شرکتهای تکنولوژی معمولاً بهعنوان شرکتهایی پردرآمد و فعال در دنیا شناخته میشوند. این شرکتها به خاطر ساختار نوآورانه و رو به رشدی که دارند در روزهای رکود اقتصادی هم کمترین آسیب را متحمل شده و شاید بتوان گفت کمی راحتتر از شرکتهای فعال در عرصههای دیگر این روزها را پشت سر گذاشتهاند. در این میان اما عملکرد مدیران این شرکتهای مهم و تاثیرگذار در روندهای بینالمللی، اهمیت زیادی در رشد یا سقوط آنها دارد. به همین دلیل هم هست که مؤسسه تحقیقاتی Equilar هر سال فهرستی شامل ۲۰۰ نفر از پردرآمدترین مدیران دنیا منتشر میکند. در واقع این مؤسسه با بررسی بیشترین حقوقهای پرداختی به مدیران شرکتهای بزرگ جهان، پردرآمدترینهای آنها را انتخاب و معرفی میکند. این بررسی مدیران ارشد در شرکتهای بزرگ دنیا با سهامی عام که درآمدی بیش از یک میلیارد دلار در سال دارند، تا پیش از ماه مهسال جاری میلادی در نظر گرفته است.
درآمد بالای مدیران شرکتهای رسانهای
حالا ۱۱ سال است که مؤسسه تحقیقاتی Equilar با همکاری نیویورک تایمز با تحلیل اطلاعات اولیه در این زمینه، فهرست پردرآمدترین مدیران دنیا را منتشر میکند. در حقیقت در فهرست امسال میزان حقوق دریافتی مدیران در سال ۲۰۱۶ مورد بررسی قرار گرفته و به این ترتیب فهرست پیشرو شامل پردرآمدترین مدیران جهان در سال گذشته میلادی است. بهطور کلی متوسط درآمد مدیران این فهرست در سال مالی ۲۰۱۶ برابر با ۹/ ۱۶ میلیون دلار بوده که نسبت به سال ۲۰۱۵ رشد ۹ درصدی را تجربه کرده است. متوسط درآمد مدیران در فهرست سال ۲۰۱۵ تنها ۵ درصد بیشتر از سال ۲۰۱۴ بوده است.
جالب است بدانید که شرکتهای فعال در بخش رسانه و سرگرمی حاکمیت این فهرست را در اختیار دارند. «تام روتلج» مدیر عامل شرکت مخابراتی Charter Communications که به خاطر ارائه خدمات در زمینه تلویزیونهای کابلی شناخته می شود، با درآمد سالانه ۹۸ میلیون و ۱۲ هزار و ۳۴۴ پردرآمدترین مدیر عامل جهان شناخته و معرفی شده است. بررسیها نشان میدهد که میزان حقوق دریافتی روتلج در یک سال گذشته رشد ۴۹۹ درصدی داشته است. با این همه در تمام این سالها مدیران شرکتهای بزرگ تکنولوژی سهم قابل توجهی از این فهرست را در اختیار خودشان داشتهاند و به همین دلیل توجه تحلیلگران را جلب کردهاند.
پردرآمدترین مدیر زن جهان در اوراکل
در این میان اما مدیران زن هم در فهرست پردرآمدترین مدیران جهان جایگاه قابل قبولی دارند. در نهایت ۱۶ مدیر زن در این فهرست ۲۰۰ نفری حضور دارند که تعدادشان تنها یک نفر نسبت به فهرست سال گذشته رشد کرده است. این مدیران زن بهطور متوسط درآمد سالانه ۶/ ۱۷میلیون دلاری دارند. این در حالی است که درآمد سالانه ۱۵ مدیر زنی که در فهرست سال گذشته قرار داشتند بهطور متوسط ۶/ ۱۸ میلیون دلار بوده است. درنهایت اگرچه تعداد مدیران زن این فهرست بسیار کمتر از مدیران مرد است، اما متوسط درآمد سالانه آنها بیشتر از مدیران مرد است. جالب است بدانید که «سافرا کتز» مدیر ارشد مالی شرکت اوراکل که از سال ۲۰۰۱ در هیاتمدیره این شرکت حضور دارد و نقش مشاور رئیس را به عهده دارد، پردرآمدترین مدیر زن دنیاست. او با درآمد سالانه ۹/ ۴۰ میلیون دلاری، جایگاه هشتم را در فهرست پردرآمدترین مدیران دنیا به خودش اختصاص داده است. نکته جالب و مهم در این زمینه آن است که سافرا کتز تنها مدیر زنی است که برای دومین سال متوالی در میان ۱۰ مدیر پردرآمد جهان قرار گرفته است.
