تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به قلم نیوز است و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی و تولید: " ایران سامانه "
محمود کریمی بیرانوند با اشاره به پایین بودن سهم مشاغل خانگی در اقتصاد اظهار کرد: در حال حاضر نزدیک به سه درصد بازار اشتغال کشور در اختیار مشاغل خانگی است، در حالی که جایگاه مشاغل خانگی در بسیاری از کشورهای توسعه یافته ۲۰ درصد است و بنا داریم در طول چهار سال دولت سهم مشاغل خانگی را به ۱۵ درصد برسانیم.
وی افزود: در طول یکسال گذشته با مانعزدایی و افزایش سرعت مجوزدهی تلاش کردهایم که بازار کار در حوزه مشاغل خانگی را توسعه بدهیم، از این رو هدفگذاری خود را بر سهم ۱۵ درصدی مشاغل خانگی در اقتصاد گذاشتهایم.
او در پاسخ به این پرسش که چه تعداد از مجوزهای صادر شده در زمینه مشاغل خانگی ثبت محور هستند؟ گفت: برابر آمارها در یکسال گذشته ۱۳۰ هزار مجوز مشاغل خانگی صادر شده است و از اول فروردین تا اول آبان امسال نیز بیش از ۷۰ هزار مجوز مشاغل خانگی صادر کردهایم که بیش از ۹۵ درصد این مجوزها ثبت محور هستند.
به گفته معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزیر کار، از طریق پایش و رصد جدید در حوزه مشاغل خانگی هدفگذاری ایجاد ۱۰۰ هزار شغل خانگی تا پایان سال محقق خواهد شد.
کریمی بیرانوند افزود: در حال حاضر تجمیع اطلاعات در زمینه صاحبان مشاغل خانگی برای ما اهمیت دارد و برای آنکه آمار مشاغل ایجادی در این زمینه افزایش یابد، نیازمند رهگیری و تجمیع اطلاعات هستیم.
وی درباره برنامه ملی تقویت کسب و کار، معیشت مرزنشینان و ایجاد اشتغال پایدار مناطق مرزی که اواخر سال گذشته از تصویب هیات دولت گذشت نیز، گفت: در حال حاضر بیش از ۱۲۰ شهر مرزی داریم و بیش از ۵۰ درصد استانهای کشور نیز مرزی هستند. به موجب مصوبه هیات وزیران، وزارت کار رئیس کارگروه حمایت از استانهای مرزی و معیشت مرزنشینان است ولی این مساله همراهی همه دستگاهها را میطلبد.
معاون وزیر کار تاکید کرد: ما یک کمیته به این منظور تشکیل دادیم و بعد از آن جلسات متعددی با دستگاهها برگزار شد ولی عمده دستگاهها پاسخشان به ما این است که در چارچوب اختیاراتی که اکنون دارند، از این ظرفیت استفاده شود. به موجب مصوبه مذکور، مناطق مرزی به عنوان پایگاههای صادراتی انواع کالا و خدمات باید بیش از پیش توسعه و رونق پیدا کنند تا افزایش رفاه و معیشت مرزنشینان را به دنبال داشته باشد.