همزمان با برگزاری اولین مجمع نوآوری در کشور صورت میگیرد
حضور فعالان اکوسیستم نوآوری و فناوری کشورهای "اسکاپ" در زیر یک سقف
رییس مجمع نوآوری آسیا و اقیانوسیه با تاکید بر این که ایران بهشت استارتاپها است، افزود: ایران با دارا بودن چهار هزار و ۴۰۰ شرکت دانشبنیان و ۳۶۴ شرکت خلاق و ۸۰ مرکز نوآوری میتواند الگویی برای توسعه فناوری برای سایر کشورها باشد که این تجارب در اولین مجمع نوآوری آسیا و اقیانوسیه که در ۲۱ و ۲۲ خرداد ماه برگزار میشود، به اشتراک گذاشته خواهد شد.
به گزارش ایسنا، دکتر پیمان صالحی امروز در نشست خبری اولین مجمع نوآوری آسیا و اقیانوسیه با تاکید بر اینکه هفته جاری یک هفته استارتاپی است، اظهار کرد: کمیسیون آسیا و اقیانوسیه سازمان ملل (اسکاپ) یکی از نهادهای تابع شورای اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل است و این شورا یکی از پنج رکن اصلی سازمان ملل متحد به شمار میآید و دارای ماموریتهای گسترده در حوزههای اجتماعی و اقتصادی است.
وی این کمیسیون را از نهادهای تخصصی و منطقهای دانست و ادامه داد: شورای اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل در هر قاره یک آژانس منطقهای دارد و ماموریت آن در آسیا و اقیانوسیه به اسکاپ داده شده است که دفتر منطقهای آن در بانکوک تایلند قرار دارد.
رییس مجمع نوآوری آسیا و اقیانوسیه در ادامه خاطر نشان کرد: با توجه به ظرفیتهای موجود کشور در حوزه نوآوری و فناوری و با توجه به ماموریتهای اسکاپ، پیشنهاد برگزاری مجمع نوآوری آسیا و اقیانوسیه در سال گذشته توسط مرکز تعاملات بینالمللی علم و فناوری معاونت علمی ریاستجمهوری به اسکاپ ارائه شد که با پیگیریهای بعدی این پیشنهاد به تصویب رسید و مقرر شد اولین مجمع آن در سال جاری و به میزبانی معاونت علمی و اسکاپ در روزهای ۲۱ و ۲۲ خرداد ماه در تهران برگزار شود.
رییس اولین مجمع آسیا و اقیانوسیه افتتاح این رویداد را در روز ۲۱ خرداد ماه در سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی دانست و در این باره خاطر نشان کرد: این نشست با حضور وزرای علم و فناوری و نمایندگان ۶۲ کشور عضو اسکاپ و رؤسای سازمانهای بینالمللی مرتبط برگزار خواهد شد و نشستهای تخصصی آن در روزهای ۲۱ و ۲۲ خرداد ماه همزمان با هشتمین نمایشگاه بینالمللی فناوری و نوآوری در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران برگزار میشود.
معاون تجاریسازی معاون علمی، خط مشی دولتها در ارتقای استارتاپها، زنان، نوآوری و فناوری، پارکهای فناوری و مراکز رشد، سرمایهگذاری در فناوری و نوآوری، نوآوریهای برخاسته از بستر جامعه، تاثیر همکاریهای جنوب جنوب در ارتقای سطح علم و فناوری و نوآوری را از محورهای مطرح در این نشست عنوان کرد و گفت: ایران بهشت استارتاپها است و امکانات زیادی برای ایجاد استارتاپها دارد؛ از این رو با برگزاری این رویداد میتوانیم تجارب خود را با کشورهای دیگر به اشتراک بگذاریم.
صالحی اضافه کرد: وجود ۴۵ پارک علم و فناوری، ۱۹۰ مرکز رشد، ۸۰ مرکز نوآوری، ۳۰ صندوق خطرپذیر، وجود چهار هزار و ۴۰۰ شرکت دانشبنیان، ۷۲ استارتاپ و ۲۶۴ شرکت خلاق از جمله ریلگذاریهای ایران برای توسعه فناوری بوده است که تجربیات این حوزه میتواند الگویی برای سایر کشورهای عضو اسکاپ باشد.
وی برگزاری ۶ پنل تخصصی را از جمله برنامههای این مجمع عنوان کرد و گفت: در هر پنل نمایندگانی از کشورهای مدعو سخنرانی خواهند داشت و در نهایت بیانیهای صادر میشود و ما امیدوار هستیم که با پتانسیلهای موجود در کشور بتوانیم به اهداف خود در حوزه نوآوری نایل شویم.