کد خبر: ۱۲۶۹۹
تاریخ انتشار: ۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۰۸:۰۴

ایرانی ها سالانه چندکیلو خرما مصرف می کنند؟

مصر، ایران، عربستان سعودی، امارات، پاکستان، الجزایر، عراق، سودان، عمان و لیبی 10 تولیدکننده برتر خرما در جهان به شمار می روند که مصر بیشترین میزان عملکرد و الجزایر بیشترین سطح زیر کشت را در اختیار دارد.
«محسن رشید فرخی» روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا، با بیان این که تجارت عرف و قانونی برای خود دارد افزود: این درحالیست که وزارت جهاد کشاورزی و سازمان توسعه تجارت به این موضوع واقف هستند که اعمال محدودیت صادرات تاثیری در قیمت گذاری بازار داخلی ندارد زیرا همه ساله در ماه مبارک رمضان صادرات کاهش می یابد.
رئیس انجمن ملی خرمای ایران تصریح کرد: سال گذشته 300 هزارتن خرما به ارزش 350 تا 400 میلیون دلار به کشورهای هدف از جمله آمریکای شمالی، اتحادیه اروپا، روسیه، هند و چین صادر شد.
وی با بیان این که محدودیت در صادرات شامل همه ارقام خرما می شود اظهارداشت: بخش عمده خرمای صادراتی ایران از نوع «دونم» با شیرینی کمتر و ماندگاری بیشتر است.
به گفته رئیس انجمن خرما، بخش عمده خرمای صادراتی ایران به کشورهای متقاضی شامل زاهدی، پیارم، استعمران، خاصویی و مضافتی است.
وی با بیان این که اکنون قیمت هر کیلوگرم خرمای مضافتی در استان های جنوبی کشور 22 هزارتومان و پیارم 45 هزارتومان است گفت: گرانی قیمت خرما در دیگر شهرهای کشور به دلیل افزایش هزینه های تولید، نوسان نرخ ارز و حضور دلالان و واسطه گران است.
رشید فرخی اضافه کرد: مصرف خرما از 15 تا 20 روز آینده در کشور کاهش می یابد بنابراین الزامی برای اعمال محدودیت در صادرات خرما نیست.
وی ادامه داد: البته تاکنون دستور العملی برای اعمال محدودیت صادرات خرما به گمرکات جمهوری اسلامی ایران ابلاغ نشده است.
به گزارش ایرنا، سه شنبه دهم اردیبهشت خبری منتشر شد که بر مبنای آن، ستاد تنظیم بازار، صادرات خرما را با هدف کنترل بازار این کالای پرمصرف در ماه رمضان ممنوع اعلام کرده اند.
با این حال، دیروز رئیس اتحادیه صادرکنندگان خشکبار ایران در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا اعلام کرد «دستوری به گمرک مبنی بر ممنوعیت صادرات خرما ابلاغ نشده و هنوز در حد پیشنهاد ستاد تنظیم بازار بوده است».
طبق آمارها ایران سالانه نزدیک 1.2 میلیون تن انواع خرما در 203 هزار و 763 هکتار تولید می کند که پیش بینی ها نشان می دهد امسال با 30 درصد افت تولید مواجه شویم.
ایران با برخورداری از نخلستان های وسیع در استان های خوزستان، کرمان، هرمزگان، فارس، سیستان و بلوچستان، هرمزگان و بوشهر دومین تولیدکننده خرما به لحاظ تولید و سطح زیر کشت و پنجمین صادرکننده این محصول در جهان به شمار می رود.
میزان تولید خرما در جهان حدود 7.5 میلیون تن برآورد می شود که در یک میلیون و 100 هزار هکتار نخلستان با متوسط عملکردی 6 ‌هزار و 834 کیلوگرم کشت می شود.
مصر، ایران، عربستان سعودی، امارات، پاکستان، الجزایر، عراق، سودان، عمان و لیبی 10 تولیدکننده برتر خرما در جهان به شمار می روند که مصر بیشترین میزان عملکرد و الجزایر بیشترین سطح زیر کشت را در اختیار دارد.
متوسط مصرف سرانه جهانی محصول خرما بیش از یک کیلوگرم برآورد می شود که البته این شاخص در عربستان 34 کیلوگرم و در ایران هفت تا 10 کیلوگرم است. 
نظرات بینندگان