تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به قلم نیوز است و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی و تولید: " ایران سامانه "
به گزارش قلم، علیاکبر مهرفرد - معاون وزیر جهاد کشاورزی - طی نامهای در تاریخ ۳۱ اردیبهشت ماه خطاب به وزارت صنعت، معدن و تجارت و سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان اعلام کرد که با توجه به افزایش قیمت بهای نهادهها در قیمت تمام شده جوجه یک روزه، مرغ زنده در کشتارگاه و گوشت مرغ، قیمت تمام شده تولید اقلام مذکور افزایش یافته است؛ لذا با توجه به آثار مؤثر سهم هر یک از عوامل فوقالذکر در قیمتهای تمام شده این محصولات بررسی لازم صورت گرفته و در نتیجه قیمت تمام شده (با سود) این محصولات به شرح ذیل اعلام میشود:
هر قطعه جوجه یک روزه در مبادی تحویل ۲۵۶۷ تومان، هر کیلوگرم مرغ زنده درب مرغداری ۸۸۰۵ تومان، هر کیلوگرم گوشت مرغ در کشتارگاه ۱۲ هزار و ۴۶ تومان و هر کیلوگرم گوشت مرغ برای مصرفکننده ۱۲ هزار و ۹۶۱ تومان.
براساس قانون این پیشنهاد معاون وزیر جهاد کشاورزی باید در سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان مورد بررسی و ارزیابی قرار گیرد و پس از تأیید به تصویب ستاد تنظیم بازار برسد. این در حالی است که برخی رسانهها از نرخ مصوب جدید مرغ به قیمت کیلویی حدود ۱۳ هزار تومان خبر دادند.
قیمت گوشت مرغ همچنان کیلویی ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان است
در این رابطه بهمن محمدیاری، مدیرعامل اتحادیه سراسری تعاونیهای کشاورزی پرورش دهندگان مرغ گوشتی ایران اظهار کرد: قیمت گوشت مرغ همچنان کیلویی ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان است و براساس مکاتبات صورت گرفته وزارت جهاد کشاورزی، اگر سازمان حمایت در بررسیهای خود و تطبیق هزینههای اعلام شده با هزینههای عملیاتی مرغداریها، نرخ مذکور را تأیید کند این نرخها باید در جلسه آتی ستاد تنظیم بازار به تأیید و تصویب برسد.
وی افزود: اگر بخواهیم مقایسهای با گذشته کنیم هیچگاه قیمت گوشت مرغ با گوشت قرمز تا این حد فاصله نداشته است و اگر قیمتها را واقعی نکنیم ممکن است بازار گوشت مرغ نیز با حواشی و چالشهای بازار گوشت قرمز مواجه شود اما اگر نرخها واقعی شود نه تنها از دو نرخی شدن گوشت مرغ در بازار جلوگیری میشود، بلکه بازار نیز بهتر کنترل میشود.
محمدیاری در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه اگر این اتفاق در شرایطی که صادرات گوشت مرغ آزاد شده است بیفتد و قیمت گوشت مرغ افزایش یابد، باعث نوسانات بیشتر در بازار گوشت مرغ و نارضایتی مصرفکنندگان نمیشود؟ گفت: مرغداران به دنبال گرانی و افزایش قیمت غیرمنطقی گوشت مرغ نیستند، چرا که اگر مصرفکننده رضایت نداشته باشد، تولیدکنندگان هم نمیتوانند ادامه حیات دهند اما آنالیزهای قیمت و ارزیابیهای جدید با توجه به ارز ۴۲۰۰ تومانی است که برای تأمین نهادههای دامی دولت اختصاص میدهد.
وی تصریح کرد: دولت هزینههای بسیاری تاکنون برای تأمین نهادههای دامی مرغداران متحمل شده است اما متأسفانه ارزی که اختصاص مییابد در جیب مرغداران نمیرود و اگر این اتفاق بیفتد و هزینه تولید گوشت مرغ پایین بیاید، قطعاً قیمت آن در بازار نیز کمتر خواهد شد.