فاطمه سعیدی، تصریح کرد: چه کسی در کشور ما میداند ریز هزینهکرد و درآمدهای سازمان صداوسیما چقدر است؟ ما تنها بودجه تخصیص یافته به این سازمان را میدانیم؛ هر روز هم مسئولان سازمان صداوسیما از بیپولی و کمبود منابع گلایه دارند. شاید هم حق با آنها باشد اما تا زمانی که ندانیم منابع آنها چگونه تأمین و در کجا هزینه میشود نمیتوانیم قضاوت صحیحی داشته باشیم.
او خاطرنشان کرد: بهطور حتم ما خواستار ایجاد تنش و چالش میان دستگاههای مختلف حاکمیت نیستیم اما برای اشراف بر موضوع، نیازمند اطلاعاتی هستیم که در اختیار نداریم.
نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی با اشاره به تغییر رئیس سازمان صداوسیما، گفت: در دوره جدید صداوسیما تنها نشانههای اندکی دیده میشود که نمیتوان براساس آن حکم کلی صادر کرد و گفت که فضا تغییر کرده است.
بودجه صداوسیما بیتالمال است و باید در راستای منافع همه باشد
نماینده لیست امید در مجلس دهم ادامه داد: البته ما به همین اندک روزنهها هم خوشبین هستیم و معتقدیم باید کمک کنیم تا صداوسیما به جایگاه حقیقی خودش نزد مردم برگردد و اعتماد همه سلایق سیاسی را دوباره جلب کند. بنابراین امروز نمیتوان ارزیابی جامع با دقت کافی داشت؛ باید اجازه دهیم تا رویکردهای سیاسی و فرهنگی صداوسیما بیشتر روشن شود.
وی خاطرنشان کرد: آنچه لازم است تا صداوسیما انجام دهد، به رسمیت شناختن همه شهروندان و سلیقه سیاسی، اجتماعی و فرهنگی آنها است.
سعیدی تاکید کرد: هنگام تخصیص بودجه به این نهاد، کسی نمیگوید فقط از مالیات اصولگرایان بودجهاش را تأمین کنید؛ بودجه صداوسیما بیتالمال مسلمین است و بدون تردید باید در راستای منافع همه آنها باشد نه یک جریان و قرائت خاص.
ربنای شجریان متعلق به همه مردم است
نماینده تهران در مجلس با اشاره به پخش ربنای استاد شجریان از تلویزیون به عنوان یک مطالبه عمومی، گفت: ربنای استاد شجریان همانطور که خود ایشان هم گفته متعلق به تمامی مردم ایران است.
فاطمه سعیدی ادامه داد: نگذاریم مردم لحظاتی قبل از اذان مغرب صدای گیرندههای رسمی خود را قطع کنند و از طریق ابزاری مانند تلفن همراه دل به نوای آسمانی ربنا بدهند؛ چه بهتر که این نوا از صداوسیمای ما پخش شود.
او تصریح کرد: نام شجریان در فرهنگ و هنر این کشور آنقدر بلندمرتبه است که با پخش نشدن صدای او از رسانهای به وسعت صداوسیما، خدشه به اعتبار این دستگاه وارد میشود نه شخص شجریان.
مدیریت فرهنگی در کشور یکپارچه نیست
این نماینده مجلس با اشاره به مساله بودجه فرهنگی در کشور، گفت: مساله فرهنگ، به حق دغدغه همه دلسوزان کشور است و در دیداری که نمایندگان با رهبر معظم انقلاب داشتند؛ روشن شد که ایشان نیز در این حوزه نگرانیهای جدی دارند.
فاطمه سعیدی با تاکید بر اینکه، باید توجه داشته باشیم که وقتی میگوییم حوزه فرهنگ، گستره این موضوع تا کجا را شامل میشود، گفت: باید از تمامی دستگاهها، اعم از دولتی و غیردولتی، متناسب با بودجهای که در اختیار میگیرند، حساب کشید.
او تاکید کرد: نمیشود شما بخش عمده بودجه را در اختیار نهادهایی بیرون از دولت قرار دهید و موقع حساب کشیدن وزیر فرهنگ و ارشاد را زیر تیغ ببرید.
سعیدی خاطرنشان کرد: از طرف دیگر آیا ما هرگز یک سند فرهنگی روشن و شفاف با ذکر مأموریت تمامی دستگاهها داشتهایم؟ مدیریت فرهنگی در کشور یکپارچه نیست.
نماینده تهران در مجلس دهم با تاکید بر اینکه شورای عالی انقلاب فرهنگی در این خصوص زحمات زیادی کشیده است، گفت: اما اگر به اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی هم مراجعه کنیم شاید مهمترین دغدغهشان این باشد که مصوبات این شورا کمتر مورد توجه لازم و کافی قرار میگیرد.