به گزارش قلم، حداکثر توان تولید برق کشور در ساعت پیک سال 97، براساس آمار شرکت توانیر، 48831 مگاوات بوده است، در حالی که حداکثر مصرف در زمان پیک در این سال 57270 مگاوات ثبت شده است. در واقع کشور در سال گذشته با 8439 مگاوات کمبود برق روبرو بوده است.
طبق گفته های سخنگوی صنعت برق، نیروگاه های برق آبی در صورتی که به درستی وارد مدار شوند، توان تولید 9500 تا 10هزار مگاوات برق خواهند داشت. بر اساس گزارش وزارت نیرو نیز ظرفیت تولید برق نیروگاه های حرارتی امسال 4394 مگاوات و نیروگاه های خورشیدی نیز 200 مگاوات افزوده خواهد شد که با این آمار به نظر می رسد باید در انتظار تابستان بدون خاموشی بود.
اما اردیبهشت به انتها نرسیده و پیک مصرف برق کشور رکورد جدیدی را ثبت کرده است. روز گذشته مصرف برق کشور به رکورد 42 هزار و 142 مگاوات ساعت رسید که نسبت به مدت مشابه سال قبل چهار هزار و 450 مگاوات افزایش داشته است.
ظاهرا رشد صعودی مصرف برق در اردیبهشت ماه باعث شد مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق ایران، داوود فرحزاد، که در ابتدای این ماه گفته بود بارش ها، مشکل برق تابستان را برطرف ساخته است، در جدیدترین اظهارات خود از مواضع اش عقب نشینی و اعلام کند" تقاضای ما از تمامی مشترکان این است که در زمان پیک از لوازم برقی پر مصرف استفاده نکنند و اگر همراهی آنها را شاهد باشیم، با مشکلی مواجه نخواهیم شد و یا حداقل میتوانیم مشکلات را کاهش دهیم".
وزارت نیرو در برنامه جامع عبور از پیک مصرف برق در تابستان 98 توجه ویژه خود را بر مدیریت مصرف معطوف کرده است و توسعه نیروگاه های کشور را از دیگر اقدامات خود عنوان کرده است. اما آنچه آمار کنونی مصرف برق نشان می دهد، هنوز هیچ برنامه راهبردی برای کاهش و یا مدیریت مصرف تعیین نشده است و سوال بزرگ خاموشی در تابستان 98، آری یا خیر، تا زمان ورود به این فصل گرم پابرجا است.
احسان امیدی، کارشناس اقتصاد برق با اشاره به اینکه ظرفیت ورود نیروگاه های کشور نیز به میزانی که برای رسیدن به اهداف تابستان 98وعده داده شده نرسیده در گفت و گو با اقتصادآنلاین می گوید: براساس آماری که توانیر منتشر کرده درصورت اجرای کامل برنامه 98 نباید کسری برق و خاموشی داشته باشیم، اما اکنون بعید به نظر می رسد طرح های وزارت اجرایی شود و دو نیروگاه حرارتی که قرار بود به ظرفیت تولید برق کشور اضافه شوند، وارد مدار شوند. وی معتقد است با این شرایط کشور در تابستان 98 نیز قطعی برق محتمل خواهد بود.
یک سال از جابجایی رکورد تاریخی مصرف برق ایران می گذرد. تابستانی که کشور را با خاموشی های گسترده ای روبرو کرد. اکنون نزدیک به یک سال از این اتفاق می گذرد و کشور هنوز با اما و اگرهای خاموشی و روشنایی روبرو است، مدت زمانی که فرصت اندکی برای رسیدن به طرحی جامع در جهت مدیریت مصرف برق توسط مسئولین شبکه برق کشور نبوده است.
منبع: اقتصادآنلاین