به گزارش قلم نیوز- این تفاهمنامه در حاشیه نمایشگاه گردشگری فیتور اسپانیا به امضای علیاصغر مونسان ـ معاون رییس جمهور و رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و زوراب پلولیکاشویلی ـ دبیرکل سازمان جهانی جهانگردی رسید.
اولین بند این تفاهمنامه موضوع کمک های فنی است که بر این اساس، دبیرخانه سازمان جهانی جهانگردی در حوزههای فنی به جمهوری اسلامی ایران کمک خواهد کرد که میتوان به بازبینی برنامه ملی توسعه گردشگری ایران و ارائه پیشنهاداتی برای چگونگی روند پیگیری و تدوین و اجرای سیستم حسابهای اقماری گردشگری ایران اشاره کرد.
همکاری در زمینه بومگردی و گردشگری روستایی یکی دیگر از محورهای این سند همکاری است که سازمان جهانی گردشگری و سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با مشارکت یکدیگر نسبت به ایجاد یک چارچوب همکاری در زمینه بومگردی و گردشگری روستایی اقدام خواهند کرد. با لحاظ کردن برنامه کاری سازمان جهانی گردشگری در سال ۲۰۲۰ و برنامه گردشگری ایران، پیشنهاد شده است که جمهوری اسلامی ایران و سازمان جهانی جهانگردی در سال ۲۰۲۰ یک همایش مشترک بینالمللی با موضوع بومگردی و گردشگری روستایی برگزار کنند.
مدیریت تصویر و جایگاهسازی برای جمهوری اسلامی ایران محور دیگر این سند همکاری است که بر این اساس، سازمان جهانی گردشگری از طریق اجرای پروژههایی، سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری را در زمینه ایجاد تصویر مثبت از ایران در بازار جهانی، به عنوان یک مقصد امن با هویت فرهنگی منحصر به فرد و تنوع غنی، حمایت خواهد کرد.
ایجاد مرکز بینالمللی صنایع دستی و گردشگری یکی دیگر از بندهای این سند همکاری است که بر این اساس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری علاقهمندی خود را به تاسیس مرکز بینالمللی صنایع دستی و گردشگری در جمهوری اسلامی ایران ابراز کرده است و از سازمان جهانی جهانگردی در این خصوص درخواست حمایت کرده است که جزئیات بیشتر مورد مذاکره قرار خواهد گرفت.
همکاری در فعالیتهای راه ابریشم نیز محور بعدی این سند همکاری است که دو طرف بر نقش مهم ایران در برنامه ابتکاری راه ابریشم تاکید و تایید کردند که همکاری گسترده تر از طریق مشمولسازی همه بخش ها، شرکا و ذینفعان برای اجرای برنامههای ابتکاری مشترک با هدف تقویت نقش ایران در این روند توسعه ای و ترویجی، ضروری است.
همکاری در زمینه یک پروژه پایلوت برای ترویج گردشگری قابل دسترسی (Accessible Tourism)، نیز در این سند همکاری مورد توجه قرار گرفته است که بر این اساس در ایران دو طرف موافقت کردند که در خصوص پروژه پایلوت برای ترویج گردشگری قابل دسترسی مذاکره کنند.
به گزارش ایسنا، مونسان که به همراه تعدادی از مدیران سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری برای حضور در نمایشگاه گردشگری فیتور، بررسی وضعیت غرفه ایران و رایزنی با وزاری گردشگری کشورهای مختلف به منظور تقویت راهکارهای افزایش جذب گردشگر به کشور به اسپانیا سفر کرده است، در نخستین روز این نمایشگاه در غرفه ایران میزبان پادشاه و ملکه اسپانیا، رییس کنگره نمایندگان این کشور و دبیرکل سازمان جهانی گردشگری بود. او در دیدار کوتاهی که صورت گرفت از فیلیپ ششم و ملکه اسپانیا برای سفری شخصی و غیررسمی به ایران دعوت کرد و از اظهار علاقه آنها نیز خبر داد.
رییس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری همچنین در حاشیه نمایشگاه فیتور در نشستی با حضور تورگردانانی ایرانی به بررسی چالشهای گردشگری پرداخت. او با وزیر صنعت و گردشگری اسپانیا نیز دیداری داشت که درباره تبادل گردشگر بین دو کشور و تبدیل بناهای تاریخی به هتل های گردشگری مذاکرات کلی انجام شد.
مونسان در دیدار با جوسپ آلبرتو کورتس گاریدو ـ رییس موزه باستانشناسی آلیکانته ـ و سزار آئوگوستو آسنسیو ـ نماینده فرهنگی استان آلیکانته اسپانیا ـ در حاشیه این سفر درباره نمایشگاه «ایران؛ مهد تمدن» که قرار است اسفندماه در آن موزه برگزار شد، توافقهایی کرد. او گفته: «بر اساس تصویب نامه هیئت دولت، ۱۹۶ شیء تاریخی ایران در نمایشگاه موزه ای ایران در اسپانیا که اسفندماه امسال برگزار می شود، به نمایش گذاشته خواهد شد.»