تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به قلم نیوز است و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی و تولید: " ایران سامانه "
دعوت وزیر ارشاد از مردم دنیا برای دیدن ایران
سیدرضا صالحی امیری، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در سخنانی ایران را امنترین نقطه خاورمیانه و امنترین کشور برای هر انسانی که انگیزه حضور در این سرزمین را دارد، معرفی کرد و گفت: همگان را به حضور در ایران و بازدید از منابع طبیعی و میراث فرهنگی، ایران با ثبات و با نشاط دعوت میکنم.
او همچنین خطاب به مهمانان خارجی اظهار کرد: شما دو تصویر از ایران دارید؛ ایرانِ نفتی و ایرانِ فرهنگی. ما بر این باوریم که نفت نمیتواند ایران را به اهداف توسعه پایدار برساند و معتقدیم از بستر میراث فرهنگی و گردشگری میتوانیم منابع درآمدی را جایگزین نفت کنیم.
وی سپس ایران را سرزمین رمز و راز دانست و افزود: هر میزانی در هر نقطهای از این سرزمین که برای توسعه اقتصادی و صنعتی تلاش و یا کانالی حفر میشود، به منابع جدیدی از میراث فرهنگی دست مییابند. ایران فرهنگی با میراث تمدنی بسیار گسترده مجموعهای از رمزها و رازها را در خود جای داده است.
صالحی امیری در ادامه به دورهها و تمدنهای تاریخی این سرزمین از جمله صفویه، هخامنشیان، هگمتانه و جیرفت اشاره کرد و افزود: این جغرافیا برای همه گردشگران امن است.
وی همچنین یادآور شد: تنوع فرهنگی و اقلیمی در این سرزمین کم نظیر است. هم اکنون که با شما صحبت میکنم، در بخش دیگری از این جغرافیا نقاطی با دمای منفی ۲۰ درجه و همچنین مثبت ۲۰ درجه هستند که برای همه گردشگران و اقشار جذابیتهای خاص خود را دارد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی سپس به خلق و خوی مردم ایران به عنوان ظرفیت فرهنگی این کشور اشاره کرد و گفت: مردمان ایران زمین انسانهایی صاحب اخلاق، معرفت و انسانیت هستند و از دیرزمان به مهماننوازی شهره بودهاند.
او بیان کرد: معتقدیم اصلیترین چهره دیپلماسی فرهنگی و روابط بین ملتها از دروازه گردشگری اتفاق میافتد.
صالحی امیری گفت: دولت روحانی با تداوم مذاکره و توافق در حوزه برجام بسترهای مناسب را برای توسعه گردشگری ایجاد کرده است.
افزایش قدرت ملی ایران از طریق گردشگری
در ادامه این مراسم، «زهرا احمدیپور»، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری گفت: دولت تدبیر و امید با انتخاب مسیر گفتوگو در تلاش است از ظرفیت گردشگری برای افزایش قدرت ملی ایران استفاده کند.
وی اظهار کرد: این نمایشگاه را در شرایطی افتتاح میکنیم که در کشوری امن با گفتمان اعتدال، ظرفیت این کشور از طریق گفتمان دیپلماسی در حال افزایش است.
احمدیپور تأکید کرد: این عزم در دولت وجود دارد که از طریق گردشگری امکان صلح و امنیت پایدار در منطقه فراهم شود. به همین علت سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اولویتهای گردشگری را بر پایه اصولی که مد نظر دولت است قرار داده و مبتنی بر آن تلاش میکند تا تعاملات بینالمللی خود را رقم بزند و این رویکرد در بستر ایجاد تسهیلات مورد نیاز برای تقویت فرصتهای گردشگری در ایران حرکت کند.
وی اضافه کرد: نمایشگاه بینالمللی گردشگری تهران نشان خواهد داد ایران سرزمین تمدن و تنوع است و ما توانایی داریم عرصههای مختلف را در کشور تقویت کنیم.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بیان کرد: امیدوارم در آیندهای نه چندان دور ایران به عنوان مهمترین مقصد گردشگری در دنیا معرفی شود.
همچنین مرتضی رحمانی موحد، معاون گردشگری این سازمان نیز به واسطه آغاز مراسم افتتاحیه همراه با تأخیر سخنان خود را کوتاه کرد و تنها به ذکر چند نکته و البته خیرمقدم به حاضران اکتفا کرد و افزود: امیدوارم حضور فعالان عرصه گردشگری به ارتقاء جایگاه و توسعه این صنعت و انتقال پیام صلح و دوستی به همه کشورهای دوست به ویژه کشورهای همسایه و منطقه منجر شود.
وی یادآور شد: نمایشگاه دهم گردشگری ایران در فضایی به وسعت ۴۰ هزار مترمربع در ۱۱ سالن و با ۹ طبقهبندی به مدت چهار روز برپا است.