کد خبر: ۸۲۸
تاریخ انتشار: ۰۷ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۷:۳۶
ارزش دو میلیارد دلاری معاملات اوراق بهادار فرابورس ایران در 2ماه گذشته

مدیرعامل فرابورس: ایران در منطقه منا جایگاه سوم حجم معاملات ثانویه اوراق با درآمد ثابت را دارد

مدیرعامل فرابورس ایران ارزش فرابورس ایران را نزدیک به 33 میلیارد و معاملات اوراق بهادار فرابورس ایران در 2 ماه گذشته دو میلیارد دلار عنوان کرد و گفت: بین کشورهای منطقه منا (کشورهای شمال آفریقا و خاورمیانه) ایران پس از ترکیه و بازار سهام قاهره، به لحاظ حجم معاملات ثانویه اوراق با درآمد ثابت در جایگاه سوم قرار دارد.
مدیرعامل فرابورس: ایران در منطقه منا جایگاه سوم حجم معاملات ثانویه اوراق با درآمد ثابت را دارد

به گزارش فرابورس ایران، «امیر هامونی» در همایش «چگونگی سرمایه گذاری در ایران» در مسقط پایتخت عمان افزود: ارزش فرابورس ایران نزدیک به 33 میلیارد دلار است و فقط در سال گذشته میلادی، 12 میلیارد دلار دادوستد انواع اوراق بهادار در آن صورت گرفت. 
وی اضافه کرد: در 2 ماه گذشته از سال 2016، ارزش معاملات اوراق بهادار در بازارهای پنج گانه فرابورس ایران به نزدیک به دو میلیارد دلار رسیده است.
وی ابزارهای مالی فرابورس ایران در بازار ابزارهای نوین مالی را شامل صکوک، اوراق مشارکت، صکوک اجاره، مرابحه و اوراق استصناع عنوان کرد و گفت: چند ماه است معاملات اسناد خزانه اسلامی را در این بازار راه اندازی کرده ایم که گامی برای تشکیل یک بازار بدهی به شمار می رود. 
هامونی اضافه کرد: این اسناد دارای ضمانت از دولت جمهوری اسلامی ایران است و خزانه داری کل کشور متعهد است مبلغ اسمی را در سررسید به دارندگان این اسناد پرداخت کند. 
وی تاکید کرد: در واقع این ابزار تنها ابزار مالی محسوب می شود که در بازار سرمایه ایران از سوی دولت و وزارت امور اقتصادی و دارایی ضمانت شده است و از این نظر جذابیت زیادی برای سرمایه گذاران دارد. 
وی عنوان کرد: بیست و سوم اسفندماه نخستین مرحله از این اسناد سررسید خواهد شد و سررسید باقی اسناد در نمادهای اسناد خزانه اسلامی (اخزا) دو تا پنج در سال آینده صورت می گیرد. همچنین اکنون یک میلیارد و 500 میلیون دلار اسناد خزانه اسلامی پذیرش شده است و انتظار می رود سال آینده هشت میلیارد دلار اسناد خزانه اسلامی از سوی دولت منتشر شود و در لیست پذیرش فرابورس قرار گیرد. 
هامونی تاکید کرد تامین مالی دولت به کمک اسناد خزانه اسلامی مطابق با استانداردهای جهانی است و همین امر، عامل جلب مشارکت سرمایه گذاران خارجی به شمار می رود. 
وی گفت: فرابورس ایران به عنوان یکی از نهادهای مالی توسعه یافته، فرصت های سرمایه گذاری زیادی را برای سرمایه گذاران داخلی و خارجی در پسابرجام فراهم کرده است. 
این مسئول در معرفی بازارهای فرابورس ایران گفت: بازار اول، دوم، سوم، بازار ابزارهای نوین مالی و بازار پایه، پنج بازار این نهاد مالی به شمار می روند که در آنها امکان معامله انواع اوراق بهادار فراهم شده است. در بازار اول و دوم سهام شرکت هایی معامله می شود که اکنون امکان پذیرش در بورس اوراق بهادار تهران را ندارند و بازار پایه محلی برای نقل و انتقال سهام سایر شرکت های سهامی عام است که در یکی از بازارهای بورس یا فرابورس قادر به پذیرش نبوده اند. 
هامونی درباره ویژگی های بازار سوم موسوم به بازار عرضه و بازار ابزارهای نوین مالی افزود: بازار سوم بستری برای معامله سهام شرکت های دولتی است که در فرایند خصوصی سازی از دولتی به خصوصی تبدیل می شوند. در ابزارهای مالی نوین نیز انواع صکوک، اوراق قرضه و مشارکت داد و ستد می شود. 
مدیرعامل فرابورس ایران خبر داد: در نظر داریم صندوق های سرمایه گذاری مشترک (mutual fund) موجود در بازار سرمایه را با سازوکاری متفاوت پذیرش کنیم. 
نظرات بینندگان