کد خبر: ۷۹۱۹
تاریخ انتشار: ۲۰ فروردين ۱۳۹۶ - ۱۷:۱۶
رئیس هیات نظارت بر انتخابات شوراهای اسلامی استان تهران:

حوادث 88 تاثیری در ارزیابی صلاحیت داوطلبان انتخابات نخواهد داشت

رئیس هیات نظارت بر انتخابات شوراهای شهر و روستا استان تهران تاکید کرد: حوادث سال 88 تاثیری در نتیجه و ارزیابی صلاحیت داوطلبان انتخابات شوراها نخواهد داشت و اصل برائت مورد توجه ما است.
علیرضا رحیمی در حاشیه جلسه علنی امروز - یکشنبه - مجلس شورای اسلامی در نشست خبری درمورد برخی شایعات در رد یا تایید صلاحیت داوطلبان انتخابات شوراها اظهارداشت: این شایعه‌ها با هدف تضعیف روحیه داوطلبان و کاهش مشارکت مردم منتشر مطرح می‌شود، مردم و داوطلبان باید بیش از این هوشیار باشند و به این شایعات توجهی نکنند.
وی با تاکید بر روشن و مشخص بودن چارچوب و رویه تایید صلاحیت نامزدهای انتخابات شوراها یادآور شد: هیات‌های نظارت و اجرایی بنابر این قانون عمل می‌کنند.
نماینده مردم تهران در مجلس ادامه داد: قانون نظر و استعلام از مراجع چهارگانه را برای هیات‌های اجرایی ملاک قرار داده اما درنهایت این هیات‌ها هستند که تصمیم‌گیری می‌کنند و رای و نظرشان معتبر و قانونی خواهد بود و هیات‌های نظارت نیز نظر هیات‌های اجرایی را مورد رسیدگی قرار می‌دهند.
رحیمی همچنین گفت: در مرحله اول که روال قانونی طی می‌شود، نیاز به شکایت داوطلبان نیست و پس از اعلام نتیجه نهایی در دوم اردیبهشت، داوطلبان می‌توانند شکایت خود را اعلام کنند که این اعتراض‌ها در هیات‌های نظارت استان بررسی می‌شود، هیات‌های نظارت در بررسی صلاحیت‌ها اصل 37 مبنی بر برائت را به‌عنوان یکی از اصول محوری موردتوجه قرار خواهند داد.
وی تاکید کرد: حوادث سال 88 هیچ تاثیری در نتیجه و ارزیابی صلاحیت افراد نخواهد داشت، ملاک ما مُر قانون است و بنابر قانون نیز محکومیت‌های موثر در قانون اشاره شده، می‌تواند تاثیرگذار باشد، نگاه ما نگاهی قانونی خواهد بود و اصل برائت نیز مورد توجه ما قرار می‌گیرد.
وی تصریح کرد: بنابر اصل 27 قانون اساسی تشکیل اجتماعات و راهپیمایی‌ها مادام که مخل به مبانی اسلام نباشد، آزاد است و هم در سال 88 و هم در دیگر ادوار انتخابات، کسانی که در این انتخابات‌ها شرکت می‌کنند، با هدف تقویت پایه‌های نظام و دموکراسی به صحنه می‌آیند،تفاسیر بدبیانه نسبت به مردم قابل قبول نیست و ملاک برای ما مر قانون خواهد بود.
رئیس هیات نظارت بر انتخابات شوراها همچنین درباره تبلیغات زودهنگام انتخاباتی اظهارداشت: هیات‌های نظارت بر اساس وظیفه قانونی خود که نظارت بر فرآیند انتخابات از جمله تبلیغات انتخاباتی است، عمل خواهند کرد و تبلیغات زودرس نیز ازسوی هیات‌های نظارت و همچنین هیات‌های بازرسی و وزارت کشور در حال رصد است.
به گزارش ایرنا، نام نویسی از داوطلبان انتخابات پنجمین دوره شورای اسلامی شهر و روستا از 30 اسفندماه 1395 آغاز و تا ششم فروردین ماه ادامه داشت که در این مدت 287 هزار و 425 نفر نام نویسی کردند. 
هیات های اجرایی انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا تا 23 فروردین ماه صلاحیت داوطلبان را بررسی می کنند و پس از اعلام نظر هیات های اجرایی، هیات های نظارت شهرستان و بخش از 25 تا 30 فروردین نظر خود را اعلام خواهند کرد. 
هیات های نظارت اول اردیبهشت ماه نتایج تایید صلاحیت داوطلبان را به هیات های اجرایی اعلام می کنند، فرمانداری ها نیز دوم اردیبهشت ماه نتایج بررسی صلاحیت داوطلبان پنجمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا را به داوطلبان اعلام می کنند و داوطلبان رد صلاحیت شده می توانند تا ششم اردیبهشت ماه اعتراض خود را به هیات های نظارت بالادستی اعلام کنند. 
نظرات بینندگان