کد خبر: ۳۹۱۶
تاریخ انتشار: ۱۰ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۶:۵۶
روحانی در آذربایجان غربی:

بی‌تدبیری‌های گذشته کشور را در چاه تحریم انداخته بود

رییس جمهور گفت: باید تنش‌زدایی داخلی داشته باشیم و برای مسائل نه چندان مهم، رو به روی هم نباشیم، بلکه کنار هم باشیم.
حجت‌الاسلام والمسلمین حسن روحانی که به آذربایجان غربی سفر کرده است، با سلام و درود به مردم دلیر استان آذربایجان گفت: مردم آذربایجان در دوره‌های گوناگون برای حفاظت از مرزهای میهن تلاش کردند.

او گفت: چه در جنگ تحمیلی؛ چه امروز که منطقه ما با بحران مواجه شده است، ایران ما سراسر امنیت و نشاط است. این روزها مردم ایران دو انتخابات بزرگ را پشت سر گذاشتند؛ انتخابات خبرگان رهبری و مجلس شورای اسلامی.

روحانی ادامه داد: حضور شکوهمند مردم در این دو انتخابات نشانگر اعتماد مردم به مجریان انتخابات و رقابت سالم است و اگر اعتماد به مجریان و رقابت سالم نباشد، انتخابات هم شکوهمند نخواهد بود.

رئیس‌جمهور تاکید کرد:  مردم با ۶۲ درصد به طور میانگین و ۶۵ درصد در آذربایجان غربی پای صندوق آمدند و این نشان می‌دهد مردم گرچه یک‌صدایی را نمی‌پسندند؛ در عین حال حاکمیت واحد ملی سراسر کشور را فرا گرفته است، بنابراین مردم عزیز سرزمین ما در این انتخابات شکوهمند «آری‌»ها  و «نه‌»هایی اعلام کردند شبیه انتخابات سال ۹۲. آری مردم این بود که مردم خواهان بهبود معیشت هستند.

روحانی ادامه داد:‌ «آری» مردم در این انتخابات به این بود که مردم خواهان هم‌صدایی و وحدت مسئولان برای توسعه کشور و رونق اقتصادی این سرزمین هستند. «آری» مردم به این بود که مردم در این سرزمین به دنبال فرهنگ و هویت اسلامی و ملی هستند و «نه» آنها به خشونت و افراطی‌گری بود. نه مردم به این بود که در این سرزمین، همه خواهان رشد و ترقی هستیم و نه شعارهای بی‌محابایی که بتواند رابطه مردم را با جهانیان با شکاف مواجه کند.

رئیس جمهور با تاکید بر لزوم برقراری روابط دوستانه با کشورهای جهان اعلام کرد: این هنر نیست که به گونه‌ای عمل کنیم که دشمنان خودمان در سراسر جهان علیه خودمان متحد شوند و شرایطی را فراهم کنیم که کشورهایی که به‌طور سنتی سال‌ها با ما سابقه دوستی داشتند، در شورای امنیت سازمان ملل در کنار خصم ما آمریکا، دست به تحریم ملت بزرگ ایران بزنند.

او با بیان این‌که دنیای سیاست، دنیای عرصه امتیاز دادن نیست، گفت: دنیای سیاست، دنیای عرصه امتیاز گرفتن و شرایط مناسب برای کار و اشتغال مردم به سمت تعالی است. چرا کاری کنیم که مردم ما از حقوق مسلم خودشان محروم بمانند؟ چرا استانی مثل آذربایجان غربی با این همه عظمت و شکوه که همسایه سه کشور بزرگ عراق، ترکیه و آذربایجان است، دروازه ایران به اروپا و غرب، آذربایجان غربی است.

رئیس دولت یازدهم یادآور شد: آن زمانی که نفت به قیمت ۱۴۷ دلار فروخته می‌شد، بیش از ۸۰ میلیارد دلار صرف کالای وارداتی در کشور شد و برای مردم اشتغال درست نشد و راه رونق اقتصادی هموار نشد و مردم در این مقطع تاریخی به این فکر هستند که مسیر برای صادرات کالاهای ایرانی به کشورهای همسایه و جهان گشوده شود و اولین قدمی که دولت یازدهم برداشت این بود که دروازه‌هایی که دشمن به روی ملت ایران بسته بود و راه صادرات و رونق اقتصادی را با تحریم سد کرده‌بود، با برداشتن تحریم راه برای فعالیت مردم گشوده شود و این گام به حول و قوه الهی برداشته‌شده‌است.

