به گزارش قلم، مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی با بیان اینکه روزانه 8 هزار تن شکر در کشور توزیع می شود، گفت: تا 10 روز آینده عرضه شکر در بازار متعادل می شود.
«یزدان سیف» افزود: در تهران روزانه بین 200 تا 500 تن شکر در میادین میوه و تره بار و 510 تن نیز در فروشگاه های زنجیره ای توزیع می شود.
معاون وزیر جهاد کشاورزی یادآور شد: مصرف شکر در کل کشور ماهیانه حدود 180 هزار تن است اما هم اکنون به طور متوسط هر ماه 240 هزار تن شکر در کشور توزیع می شود.
مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی تاکید کرد: به علت شرایط اقتصادی این روزها قیمت هر کالایی افزایش یابد، عده ای سودجود تلاش می کنند روند عرضه آن را در بازار مختل کنند تا قیمت ها افزاشی یابد.
سیف با اشاره به ضرورت تامین شکر مورد نیاز هیئت های مذهبی در ایام ماه مبارک رمضان اظهار داشت: در تهران هیئت های مذهبی به هر میزانی که شکر نیاز داشته باشند با معرفی اوقاف می توانند به شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه یک مراجعه کنند.
معاون وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: در شهرستان ها نیز متقاضیان می توانند برای دریافت شکر مورد نیاز هیئت های مذهبی خود به شرکت غله و خدمات بازرگانی استان ها مراجعه کنند تا نسبت به تحویل شکر مورد نیاز آنها اقدام شود.
سیف در پایان از تشکیل پرونده 119 میلیارد تومانی دو شرکت کشت و صنعت در خوزستان به جرم احتکار شکر خبر داد و گفت: این پرونده به علت عدم عرضه و احتکار شکر هم اکنون در دست رسیدگی است.
از سوی دیگر دبیر انجمن صنفی صنایع قند و شکر ایران از ورود محموله های شکر به کشور در هفته آینده خبرداد و گفت: چندین کشتی محموله شکر توسط بخش خصوصی و شرکت بازرگانی دولتی در راه است که موجب متعادل شدن بازار می شود.
«بهمن دانایی»، اظهار داشت: برای تامین بازار، هم اکنون محموله شکر چهار تا پنج کشتی خریداری شده توسط شرکت بازرگانی دولتی در بنادر کشور در حال تخلیه بار است که همچنان در قالب شکر تنظیم بازاری عرضه می شود و در ادامه پنج تا شش کشتی دیگر نیز در راه است.
دبیر انجمن صنفی صنایع قند و شکر ایران، تصریح کرد: در کنار واردات شرکت بازرگانی دولتی ایران، 800 هزار تن شکر توسط واردکنندگان قند و شکر به کشور وارد می شود که امیدواریم برای متعادل شدن بازار تا پایان اردیبشهت ماه 100 هزار تن شکر به بازار عرضه شود.
وی با بیان اینکه هنوز 150 هزارتن شکر نیشکری ما در دست تولید است که بزودی به بازار عرضه می شود، گفت: با وفور عرضه شکر از هفته آینده توسط بخش خصوصی و دولتی از التهاب جو روانی بازار کاسته خواهد شد و بازار این محصول همچون گذشته متعادل می شود.
وی ادامه داد: خرید شکر توسط شرکت بازرگانی دولتی ایران مربوط به آبان و آذرماه سال گذشته و خرید بخش خصوصی مربوط به 1.5 ماه اخیر است که به دلیل مشکلاتی در نقل و انتقال پول با تاخیر مواجه شده است.
دانایی تصریح کرد: شکر وارداتی با ارز رسمی 4200 تومانی خریداری می شود بنابراین انتظار می رود ورود محموله های جدید شکر با قیمت های مصوب سال گذشته ستاد تنظیم بازار به قیمت هر کیلوگرم درب کارخانه سه هزار تومان، هرکیلو شکر فله ای 3400 تومان، هر بسته 900 گرمی چهار هزار تومان و هر بسته بندی یک کیلوگرمی 4400 تومان باشد.
به گفته وی، نرخ مصوب شکر مربوط به قیمت گذاری سال گذشته ستاد تنظیم بازار است که تا نرخ گذاری های جدید اعمال خواهد شد.
دبیر انجمن صنفی صنایع قند و شکر ایران گفت: در صورتی که شکر وارداتی با ارز 4200 تومان با قیمت های بیش از نرخ مصوب ستاد تنظیم بازار در سطح فروشگاه ها و خرده فروشی ها عرضه شود تخلف و گران فروشی به شمار می رود بنابراین باید با متخلفان برخورد قانونی صورت گیرد.
دانایی افزود: همچنین برای جلوگیری از گران فروشی و یا صدور شکر وارداتی از کشور، تک تک واردکنندگان با دستور العمل بانک مرکزی تعهد محضری داده اند که هر کیلوگرم شکر وارداتی با نرخ تنظیم بازاری عرضه شود در غیر این صورت علاوه بر جریمه نقدی باید ما به التفاوت نرخ ارز آزاد و رسمی را بپردازند.
دبیر انجمن صنفی صنایع قند و شکر ایران گفت: سال گذشته نیز 281 هزارتن شکر با ارز رسمی 4200 تومانی به کشور وارد شده بود.
وی درباره افزایش نرخ قند نیز گفت: قند نرخ مصوب ندارد اما تولیدکنندگان موظف هستند براساس ضوابط قمیت گذاری و آنالیز هزینه ها از جمله قیمت شکر، دستمزد کارگر، کیسه، بسته بندی، حمل و نقل قیمت گذاری منطقی داشته باشند درواقع اینگونه نیست که ماده اولیه خود همچون شکر را کیلویی سه هزار تومان خریداری کنند و هر کیلو قند را 12 هزار تومان بفروشند.
به گزارش ایرنا، در هفته های اخیر برخی فروشندگان هر کیلوگرم شکر را با قیمت بیش از 10 هزارتومان و قند را بیش از 12 هزارتومان به فروش می رسانند که در نهایت اکنون با کمیاب و نایاب شدن این محصول در بازار مواجه هستیم.
طبق آمارها نیاز ماهانه کشور 180 هزارتن و سالانه بین 2.1 تا 2.2 میلیون تن است که بخش عمده آن از محل تولید چغندر قند و نیشکر و بخش اندکی از آن از محل واردات تامین می شود.
این درحالیست که شرکت بازرگانی دولتی ایران برای جلوگیری از التهاب بازار و تامین شکر مورد نیاز کشور، اقدام به توزیع روزانه بین 800 تا 1500 تن شکر در فروشگاه های زنجیره ای سراسر کشور کرده است.
با توجه به نیاز کشور از ابتدای اسفند ماه سال 97 تاکنون نیز 306 هزار تن شکر وارداتی به بازار عرضه شده است.