۳۰ مدیر پردرآمد دنیای تکنولوژی
به این ترتیب با اینکه حاکمیت فهرست پردرآمدترین مدیران جهان در اختیار مدیران شرکتهای رسانهای و سرگرمی است؛ اما رهبران شرکتهای بزرگ تکنولوژی چندان هم از آنها دور نیفتاده و توانستهاند جایگاه قابل قبولی در این فهرست برای خودشان دست و پا کنند. بررسیهای مؤسسه تحقیقاتی Equilar در این زمینه نشان میدهد که ۳۰ مدیر برتر تکنولوژی که در این فهرست قرار دارند در مجموع ۶۶۲ میلیون دلار در سال ۲۰۱۶ درآمد داشتهاند. به این ترتیب در فهرست ۲۰۰ نفره پردرآمدترین مدیران جهان، ۳۰ مدیر برتر شرکتهای بزرگ تکنولوژی از شرکتهای فعال در حوزه پردازندهها گرفته تا رایانش ابری قرار دارند. این بررسیها نشان میدهد که یکی از مدیران عامل شرکت بزرگ اوراکل عنوان پردرآمدترین مدیر عامل صنعت تکنولوژی دنیا را به خودش اختصاص داده است. به این ترتیب «مارک هوارد» با درآمد سالانه ۱/ ۴۱ میلیون دلاری این جایگاه را در اختیار خودش گرفته است.
بعد از او همکارش «سافرا کتز» با درآمد سالانه ۹/ ۴۰میلیون دلاری قرار دارد. حالا سافرا کتز، مدیر ارشد مالی شرکت اوراکل عنوان پردرآمدترین مدیر زن دنیا را هم در اختیار دارد. «بابی کوتیک» مدیر عامل و رئیس هیات مدیره شرکت Activision Blizzard که در زمینه طراحی و توسعه بازیهای ویدئویی فعالیت میکند، با درآمد سالانه ۱/ ۳۳ میلیون دلاری جایگاه سوم را در اختیار دارد. جایگاه چهارم به «مگ وایتمن» مدیرعامل شرکت Hewlett Packard Enterprise اختصاص دارد. او درآمد سالانه ۹/ ۳۲ میلیون دلاری دارد و توانسته در سالهای اخیر تصمیمات و اقدامات مهمی مانند جداسازی شرکت بزرگ HP به دو شرکت را به خوبی انجام بدهد. نفر پنجم فهرست پردرآمدترین مدیران تکنولوژی جهان هم به یک مدیر زن اختصاص دارد. «جینی رومتی» مدیر عامل شرکت بزرگ و قدیمی IBM با درآمد سالانه ۳/ ۳۲ میلیون دلار در این جایگاه قرار دارد.
ششمین مدیر پردرآمد این حوزه هم از شرکت HP است. «دیون ویسلر» با درآمد سالانه ۲/ ۲۸ میلیون دلاری این جایگاه را به خودش اختصاص داده است. هفتمین نفر «جیمز پترسون» مدیر عامل و رئیس هیات مدیره شرکت Microsemi که در زمینه پردازندههای نیمه رسانه فعالیت میکند. درآمد سالانه او ۲۸ میلیون دلار است. «ماریسا مایر» مدیرعامل محبوب شرکت یاهو هم با درآمد سالانه ۷/ ۲۵ میلیون دلار در جایگاه هشتم این فهرست قرار گرفته است. جایگاه نهم و دهم هم به ترتیب با درآمد سالانه ۲۵ و ۷/ ۲۴ میلیون دلار در اختیار «راندال استفان» مدیرعامل شرکت مخابراتی AT&T و «هاک تان» مدیرعامل شرکت بزرگ Broadcom است.
انتهای پیام