بیستم است.

این سامانه هوشمند با همکاری اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای خراسان شمالی در محور اسفراین – بجنورد در روستای "ایرج" اجرا شد و مورد استقبال اهالی و مسئولین قرار گرفت، به گونه‌ای که بر اساس آمار پلیس راه، تصادفات جاده‌ای منجر به مرگ و میر، به نسبت سال گذشته به صفر رسید و تصادفات را کاهش داده است. دومین سامانه نیز با همکاری اداره کل راهداری خراسان رضوی در محور مشهد – قوچان در روستای "عسگریه" راه‌اندازی و اجرا شده است.

سامانه سرعت‌گیر مجازی هوشمند از دیگر دستاوردهای دانش‌بنیان این شرکت است که با همکاری اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای خراسان شمالی در محور مشهد – بجنورد در "باباامان" اجرایی شد.

بر اساس قوانین جاده‌ای امکان نصب سرعت‌گیر در جاده‌ها و ارتفاع بیشتر از ۲ سانتی‌متر ممنوع است و در مناطقی که حادثه‌خیز است، این طرح می‌تواند جایگزین مناسبی برای سرعت‌گیرهای واقعی باشند.

مکانیزم این سامانه به این صورت است که پس از محاسبه سرعت خودروها از طریق دوربین نصب شده در جاده، از طریق ارتباط بی سیم تصویر سرعت‌گیر بر روی جاده مطابق سرعت خودروها تغییر عرض می‌دهد و زمانی که سرعت خودروها مناسب باشد، تغییری در عرض این سرعت‌گیر ایجاد نخواهد شد و رانندگان با سرعت مطمئنه به سفر خود ادامه خواهند داد.

نظرات بینندگان