شاهرخ فاتح، وضعیت بارش کشور را از ابتدای سال آبی جدید تشریح کرد و گفت: از اول مهرماه 96 تا پایان 4 آذرماه در کل کشور 20.7 میلیمتر بارش دریافت شده است، این در حالی است که بارش بلندمدت کشور در این بازه زمانی 30 میلیمتر برآورد شده است، بنابراین بارندگی امسال در مقایسه با بارش بلندمدت، 31 درصد کاهش دارد.
وی همچنین با اشاره به میزان بارش سال گذشته کشور اظهار کرد: در سال گذشته در همین بازه زمانی دو ماهه؛ بارش کل کشور 15.3 میلیمتر بود؛ بنابراین بارش امسال نسبت به سال گذشته 36 درصد افزایش را تجربه کرد.
با وجود بارشهای خوب روزهای گذشته هنوز 31 درصد کاهش بارش نسبت به میانگین بلندمدت داریم
رئیس مرکز ملی خشکسالی سازمان هواشناسی در مورد تاثیر بارشهای چند روز اخیر کشور تاکید کرد: بارشهای روزهای اخیر قطعا در کاهش کمبود بارشی کشور اثرگذار بوده است اما نباید فراموش کنیم که بارشهای رگباری با حجم وسیع، آن هم در بازه زمانی کوتاه بیشتر باعث وقوع حوادثی مانند سیلاب و آبگرفتگی میشود، بنابراین بهتر آن است بارشها به موقع و به تدریج باشد و توزیع زمانی مناسبی داشته است. با وجود بارشهای خوب روزهای گذشته هنوز 31 درصد کاهش بارش نسبت به میانگین بلندمدت داریم.
کاهش 74 درصدی بارش تهران نسبت به میانگین بلندمدت
فاتح در ادامه به شرایط بارشی استان تهران اشاره کرد و گفت: تهران از ابتدای مهر تا تاریخ 4 آذرماه، 10.3 میلیمتر بارش دریافت کرده و با توجه به اینکه بارش این استان در سال گذشته؛ 18.8 میلیمتر و بارش بلندمدت؛ 39.6 میلی متر است؛ نسبت به سال قبل 45.2 و نسبت به میانگین بلندمدت 74 درصد کاهش بارش داشته است.
در دوماه اول پاییز 5 استان بیشتر از 80 درصد کمبود بارش داشتند
وی همچنین با اشاره به استانهای کم بارش کشور طی دو ماه گذشته، اظهار کرد: از ابتدای مهر تا تاریخ 4 آذرماه، پنج استان قم، اصفهان، خراسان جنوبی، مرکزی و یزد بیشتر از 80 درصد کمبود بارش داشتند.
رئیس مرکز ملی خشکسالی سازمان هواشناسی در پایان تاکید کرد: دو ماه ابتدایی پاییز امسال در فقر بارشی شدید سپری شد. امیدواریم در یک ماه باقی مانده این فصل، کمبارشیها تا حدی جبران شود. البته بر اساس پیش بینیهای پژوهشکده اقلیمشناسی صورت گرفته بارشهای آذر، دی و بهمن، مجموع بارش کشور را به سمت نرمال نزدیک خواهد کرد اما بعید است بارشها به حدی باشد که کل کمبارشهای کشور جبران شود.