کد خبر: ۱۳۹۲۳
تاریخ انتشار: ۲۰ خرداد ۱۳۹۸ - ۰۸:۵۱

بیت کوین ها مشغول کار هستند/ استفاده از برق گاوداری و مدرسه!

برای تولید هر واحد از این نوع ارز مجازی، به اندازه مصرف ۲۸ مشترک، برق استفاده می‌شود که ادامه چنین روندی خطرناک است.
استخراج ارز مجازی (بیت کوین) در ایران به‌دلیل قیمت پایین برق و حتی مجانی بودن آن برای برخی، در حال رواج است. در شرایطی که تولید هر واحد ارز مجازی «بیت کوین» نیاز به مصرف ۷۲ هزار کیلووات ساعت، برق دارد و در ایران به هر کیلووات ساعت حدود 500 تومان یارانه داده می‌شود.
روز گذشته این موضوع در هیأت دولت بررسی شد و معاون وزیر نیرو نیز خبر داد که احتمالاً از هفته آینده  نرخ تعرفه برای واحدهایی که درحال استخراج پول الکترونیکی هستند، اصلاح می‌شود.
به گزارش «ایران»، همایون حائری می‌گوید که نرخ در نظر گرفته شده برای این بخش، همان نرخ صادراتی برق است و با تصویب آن هر واحدی اعم از کشاورزی، دامداری، اداری و حتی مدارس که مشخص شود در حال استخراج بیت کوین هستند، باید با این نرخ هزینه برق مصرفی را بپردازند.
حائری معتقد است که برق در ایران به این خاطر ارزان است که رفاه حال مصرف‌کنندگان داخلی بیشتر شود، نه آنکه از این برق ارزان برای کسب و کارهای خارجی استفاده شود.

قیمت برق صادراتی چقدر است؟
معاون برق و انرژی وزیر نیرو در پاسخ به این سؤال «ایران» که نرخ پیشنهاد شده به هیأت دولت برای استخراج بیت کوین چقدر است؟ توضیح می‌دهد: «نرخ صادراتی برق بسته به شرایط و فصل متفاوت است. اما با تأیید دولت برای استخراج‌کنندگان ارز مجازی نیز این نرخ اعمال خواهد شد.»
راه تشخیص متخلفان
حائری درباره نحوه تشخیص متخلفان می‌گوید: «برای تولید هر واحد از این نوع ارز مجازی، به اندازه مصرف ۲۸ مشترک، برق استفاده می‌شود که ادامه چنین روندی خطرناک است. از این‌رو بعد از تصویب پیشنهاد ارائه شده، همکاران ما به دقت میزان مصارف را بررسی خواهند کرد و سپس سراغ هر مشترکی که مصرفش بالاتر از حد نرمال باشد، می‌روند.»
این مقام مسئول با ابراز نگرانی نسبت به سوءاستفاده عده‌ای از برق ارزان، اظهار می‌کند: «اگر روند استخراج این ارزهای دیجیتال به همین نحو ادامه یابد، پیش‌بینی می‌شود مصرف آنها به بیش از ۲ هزارمگاوات برسد. تعیین نرخ واقعی برق صادراتی برای این فعالان کمک خواهد کرد استخراج ارز مجازی در مسیر درست قرار گیرد. بی‌توجهی به این موضوع منجر به کمبود برق در ساعات اوج مصرف (پیک) خواهد شد.» به گفته معاون وزیر نیرو بعد از شناسایی متخلفان با آنها برخورد خواهد شد.

خاموشی نداریم، اگر...
صنعت برق سال گذشته در شرایطی قرار گرفت که با خاموشی‌های متعددی مواجه شد. یکی از دلایل آن کمبود تولید برق از نیروگاه‌های برق آبی بود. حائری می‌گوید به خاطر بارش‌های اخیر، امسال این مشکل وجود ندارد و با افزایشی که طی یک سال اخیر در تولید برق رقم خورده است، امسال صنعت برق می‌تواند پیک 59 هزار مگاوات را نیز تحمل کند.
معاون وزیر نیرو در پاسخ به «ایران» توضیح می‌دهد: «به طور معمول در ایران سالانه 5 درصد رشد مصرف داریم. اما سال گذشته با مدیریتی که انجام شد، پیک مصرف به ۵۷ هزار و ۹۷ مگاوات رسید که ۲.۹ درصد رشد نسبت به سال قبل خود داشت. امسال نیز اگر با مدیریت مصرف، میزان رشد پیک 2.5 درصد باشد، شاهد خاموشی نخواهیم بود. یعنی مصرف پیک امسال باید 58 هزار و 500 مگاوات باشد که مهار آن نیاز به صرفه‌جویی تمام مشترکان دارد.»
برای سال‌جاری وزارت نیرو و شرکت توانیر 11 محور کاهش مصرف در نظر گرفته‌اند. حائری می‌گوید که اگر تمام مشترکان یک لامپ اضافه را خاموش کنند میزان مصرف در پیک حدود یک هزار مگاوات کاهش خواهد یافت. درحالی که برای تولید این یک هزار مگاوات نیاز به 10 هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری از بیت‌المال است.
این مقام مسئول تنبیه پرمصرف‌ها را یکی از راه‌های مدیریت مصرف امسال عنوان می‌کند و ادامه می‌دهد: «هدف از اعمال افزایش 16 درصدی تعرفه‌ها از خردادماه تنبیه پرمصرف‌ها و تغییر ذائقه مصرفی آنهاست. اما باید به گوش مشترکان برسانیم که اگر 10 درصد مصرفشان را نسبت به سال گذشته کاهش دهند، 20 درصد از هزینه صورتحساب آنها کاسته خواهد شد. یعنی تشویق نیز در این طرح در نظر گرفته شده است.»
منبع: قلم نیوز
نظرات بینندگان