روحانی تصریح کرد: ما امروز دارای شرایطی هستیم که کشورهای مختلف به‌طور مداوم در رفت و آمد با کشور عزیز ایران هستند و آنها که نفت ما را تحریم کرده بودند گام به گام برای همکاری جلو آمدند و شاهد اولین گام‌های سرمایه‌گذاری در ایران عزیزمان هستیم.

رئیس کابینه تدبیر و امید با بیان اینکه مردم ایران به خوبی آگاه هستند که برای آنکه قدم‌های لازم را برای حرکت‌های اقتصادی در کشور برداریم نیازمند زمان هستیم، اظهار داشت: در همین قدم‌های اولیه کشورهایی سهم ما را در معیانات گازی گرفته بودند اما امروز قدم به قدم در حال رفتن به سمت شرایط قبل از تحریم هستیم. امسال ان‌شاءالله رشد اقتصادی مناسب در کشور رخ دهد.

روحانی به انتخابات مجلس دهم اشاره و خاطرنشان کرد: اگر در انتخابات مجلس شورای اسلامی از نمایندگان خواستید که دولت و ملت و قوای سه‌گانه دست به دست هم بدهند که اهداف ملی را به ثمر بنشانیم، بدانید که امروز زمان پرداختن به مسائل حاشیه‌ای نیست و مسئله اول کشور ما رونق اقتصادی و اشتغال جوانان است. اگر ما می‌خواهیم جوانان عزیز ما در مسیر اشتغال و کشور در مسیر رونق و تحول قرار بگیرد، باید تنش‌زدایی داخلی داشته باشیم و برای مسائل نه چندان مهم، رو به روی هم نباشیم، بلکه کنار هم باشیم. برای ما ترک و کرد و عرب و بلوچ و ترکمن و تمام اقوام دیگر را مثل برادر به صورت مساوی در کنار هم می‌بینیم.

رئیس جمهور با تاکید بر این موضوع که دولت یازدهم اجازه نخواهد داد تفاوتی بین کرد و ترک گذاشته شود، یادآور شد: ترک و کرد و همه ما شاخه‌های یک درخت تنومند به نام ایران اسلامی هستیم. امروز ما در یک نقطه عطف تاریخی قرار گرفتیم و توانستیم توطئه‌هایی که صیهونیست‌ها علیه ما به راه انداخته بود و با بی‌تدبیری ما را به چاه تحریم انداخته بود را از بین ببریم و در شرایطی که اطراف ما را نا امنی فراگرفته است، اینجا ایران سرزمین وحدت و برادری میان همه اقوام است. آذربایجان و به ویژه آذربایجان غربی همواره سمبل همزیستی مسلمان و غیر مسلمان، شیعه و سنی، قومیت‌های مختلف بوده است.

روحانی گفت: استان آذربایجان غربی با ۹۶۷ مرز مشترک با همسایگان، باید پایانه اصلی کشور برای صادرات باشد. دولت یازدهم متعهد است روز به روز با روابط مرزی آذربایجان غربی در همه مرزها رونق اقتصادی را به پا کند.

او با بیان اینکه به حول قوه الهی در صادرات کشاورزی تشویق‌های لازم انجام می‌دهیم صندوق توسعه ملی رقم زیادی را برای این کار اختصاص داده است، افزود: این استان استعداد صادرات انواع محصولات باغی و زراعی دارد. محصولات باغی و زراعی این استان ۶ میلیون و سیصد هزار تن است که قابلیت بزرگی برای احیای کشاورزی و صنعت است.

رئیس‌جمهور تاکید کرد:  برای توسعه کشاورزی و برنامه‌های اجرایی مهار آب و سدسازی و برای سال ۹۵ و ۹۶ در کشاورزی و آبیاری ۵۸۰ میلیارد تومان اختصاص می‌دهیم. طرح‌های کشاورزی ۱۲ هزار اشتغال مستقیم و هزاران اشتغال غیر مسقیم ۲۰۰ هزار تن محصولات افزایش می‌دهد. همچنین  ۵۰۰ هزار هکتار از اراضی به سیستم آبیاری مدرن تجهیز می‌شود.

