تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به قلم نیوز است و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی و تولید: " ایران سامانه "
پروژه آزادراه تهران-شمال در سال ۱۳۷۳ به تصویب شورای عالی معماری و شهرسازی رسید و عملیات اجرایی آن از سال ۱۳۷۶ آغاز شده و تاکنون فاز اول و چهارم این محور آزادراهی ۳۲ کیلومتر و ۲۰ کیلومتر افتتاح شده و در حال بهرهبرداری است. از فاز دوم این آزادراه نیز تاکنون تونل البرز بهعنوان طولانیترین تونل کشور به طول بیش از شش کیلومتر به بهرهبرداری رسیده است. پس از تکمیل فاز دو، فاز سوم آزادراه تهران-شمال باقی میماند که از پل زنگوله در ابتدای استان مازندران آغاز شده و به طول ۴۷ کیلومتر ادامه پیدا کرده و در سه راهی دشت نظیر به فاز چهارم این آزادراه متصل میشود.
در عین حال باند غربی منطقه دو آزادراه تهران-شمال اکنون در مراحل پایان است و اعلام شده که با تامین بهموقع منابع اعتباری تا پایان سال مالی ۱۴۰۱ آماده بهرهبرداری میشود. عملیات اجرایی باند شرقی نیز تا پایان سال مالی ۱۴۰۲ آماده بهرهبرداری میشود.
پروز فتاح -رئیس بنیاد مستضعفان- بهتازگی درباره میزان پیشرفت آزادراه تهران-شمال بیان کرد: باند رفت قطعه دوم آزاد راه تهران شمال به پیشرفت فیزیکی ٨٩ درصدی رسیده و پیشرفت فیزیکی کل این منطقه ۶۵ درصد است و پیشبینی میکنیم با تامین مالی طی سه سال آینده به اتمام برسد.
در این راستا خیرالله خادمی -مدیرعامل شرکت زیرساخت و توسعه زیربناهای حملونقل کشور- در گفتوگو با ایسنا درباره زمان بهرهبرداری از باند رفت آزادراه تهران-شمال اظهار کرد: عملیات اجرایی این آزادراه تا پایان سال تمام میشود اما اقدامات ایمنی ازجمله تاسیسات کنترلی، روشنایی تونلها، جتفنهایی که باید در تونلها نصب شود و سیستمهای هوشمند، کمی زمانبر است.
وی ادامه داد: البته بدون این اقدامات هم بهرهبرداری امکانپذیر است، اما تامین ایمنی بالاتر، زمان بیشتری میخواهد. ما تلاش میکنیم که تا پایان سال این کار انجام بگیرد اما نمیدانیم میتوانیم این آزادراه را در آن زمان زیر ترافیک قرار دهیم یا خیر.
مدیرعامل شرکت زیرساخت و توسعه زیربناهای حملونقل کشور در پاسخ به اینکه آیا باند رفت تا بهار ۱۴۰۲ برای مردم هم قابل استفاده خواهد شد، گفت: تا بهار ۱۴۰۲ این کار حتما انجام میشود؛ حتی ممکن است تا پایان سال هم این اتفاق بیفتد و امیدواریم تا پایان بهمن ماه بتوان راحت از این مسیر عبور کرد اما کار تاسیسات زمانبر و هزینهبر است و خریدهای لازم برای آن باید انجام شود که نیاز به نقدینگی بسیار بالا دارد.