تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به قلم نیوز است و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی و تولید: " ایران سامانه "
به گزارش قلم نیوز و به نقل از خبرگزاری مهر، طبق اعلام رسمی سازمان هواپیمایی کشوری، بازه زمانی پروازهای اربعین امسال از ۱۷ مرداد تا ۲۶ مرداد تعیین شده و تمام عملیات پروازی در این مدت در حوزه هوایی کشور انجام خواهد شد و شرکتهای هواپیمایی موظفند حداکثر ظرف ۲۴ ساعت پس از دریافت مجوزهای پروازی، نسبت به باز کردن پروازها و آغاز فروش بلیت به عموم مردم اقدام کنند.
در راستای این بخشنامه، رضا صدیقنیا مدیرکل دفتر نظارت بر فرودگاهها، شرکتها و مؤسسات هوانوردی سازمان هواپیمایی کشوری با تشریح برنامه پروازهای اربعین ۱۴۰۴، اظهار کرد: بخشنامه ویژه پروازهای اربعین ۱۴۰۴ روز جمعه ۲۷ تیر به شرکتهای هواپیمایی ابلاغ شده و این شرکتها موظفند ظرف ۲۴ ساعت از زمان ابلاغ، فروش بلیتها را آغاز کنند. طبق برنامه زمانبندی مشخص، فروش بلیتها توسط شرکتهای هواپیمایی صورت خواهد گرفت.
«ناموجود بودن صندلی» لزوماً به مفهوم تکمیل ظرفیت پرواز نیست
همچنین، حسین خانلری مدیرعامل هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران در تاریخ ۲۱ تیر در جریان نشست ویژه عملیات اربعین ۱۴۰۴، با اشاره به هماهنگیهای انجامشده با سازمان هواپیمایی کشوری، اعلام کرده بود: پیشفروش بلیت پروازهای ویژه اربعین از تاریخ ۲۵ تیر آغاز میشود.
با این حال، بررسی خبرنگار مهر از سایت رسمی عرضه بلیت سازمان هواپیمایی کشوری نشان میدهد که در بازه زمانی ۱۷ تا ۲۶ مرداد، وضعیت فروش بلیت پروازهای اربعین در بسیاری از مسیرها «ناموجود» اعلام شده است. این در حالی است که در بخش ملاحظات سامانه فروش نیز عبارتی درج شده که تأکید دارد: «ناموجود بودن صندلی لزوماً به مفهوم تکمیل ظرفیت پرواز نبوده و در راستای توزیع متناوب، صندلیهای خالی در ساعات مختلف در دسترس قرار خواهند گرفت.»
در همین راستا، هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران طی اطلاعیهای اعلام کرد که فرآیند فروش بلیت پروازهای اربعین بهگونهای طراحی شده که ظرفیت پروازها در بازههای زمانی مختلف و بهصورت مرحلهای عرضه شود. بر اساس این اطلاعیه، اگر متقاضیان در لحظه مراجعه با پیام «برای تاریخ انتخابشده پروازی یافت نشد» مواجه شدند، به این معنا نیست که تمام ظرفیتها تکمیل شده، بلکه لازم است در زمانهای آتی مجدداً به سامانه مراجعه کنند.
متقاضیان خرید بلیت پروازهای اربعین سردرگم هستند
به گزارش مهر، این رویکرد که با هدف توزیع عادلانهتر صندلیها در بازههای پرتردد طراحی شده، گرچه از منظر مدیریت تقاضا قابل درک است، اما همچنان باعث ابهام در میان متقاضیان و زائران شده که بهدنبال برنامهریزی دقیق برای سفر خود هستند. از اینرو، انتظار میرود شرکتهای هواپیمایی و نهادهای متولی با شفافسازی بیشتر در نحوه انتشار ظرفیتها و زمانبندی دقیق فروش، مانع از سردرگمی مسافران در آستانه ایام پرتردد اربعین شوند.
نکته حائز اهمیت آن است که هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران تنها متولی اجرای پروازهای اربعین نیست. پیشتر مقصود اسعدی سامانی دبیر انجمن شرکتهای هواپیمایی در گفتگو با خبرنگار مهر اعلام کرد که بر اساس برنامهریزیهای انجامشده، در عملیات پروازهای اربعین سال جاری، حدود ۲۰ شرکت هواپیمایی ایرانی مشارکت خواهند داشت.