رئیس‌جمهور یادآور شد: قبل از انتخابات ۲۴ خرداد ۹۲ به شهر ارومیه سفر کردم  و شما مردم با شکوه از خادم آینده‌تان استقبال کردید و امروز با استقبالی شکوهمند مرا شرمسار محبت خود کردید.

رئیس دولت یازدهم خاطرنشان کرد: تمام این مدت حدود یک ساعت و نیم که من مسیر فردوگاه را تا این ورزشگاه طی کردم، سراسر محبت و مهر و میهمان‌نوازی مردم آذربایجان غربی بود. آن‌روز پیش از انتخابات به شما وعده دادم که اگر به‌عنوان رئیس جمهور انتخاب شوم، نخستین مصوبه‌ام راجع به احیای دریاچه ارومیه خواهد بود.

او خطاب به مردم آذربایجان غربی گفت: من به وعده‌ام وفا کردم و در نخستین جلسه دولت یازدهم بحث احیای دریاچه ارومیه را مطرح کردم و ساعتی قبل از بالای دریاچه ارومیه عبور کردم. این نگین آذربایجان غربی است.

او گفت: اگر شرایط سال‌های قبل ادامه می‌یافت و برنامه‌های مدون دولت در این سه‌سال اجرا نمی‌شد، امروز دریاچه ارومیه ۱۲۰ سانتی‌متر کاهش می‌یافت. ما در شرایط بحرانی برای محیط زیست این استان و استان‌های هم‌جوار که محل زندگی ۱۴ میلیون ایرانی است، قرار می‌گرفتیم.

رئیس‌جمهور با بیان این که سطح دریاچه ارومیه بالاتر از سال ۹۲ است، گفت: امروز که سطح آب دریاچه ارومیه ۱۰ سانتی‌متر بالاتر از سال ۹۲ است، باید گام به گام مراحل احیای دریاچه را دنبال کرد. ۱۷ دستگاه اجرایی کشور در این مسیر ماموریت دارند و همه دست به دست هم دادند تا امروز به این باور برسیم که دریاچه  ارومیه به حول و قوه الهی احیا و آباد خواهد شد.

او با اشاره به روز ورود به ارومیه در زمان انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۹۲ اعلام کرد: جوانی در آن زمان به من گفت که اگر به فکر دریاچه ارومیه نباشیم، باید برای نسل آینده بنویسیم زمانی این‌جا آب بود و من می‌خواهم به آن جوان بگویم و برای نسل آینده بنویسید که دریاچه ارومیه بدست مردم آذربایجان احیا شد
.

روحانی یادآور شد: آب دریاچه ارومیه حدود ۴۶ سانتی‌متر افزایش پیدا کرده‌است. ما همه توان خودمان را برای احیای ایران عزیزمان به کار خواهیم برد. بدانید که به حول و قوه الهی و به یاری ملت بزرگ ایران، این سرزمین روز به روز نسبت به گذشته آبادتر خواهد بود.

روحانی فریاد زد «یاشاسین آذربایجان» -زنده باد آذربایجان- و گفت: ما به حول و قوه الهی در این سفر دو طرح بزرگ و صنعتی پتروشیمی را افتتاح خواهیم کرد و شما شاهد افتتاح ده‌ها طرح دیگر خواهید بود. اینجا به یک نکته مهم تاکید می‌کنم و از مسئولان آذربایجان می‌خواهم استان را به عنوان منطقه امنیتی تلقی نکنند. امنیت استان و امنیت ایران در سایه توسعه خواهد بود. بحمدالله وحدت و اتحاد را در این سرزمین شاهد بودیم و ان‌شاءالله هر روز امنیت بیشتر را در استان شاهد خواهیم بود.

روحانی تاکید کرد: اگر شما ثبات و امنیت دارید زیر پرچم ولایت فقیه است و به خاطر فرهنگ بلند ملت عزیز ایران است و بدانید همه اقوام و مذاهب و ادیان زیر یک پرچم قرار داریم. در فروردین ۵۸ پای صندوق های رای به جمهوری اسلامی رای دادیم و امروز نیز باید همان ۹۸ درصد و بلکه بیشتر زیر این پرچم باشیم. مبادا کسی به فکر اختلاف بین شیعه و سنی یا بین ترک و کرد باشد. همه ما ایرانی فداکار برای سرزمین ایرانی اسلامی هستیم و خواهیم بود. همواره پیروز و سربلند باشید. زنده باد همه اقوام ایران.
نظرات بینندگان