کد خبر: ۶۸۳۱
تاریخ انتشار: ۲۲ آذر ۱۳۹۵ - ۱۳:۳۰
رییس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری:

گره مشکلات کشور با ایران شناسی باز می شود

رییس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری گفت: همه مشکلات کشور به نوعی به ضعف ما در ایران شناسی باز می گردد و برای باز کردن گره این مشکلات باید علم مردم شناسی را نه بصورت شعاری بلکه کاملا کاربردی بشناسیم و به کار بندیم.
سید محمد بهشتی روز دوشنبه در همایش هشتادهمین سالگرد نهاد مردم شناسی در ایران در تالار اجتماعات موزه اسلامی افزود: هشتادهمین سال تاسیس نهاد مردم شناسی در ایران نشان از پختگی، بلوغ و توانمندی در این حوزه دارد.
وی ادامه داد: اگر در پزشکی، بهداشت و درمان و راه و ترابری مشکل داریم و اگر بعد از 90 سال سرمایه گذاری در صنعت، هنوز صنعتی نشدیم برای این است که ایران شناس نیستم.
بهشتی گفت: اگر با داشتن 1600 کیلومتر ساحل دریایی آزاد هنوز مثل کشورهای ساحلی از امکانات بهره وری نداریم و اگر با داشتن 900 کیلومتر سهم دریای مازندران هنوز نتوانسیتم یک خط دریایی برای مسافران و زائران کشور آذربایجان به مشهد ایجاد کنیم و اگر به جای غرور و بهره مندی خجالت می کشیم که در کشور بیابان لوت و کویر وجود دارد به این دلیل است که هنوز کشور ایران و قابلیت های آن را به خوبی نشناخته ایم.
رییس پژوهشگاه میراث فرهنگی عنوان کرد: در کشور بطور جدی مشکل کمبود آب داریم و میانگین مصرف کنونی دو نیم برابر مصرف جهانی است، فقط مطالعات مردم شناسی می تواند دلیل اسراف در این شرایط را پیدا کند.
وی تاکید کرد: متاسفانه مردم شناسی مانند «ارتوندسی» است؛ در دوران کودکی ما که ارتوندسی تازه به ایران راه پیدا کرده بود برخی دندانپزشکان بر روی تابلوهایشان واژه ارتوندسی را می نوشتند اما مردم نمی دانستند معنای این واژه چیست و اگر چه دردی داشته باشند می توانند به این جا مراجعه کنند.
بهشتی گفت: اهمیت مردم شناسی همچنان نه فقط برای عموم مردم بلکه برای تصمیم گیران ما هنوز ناشناخته است. باید این علم در خارج از قبیله مردم شناسان به سایر آحاد جامعه معرفی شود تا تقاضا برای عرضه و کمک گرفتن از آن ایجاد شود.
وی خاطر نشان کرد: بزرگترین مشکل ما در قرن اخیر این است که به دو سوال ایران کجاست، و ایرانی کیست، توجه نکرده ایم در حالیکه درمان همه دردهای ما در یافتن پاسخ این دو سوال به ظاهر ساده اما حیاتی است.
نظرات بینندگان