کد خبر: ۳۶۱۸۸
تاریخ انتشار: ۲۹ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۱۰:۱۴

پیشنهاد ورود فارغ التحصیلان به حوزه فرش و صنایع دستی

مدیرعامل اتحادیه تعاونی های فرش دستباف، حوزه فرش و صنایع دستی را به عنوان یکی از رشته های درآمدزا در بحث مشاغل خانگی نام برد و گفت: با توجه به ارزش‌افزوده این بخش، فارغ التحصیلان و جوانان جویای کار می توانند از این ظرفیت استفاده و با کمترین هزینه برای خود اشتغالزایی و درآمدزایی کنند.

عبدالله بهرامی بخش فرش و صنایع دستی را بهترین بستر اشتغال برای فارغ التحصیلان و جوانان جویای کار دانست وگفت: حوزه فرش و صنایع دستی یکی از رشته گرایش های مشاغل خانگی به شمار می رود و بهترین ارزش‌افزوده در بخش فرش است؛ از این رو جوانان جویای کار به ویژه فارغ‌التحصیلان می توانند از ظرفیت این دو بخش استفاده و به آن ورود کنند.

وی ادامه داد: در حال حاضر در بخش مشاغل خانگی حدود ۳۶۰ رشته در حوزه صنایع دستی و فرش داریم که با مبالغ بسیار کم و فضای کوچک می توان تولید ثروت و درآمد و اشتغال کرد.

بهرامی با بیان اینکه حوزه صنایع دستی بازار فروش خوبی دارد، افزود: با توجه به اینکه اتحادیه صنایع دستی هم وجود دارد، به راحتی می توان این رشته‌ها را منسجم کرد و در این راستا بحث توانمندسازی اتحادیه ها نیز باید در دستور کار قرار گیرد.

رئیس کمیسیون تخصصی فرش دستباف، صنایع دستی و گردشگری اتاق تعاون ایران در عین حال کاهش زمان صدور مجوز مشاغل خانگی را اقدامی مثبت و تاثیرگذار در تسهیل ایجاد اشتغال خانگی دانست و گفت: وزارت کار با کاهش زمان صدور مجوزها در حوزه مشاغل خانگی شرایط تشکیل و توسعه کسب و کارهای خانگی را تسهیل کرد و روند بسیار مطلوبی که در این زمینه به وجود آمد، باعث شد متقاضیان مشاغل خانگی با کمترین بروکراسی اداری، کسب و کار خانگی خود را راه اندازی کنند.

به گفته بهرامی، کاهش زمان صدور مجوز در حوزه فرش و صنایع دستی و دیگر مشاغل خانگی می تواند اثرگذار باشد و انگیزه ورود فارغ التحصیلان و افراد جویای کار به این حوزه را افزایش دهد.

مدیرعامل اتحادیه تعاونی های فرش دستباف، تصریح کرد: کاهش زمان صدور مجوز اقدام موثری در جهت حذف موانع از بخشهای تولیدی است و اگر منابع مالی بانک توسعه تعاون نیز در اعطای وام تسهیل شود و منابع ارزان قیمت در اختیار تعاونی ها قرار گیرد، کمک بزرگی به شاغلان تعاونی و صاحبان مشاغل خانگی خواهد بود.

نظرات بینندگان