کد خبر: ۱۴۱۰۱
تاریخ انتشار: ۲۲ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۲:۰۹

شرکت برق به مشترکین پرمصرف اخطار داد

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان تهران گفت: اخطار لازم به مشترکین پرمصرف را در بخش پایانی قبوض برق اعلام کرده ایم.

به گزارش قلم، حاجی رضا تیموری مدیر عامل شرکت توزیع نیروی برق استان تهران در مراسم گردهمایی مأمورین تشخیص برق اظهار داشت: تعداد مشترکین استان تهران تا پایان سال گذشته دو میلیون و ۳۰۶ هزار مشترک بود که اکنون ۱۴ هزار مشترک، افزایش داشته است. از این تعداد ۷۸ درصد مشترکان خانگی هستند که ۳۰ درصد انرژی را مصرف می‌کنند.

تیموری افزود: نیم درصد مشترکان ما کشاورزان هستند که ۱۴ درصد انرژی را مصرف می‌کنند و ۲۰ درصد سایر مشترکین هستند که ۲۱ درصد مصرف انرژی دارند. در این بین ۱.۵ درصد، مشترکین صنعتی ما را تشکیل می‌دهند که ۳۵ درصد انرژی را استفاده می‌کنند.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان تهران با اعلام اینکه مطالبات ما از مشترکین ۳۴۸ میلیارد تومان است، تصریح کرد: از این میزان مطالبه ۵۹ میلیارد تومان مربوط به مشترکین خانگی، ۴۴ میلیارد تومان مربوط به مشترکین صنعتی، ۱۰۶ میلیارد تومان مربوط به تعرفه کشاورزی (آب و آبفا ۱۰۳ میلیارد تومان) و ۷۰ میلیارد تومان برای سازمان‌ها و ادارات است.

وی گفت: مطالبه شرکت توزیع نیروی برق استان تهران از جانب تعرفه تجاری بعضی ادارات در شرکت‌های غیر دولتی رقم ۵۷ میلیارد تومان را به خود اختصاص می‌دهد و سایر مطالبات از محل سایر تعرفه‌ها و تعرفه آزاد ۱۲ میلیارد تومان است. این در حالی است که شرکت‌های توزیع برق به صورت درآمد هزینه‌ای اداره می‌شود و درآمد استانی و یا ملی ندارد. به این ترتیب که با توجه به میزان درآمد خود می‌توانیم در بخش‌های مختلف مورد خدمت سرمایه گذاری و یا هزینه کنیم.

وی، سه حالت برای خاموشی برق عنوان کرد و افزود: خاموشی در برخی موارد به منظور تعمیرات، اصلاح و توسعه و احداث شبکه‌های جدید انجام می‌شود. در برخی موارد نیز شاهد خاموشی‌های ناخواسته و بی برنامه‌ای هستیم که به دلیل تصادفات است. حالت دیگر خاموشی، نیز در برخی موارد به علت کمبود تولید نیرو است که در این راستا تمام برنامه ریزی ها و اقدامات فنی و فرهنگی لازم را انجام دادیم تا خاموشی‌های بی برنامه و خاموشی ناشی از تولید را نداشته باشیم. البته مشروط به اینکه مشترکین میزان مصرف خود را به ویژه در ساعات مصرف پیک کاهش داده و مدیریت کنند.

تیموری تصریح کرد: در صورتی که مشترکان در مصرف انرژی در زمان‌های اوج مصرف یعنی ساعت ۱۲ تا ۱۶ و ۱۹ تا ۲۳ را در بر می‌گیرد، مدیریت نداشته باشند، اتفاق روز ۱۸ خرداد سال جاری که مصرف استان نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۷ درصد رشد داشت، تکرار می‌شود که در نتیجه این رشد مصرف، پیک بار استان از ۲۲۰۰ مگاوات به ۲۶۰۰ مگاوات افزایش یافته است. البته هم تاریخ مذکور امسال و هم مدت مشابه سال گذشته آن درجه هوا ۳۶ درجه سانتیگراد بود که در صورت ادامه دار بودن این روند، حتماً در تأمین برق مورد نیاز به مشکل می‌خوریم.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان تهران، با تأکید بر اینکه اگر مشترکین مصرف برق خود به ویژه در ایام پیک را رعایت نکنند، وقوع خاموشی محتمل است، خاطرنشان کرد: این در حالی است که در سال نخست اجرای طرح هدفمندی یارانه‌ها در سال ۸۹ زمانی که از مردم درخواست شد تا مصرف را کاهش دهند نه تنها مصرف افزایش نداشت بلکه شاهد کاهش مصرف هم بودیم. به این منظور برنامه‌های تشویقی را برای مشترکین کشاورزی، صنعتی، تجاری و اداری در نظر گرفتیم.

وی با اشاره به اینکه در نتیجه بارندگی‌های اخیر این تفکر که با افزایش آب پشت سدها امسال مشکل خاموشی نخواهیم داشت، ادامه داد: در نبود این حجم آب پشت سد در سال گذشته، ۵ تا ۶ هزار مگاوات از ظرفیت تولید برق کشور کاسته شد. هرچند که امسال این میزان جبران می‌شود اما در صورت مصرف عنان گسیخته و بی برنامه مشترکین به ویژه در ساعات پیک، امکان خاموشی وجود دارد.

تیموری با اعلام اینکه اخطار لازم به مشترکین پرمصرف را در بخش پایانی قبوض برق اعلام کرده‌ایم، تأکید کرد: میزان تعرفه برق مشترکین پرمصرف طبق مصوبه دولت ۲۳ درصد رشد داشته است. این در حالی است که قرائت قبض این مشترکین ماهیانه انجام خواهد شد. در حالی که قرائت مشترکین خوش مصرف دو ماهه است.

تیموری با اشاره به اینکه طی تفاهم نامه مبادله شده بین شهرک های صنعتی استان، کشاورزان، جایگاههای سی ان جی و تعدادی از مشترکان دیماندی طرح‌های تشویقی به تعهدات این مجموعه ها اضافه شده است، گفت: اگر صنایع بار مصرفی برق خود را جابجا کنند یعنی مصرف خود را در دو روز وسط هفته در ساعات پیک بار به روزهای پنجشنبه و جمعه منتقل کنند ۱۲۰ مگاوات به شبکه برق استان کمک خواهد کرد؛ از سوی دیگر اگر کشاورزان در ۴ ساعت پیک بار، برق چاه خود را خاموش کنند مصرف ۲۰ ساعت بعدی رایگان خواهد بود و در نهایت اگر جایگاههای سی ان جی دو ساعت در پیک بار همکاری کنند در مجموع ۱۷۰ مگاوات برق صرفه جویی شده و ۶ درصد پیک بار استان کاهش خواهد یافت.

این مقام مسئول میزان تلفات برق استان را که در سال ۸۷، ۳۳ درصد بود ۱۴.۸ درصد اعلام کرد و اظهار داشت: تلاش می کنیم تا طی ۵ سال آینده این رقم را به زیر ۱۰ درصد کاهش دهیم. این در حالی است که وجود برق های غیرمجاز که به عنوان عاملی برای تلف شدن انرژی به شمار می رود از مهرماه سال ۹۶ تاکنون بیش از ۵۱ هزار انشعاب غیردائم واگذار شده و قریب به ۷۰ درصد این انشعابات به صورت غیرمجاز استفاده می‌شود.

نظرات بینندگان