وی افزود: با توجه به شرایط خاص و مقررات پرواز در این ایام، هواپیماهای مدل MD مجاز به پرواز به فرودگاههای عراق نیستند و تنها ایرلاینهایی که ناوگان مناسب برای این مسیر دارند، در عملیات اربعین مشارکت میکنند. بر همین اساس، حدود ۲۰ شرکت هواپیمایی داخلی واجد شرایط برای انجام این پروازها برآورد شدهاند.
سامانی همچنین در خصوص میزان پروازهای شرکتهای عراقی به فرودگاههای ایران تصریح کرد: بر اساس توافقنامهها، شرکتهای هواپیمایی عراق مجاز به انجام حداکثر ۱۲۰ پرواز در هفته به مقصد فرودگاههای ایران خواهند بود.
بر اساس جستوجوهای انجامشده از سامانههای رسمی فروش بلیت پرواز، بلیتهای موجود برای تاریخ ۱۷ مرداد تنها از سوی برخی شرکتهای هواپیمایی خارجی عرضه شده و تاکنون هیچیک از شرکتهای هواپیمایی داخلی فرآیند پیشفروش بلیت پروازهای اربعین را آغاز نکردهاند.
در همین رابطه، یکی از مسئولان شرکتهای هواپیمایی مجری پروازهای اربعین در گفتگو با خبرنگار مهر، با تأیید عدم آغاز فروش بلیتهای ویژه ایام اربعین اعلام کرد: پیشفروش بلیت پروازهای اربعین در این شرکت هنوز آغاز نشده و طی روزهای آینده انجام خواهد شد.
شرکتهای هواپیمایی در انتظار مجوز برای فروش بلیت اربعین
در همین رابطه، مقصود اسعدی سامانی دبیر انجمن شرکتهای هواپیمایی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره چرایی عدم آغاز پیشفروش بلیت پروازهای اربعین، اظهار کرد: در حال حاضر شرکتهای هواپیمایی که برنامه پروازی خود را بهصورت فصلی تنظیم میکنند، مانند هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران فرآیند پیشفروش را آغاز کردهاند.
وی افزود: تأخیر پیشفروش بلیت پروازهای اربعین سایر شرکتهای هواپیمایی به دلیل لزوم اخذ مجوزهای لازم از سازمان هواپیمایی کشوری و هماهنگی با فرودگاههای مبدأ و مقصد است. شرکتها در حال برنامهریزی هستند و بهمحض دریافت مجوزهای لازم، عرضه بلیت پروازهای ویژه اربعین را آغاز خواهند کرد.
سامانی بیان کرد: پروازهای ویژه اربعین از ۱۷ تا ۲۶ مرداد انجام میشود و نرخ بلیت در این بازه زمانی بهصورت مصوب تعیین شده عرضه خواهد شد. البته در سایر تاریخها، نرخ دستوری برای شرکتهای هواپیمایی وجود ندارد و خود شرکتها مجازند به نرخگذاری هستند.
سامانی با تأکید بر اینکه بلیتهای پروازهای خارجی مشمول نرخگذاری تکلیفی نیستند، افزود: با این حال، شرکتهای داخلی برای همراهی با مردم و کاهش فشار مالی زائران، نرخ ثابتی برای بلیتهای ایام اربعین در نظر گرفتهاند.
دبیر انجمن شرکتهای هواپیمایی در پایان خاطرنشان کرد: احتمالاً از اوایل هفته آینده، شرکتهای هواپیمایی پساز دریافت مجوزهای لازم فروش بلیت پروازهای ویژه اربعین ۱۴۰۴ را آغاز خواهند کرد.
به گزارش مهر، با توجه به باقیماندن تنها ۱۷ روز تا آغاز پروازهای اربعین، انتظار میرود شرکتهای هواپیمایی داخلی هرچه سریعتر فروش بلیت را آغاز کنند تا زائران بتوانند برای سفر زیارتی خود برنامهریزیهای لازم را داشته باشند.