تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به قلم نیوز است و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی و تولید: " ایران سامانه "
ناصر چمنی ـ در خصوص پروژه ساخت ۴۰۰ هزار مسکن کارگری گفت:در بخش مسکن وقتی می خواهیم طرحی مانند احداث ۴۰۰ هزار مسکن کارگری را اجرا کنیم، صرفا با زمین خالی و اینکه بگوییم زمینش قطعه بندی و آماده است نمی توان این طرح را عملیاتی کرد. الان اگر زمین رایگان هم به کارگران بدهیم، توانایی ساخت آن را ندارند چون با این شرایط اقتصادی، تورم و افزایش قیمت مصالح ساختمانی، ساخت و ساز برای کارگران دشوار است.
وی ادامه داد: زمانی که افزایش ۵۷ درصدی دستمزد تصویب می شد، اعلام کردیم این افزایش خوب است به شرطی که به تورم ماههای آینده نخوریم ولی این تورم لحظه ای روی بسیاری از بخشها از جمله مسکن و مصالح هم تاثیرگذار است. در شرایطی که کارگران هم باید اجاره بها بدهند هم خورد و خوراک زندگی را تهیه کنند، چطور اقساط وام مسکن را بدهند؟ لذا کسانی که می نشینند و طرح می نویسند خودشان را مثل جامعه کارگری ببینند و حقوقی که کارگران می گیرند و به زحمت تا سر برج سر می کنند، درنظر بیاورند بعد درباره اقساط وام مسکن تصمیم بگیرند.
این فعال حوزه کار با بیان اینکه ساخت مسکن مولفه ها و زیرساختهای خاص خودش را دارد، اظهار کرد: ساخت و ساز، برنامه ریزی های خاص خودش را دارد و مصالح و گچ و سیمان می خواهد و تهیه و تامین همه این موارد هم به پول و اعتبار نیاز دارد.
چمنی تصریح کرد:مسکن مقوله ای است که صرفا با زمین خالی و آماده و داشتن پروانه ساخت که همه کارهایش در شهرداری انجام شده باشد، نمی توان به ساخت آن امید بست، لذا معتقدم صرفا با تقسیم بندی زمین، مسکن ساخته نمی شود.
وی ادامه داد:دولت می تواند با شرکتهای خصوصی یا مجموعه های دولتی زیرنظر خود که مصالح ساختمانی تولید می کنند، قرارداد ببندد و تعاونی های مسکن کارگری را فعال کند.
به گفته این فعال کارگری، در ساخت مسکن کارگران باید به جای برج سازان و انبوه سازان از ظرفیت تعاونی های مسکن کارگری استفاده و بر آنها نظارت کرد چرا که در تعاونیهای مسکن نگاه سودآوری مطرح نیست در حالی که در طرح های انبوه سازی، کارگر باید برای یک واحد مسکونی چندین برابر قیمت ساخت هزینه کند.
چمنی خاطرنشان کرد: اگر تعاونی های مسکن کارگری تشکیل شود و کارگران به عضویت آن درآیند، به تعداد اعضا زمین درنظر بگیرند و امکانات در اختیار بگذارند و بخشی را هم تحت عنوان آورده از کارگران بگیرند به طور حتم با یک برنامه ریزی اصولی ۴۰۰ هزار واحد مسکن کارگری در کشور ساخته میشود.