اولویت برای تکرار نشدن حادثه پلاسکو چیست؟
متاسفانه در روزهای گذشته شاهد یکی از تلخترین حوادث سالهای اخیر در ایران بودیم که جمعی از آتشنشانان را بر اثر این حادثه هولناک از دست دادیم.
پس از این حادثه در فضاهای مجازی یا محافل غیر رسمی شاهد بحثهای زیادی در رابطه با ایمنی خصوصا در حوزه مرتبط با آتشنشانی هستیم، از این رو در گفتوگوی کوتاه خبرنگار ایسنا، مطقه مرکزی، با ناصر رستمیان عضو هیئت مدیره سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری ساوه این موضوع را مورد واکاوی قرار میدهیم.
رستمیان با تاکید بر اینکه عدهای بخاطر عدم آگاهی چاره کار را فقط در تجهیز فیزیکی سازمانهای آتشنشانی میبینند، گفت: غافل از اینکه تجهیز سازمانهای امدادی شرط لازم است، اما کافی نیست.
وی ادامه داد: میتوان گفت که حادثه پلاسکو از سالها پیش رقم خورده بود، از همان زمانی که پی این ساختمان ریخته شد، چرا که در زمینه مقررات ایمنی و آتشنشانی هیچ گونه تمهیداتی در این بنا اندیشه نشده بود و متاسفانه با گذشت زمان و انباشت شرایط ناایمن، نتیجهای چنین دلخراش حاصل شد.
وی بیان کرد: با کمی تامل در مییابیم که جهت پیشگیری از حوادث مشابه میبایست کلیه مقررات ایمنی در ابتدای طراحی در نظر گرفته و اجرا شود، نه اینکه پس از هر حادثه اولین چیزی که به ذهنمان خطور میکند، خرید تجهیزات باشد.
رستمیان با تاکید بر اینکه البته خرید تجهیزات هم نیاز است، اما اولویت در پیشگیری است، افزود: حلقه پیشگیری زمانی تکمیل خواهد شد که بعد از لحاظ کردن مقرارت ایمنی تجهیزات موجود بطور مستمر چک شود تا از آماده بکار بودن آنها اطمینان حاصل شود و از طرفی میبایست متولیان ایمنی از اختیارات کافی در رابطه با چرخه پیشگیری از حادثه برخوردار باشند، پس میتوان نتیجه گرفت که سازمانهای متعددی در این زمینه دارای مسئولیت هستند که در صورت همکاری آنها با محوریت متولیان ایمنی، ایمنی واقعی محقق خواهد شد.