به گزارش قلم نیوز به نقل از روابط عمومی بانک تجارت، مدیر عامل بانک تجارت در این همایش به شرایط خاص اقتصادی کشور به واسطه تحریمهای ظالمانه بین المللی اشاره داشت و گفت: برای سال جاری رشد اقتصادی ۸ درصدی پیش بینی شده و انتظار رشد بخش صنعت کشور بیشتر از متوسط رشد اقتصادی است. به تعبیر دیگر مهمترین بخشی که میتواند رشد اقتصادی پیش بینی شده را محقق کند بخش صنعت است.
هادی اخلاقی فیض آثار، افزود: بدون تردید صنعت خودرو و در کنار آن صنعت قطعهسازی به صورت مستقیم و غیر مستقیم در رشد بخش صنعت کشور نقشی مهم را ایفا میکنند. صنعت خودرو از ابتدای انقلاب علیرغم نقدهایی که به آن وارد میشود همچنان به عنوان یکی از بخشهای کلیدی و پیشرو کشور به شمار میرود.
وی یادآور شد: با توجه به شرایط اقتصادی کشور و تاثیری که رشد پایه پولی در تورم دارد، مجموعه ناظر بر نظام پولی کشور به این نتیجه رسید که منابع و تسهیلات اعطایی بانکها به تولید کنندگان و بخشهای مولد اقتصادی را به گونهای اختصاص دهد که با کمترین عارضه تورمی همراه باشد. برای تحقق این رویکرد از ابتدای تشکیل دولت جدید راهکارهای مختلفی در دستور کار قرار گرفت که یکی از این راهکارها استفاده از ظرفیتهای تامین مالی زنجیرهای در صنعت بود که بسیار روی آن تاکید شده است.
مدیر عامل بانک تجارت، اهداف تامین مالی زنجیره ای (SCF) را برشمرد و تاکید کرد: اصلیترین هدف تامین مالی زنجیرهای این است که منابع تخصیص داده شده بانکها به تولید بدون اینکه از این زنجیره خارج شود ابزاری برای پرداخت اعتبار و تامین مالی بعدی باشد. بانک تجارت با توجه به ارتباط و تعامل نزدیک خود با صنعت خودرو تصمیم گرفت اولویت استقرار این طرح را با صنعت خودرو اجرایی کند. امیدواریم برگزاری این نشست تخصصی با حضور مدیران، کارشناسان بانک، صنعت خودروسازی و قطعهسازی گامی مهم برای استقرار یک سیستم تامین مالی باشد که بتواند بدون ایجاد تورم به گردش منظم چرخ تولید کمک کند.
آرمات مشاور وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به اینکه آغاز مطالعات مربوط به تامین مالی زنجیرهای به دو سال قبل باز میگردد، گفت: دغدغههای مربوط به محدودیت منابع، هدایت درست منابع و جلوگیری از هدررفت آن، ایجاد شفافیت در معاملات و اهمیت بهای تمام شده تولید در کنار هم سبب شد تا انتخاب شیوهای جدید برای تامین مالی مد نظر قرار گیرد. این رویکرد با شروع دولت جدید به صورت ویژه در دستور کار قرار گرفت و زیر ساختهای اولیه آن فراهم شد.
وی پیوند تامین مالی زنجیرهای توسط موسسات مالی با صنعت خودرو را زمینه ساز تحول اقتصادی در کشور دانست و افزود: مسلما هجرت از شیوه گذشته به روشهای نوین با مشکلات و مقاومتهایی همراه خواهد بود، لیکن اراده مدیران و دست اندرکاران برای ایجاد تحول در اقتصاد انگیزه لازم را برای اجرایی کردن این طرح فراهم خواهد کرد.
مشاور وزیر صمت همچنین از بانک تجارت برای برگزاری این همایش و همکاریهای انجام شده برای پیادهسازی و استقرار پایلوت این سیستم قدردانی به عمل آورد.
ایلخانی رییس اداره برنامه ریزی و سفارشسازی محصول بانکداری شرکتی و عطایی مسئول سامانه جامع تجارت نیز در ادامه فرآیند ثبت اطلاعات در سامانه مدیریت پرداخت و سامانه جامع تجارت را تشریح کردند.
برگزاری پنل پرسش و پاسخ پایان بخش همایش تامین مالی زنجیرهای در صنعت خودرو بود. شریفیان معاون مدیر عامل در امور مشتریان شرکتی و تجاری، ایلخانی رییس اداره برنامه ریزی و سفارشسازی محصول بانکداری شرکتی، عطایی مسئول سامانه جامع تجارت و نقدی معاون دفتر محیط کسب و کار وزارت صمت در این پنل به سوالات شرکت کنندگان در این همایش پاسخ دادند.
در این همایش تعدادی از مدیران شعب مناطق تهران، استانها و روسای شعب منتخب بانک حضور داشتند.