کد خبر: ۴۷۰۲
تاریخ انتشار: ۱۸ تير ۱۳۹۵ - ۱۷:۲۵

براي حفظ سلامت چشم چه چيزهايي بخوريم؟

آب مرواريد و لکه زرد از شايع‌ترين مشکلات چشمي هستند که در افراد بزرگسال ديده مي‌شود و نارسايي بينايي و نابينايي را به دنبال دارد.
درحالي که آب مرواريد موجب تار شدن عدسي چشم مي‌شود، لکه زرد (دژنراسيون ماکولا) به شبکيه چشم آسيب مي‌زند.
هر دو عارضه اغلب در افراد بالاي 55 سال رخ مي‌دهد هرچند مشکل دژنراسيون ماکولا دليل اصلي نابينايي در اين رده سني است.

 

در جهان بيش از 25 ميليون انسان به عارضه لکه زرد دچار هستند.
دنبال کردن يک رژيم غذايي مغذي و متعادل براي بدن فوائد بسياري به همراه دارد که علاوه بر پيشگيري از اضافه وزن، ديابت نوع 2 و سرطان، مي‌تواند به سلامت چشم‌ها نيز کمک کرده و قدرت بينايي را در طول زندگي فرد حفظ کند.

 

نتايج برخي مطالعات نيز حاکي از آن است مصرف مواد غذايي مناسب مي‌تواند به بهبود نارسايي بينايي ناشي از بيماري‌هاي چشمي کمک کند.

 

در زير به برخي از خوراکي‌ها و مواد مغذي که لازم است براي سلامت چشم در رژيم غذايي گنجانده شود، اشاره شده است:

 

آنتي اکسيدان‌ها: رژيم غذايي سرشار از آنتي اکسيدان‌ها يکي از موثرترين شيوه‌ها براي مقابله با تاثيرات ناشي از راديکال‌هاي آزاد در بدن به حساب مي‌آيد. اين مواد همچنين توسط بدن و هنگام تبديل غذا به انرژي و در مواقعي که در معرض نور خورشيد قرار داريم در چشم‌ها و پوست توليد مي‌شود.
آنتي اکسيدان‌ها همچون ويتامين C، E، بتاکاروتن و روي براي مقابله با آسيب‌هاي راديکال‌هاي آزاد ضروري هستند. همچنين ويتامين E با کاهش خطر شکل گيري آب مرواريد و لکه زرد مرتبط است.


خوراکي‌هاي سبوس‌دار: غذاهاي سرشار از فيبر خوراکي نه تنها فرد را براي مدت زمان بيشتري سير نگه مي‌دارد بلکه مي‌تواند با بالاتر رفتن سن از بروز عارضه چشمي لکه زرد در فرد جلوگيري کند. وجود قند و آرد تصفيه شده در بيشتر غذاهاي فراوري شده علت افزايش خطر ابتلا به اين عارضه چشمي است.

 

اسيدهاي چرب امگا 3: اسيدهاي چرب امگا 3 در برخي مولکول‌هاي چربي پيدا مي‌شوند که براي برخورداري از قدرت بينايي خوب ضروري است. همچنين گونه‌هايي از اين اسيدها هستند که چشم را در برابر اين عارضه چشمي بخصوص در افرادي که در خطر ابتلا به اين بيماري هستند، حفظ مي‌کند.

 

لوتئين و زيگزانتين: اين دو کاروتنوئيد آنتي اکسيدان‌هاي طبيعي هستند که در چشم وجود دارند همچنين گنجاندن آن‌ها در رژيم غذايي مي‌تواند اکسيد شدن در سلول‌هاي چشم را کاهش دهد و از بين رفتن شبکيه و عدسي چشم پيشگيري کند.
به گفته پزشکان افزايش ميزان مواد لبني دريافتي و سبزيجاتي همچون اسفناج، کلم بروکلي و کلم که سرشار از لوتئين و زيگزانتين هستند در پيشگيري از بروز اين عارضه‌هاي چشمي موثر است.
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
نظرات بینندگان