تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به قلم نیوز است و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی و تولید: " ایران سامانه "
به نقل از بیزنس، گیتا گوپینات، معاون اول مدیر عامل صندوق بینالمللی پول گفت: حدود ۶۰ درصد از کشورهای کم درآمد در معرض خطر بالای بدهی قرار دارند یا در حال حاضر در معرض خطر هستند و حدود ۲۰ بازار نوظهور بدهی دارند که در سطوح خارج از تعهدات معامله میشود.
وی افزود: «احتمالاً شاهد خواهیم بود که کشورهای بیشتری نیاز به کاهش بدهی دارند».
افزایش قیمتها منجر به صعود یک سری افزایش نرخ بهره در سراسر جهان توسط بانکهای مرکزی شده و در رأس آن حرکتهای سختگیرانه فدرال رزرو است که باعث افزایش ارزش دلار شده است.
در همین حال، کشورهای در حال توسعه به میزان زیادی بدهی خارج از تعهدات جمعآوری کردهاند که تهدیدی برای ایجاد یک آبشار تاریخی از نکول است.
گوپینات اظهار کرد: کاهش ارزش ارزهای بازارهای نوظهور نسبت به دلار پیامدهای تورمی دارد.
در حال حاضر این روند سیاست پولی را برای این کشورها بسیار چالش برانگیزتر خواهد کرد و کشورهایی هستند که به دلار وام گرفتهاند و این امر بازپرداخت را برای آنها دشوار میکند.
بدتر شدن بار بدهی پس از انقضای چارچوب به اصطلاح مشترک رخ میدهد که توسط گروه ۲۰ برای تعلیق یا اصلاح بازپرداخت بدهیهای کشورهای کم درآمد در طول همهگیری کووید-۱۹ در دسامبر به تصویب رسید.
این چارچوب شامل باشگاه پاریس از کشورهای عمدتاً طلبکار ثروتمند همچنین چین است که عضو آن نیست اما بزرگترین وام دهنده رسمی دوجانبه جهان محسوب میشود.
گوپینات خاطرنشان کرد: «اقدامات سریعتری مورد نیاز است و دامنه چارچوب باید به کشورهای با درآمد متوسط گسترش یابد».