کد خبر: ۳۵۷۵
تاریخ انتشار: ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۸:۴۶
گزارش کامل مراسم تودیع و معارفه‌ زودهنگام رییس صداوسیما

بدرقه سرافراز مقابل یاران دیروز /چراغ سبز علی‌عسکری به قوا

ساختمان جام‌جم که مقر اصلی سازمان صداوسیما محسوب می‌شود، امروز محل برگزاری مراسم تودیع و معارفه رییس سازمان صداوسیما بود؛ تودیع و معارفه‌ای زودهنگام که چند سال جلوتر از موعد مقرر برگزار شد، چراکه محمد سرافراز تنها 18 ماه پس از انتصاب به سمت ریاست سازمان صداوسیما از این مقام استعفا کرد

بدرقه سرافراز مقابل یاران دیروز /چراغ سبز علی‌عسکری به قوا

در مراسم تودیع و معارفه رییس سازمان صداوسیما که با معرفی عبدالعلی علی‌عسکری، در سمت رییس جدید رسانه ملی همراه بود، جمع کثیری از هنرمندان و معاونان جدید و قدیم صداوسیما حضور داشتند.

علی‌عسکری در دوره‌ی ضرغامی معاون فنی سازمان صداوسیما بود و از نکات جالب توجه در مراسم امروز، حضور جمعی از معاونان سابق ضرغامی بود که در دوره سرافراز از سازمان صداوسیما جدا شده بودند.

حسن خجسته (معاون سابق صدا و معاون برنامه‌ریزی و نظارت صداوسیما )، حسن تقدس‌نژاد (معاون سابق اداری مالی) و علی دارابی (معاون سابق سیما) از جمله حاضران در این مراسم بودند که در کنار چهره‌ها و شخصیت‌هایی چون علی لاریجانی، علی‌اکبر ولایتی، بیژن نوباوه، سید رمضانعلی موسوی‌مقدم، محسن رضایی، سردار نقدی، سردار سعید منتظرالمهدی، سردار شیرازی، حسام‌الدین آشنا، حسن خجسته، نوش‌آبادی، نهاوندی، جمشید مشایخی، داود میرباقری، داریوش اسدزاده، سید محمود دعایی، جواد شمقدری، محمودرضا تخشید، محمد مسعود، محمدرضا شریفی‌نیا، سید ضیاالدین دری، علی نصیریان، محمد صالح‌علا، مسعود جعفری جوزانی، ایرج راد و ... مراسم تودیع و معارفه رییس صداوسیما را از نزدیک به نظاره نشستند.

در ابتدای این مراسم آیت الله رسولی محلاتی حکم انتصاب مقام معظم رهبری به علی عسکری را قرائت و به او اهدا کرد.

مراسم تودیع و معارفه رییس صداوسیما

در پایان هم از تلاش‌های محمد سرافراز تقدیر به عمل آمد و هدیه‌ای از سوی علی‌عسکری، ‌رییس جدید سازمان صداوسیما به او اهدا شد. این هدیه از سوی رییس مجلس و با حضور علی‌عسکری و حجت‌الاسلام موسوی مقدم (معاون امور مجلس و استان‌های صداوسیما) به سرافراز اهدا شد.

همچنین لوح تقدیر دیگری از سوی معاونان سازمان صداوسیما توسط موسوی‌مقدم به محمد سرافراز اهدا شد.

اولین سخنرانی رسمی علی‌عسکری پس از انتصاب

عبدالعلی علی‌عسکری در اولین سخنرانی رسمی خود در مقام رییس سازمان صداوسیما، از تعامل رسانه ملی با قوای سه‌گانه کشور خبر داد و بر «استفاده از تمامی نیروهای کارآمد صداوسیما» و همچنین «توجه به نیاز مخاطبان» تاکید کرد.

رییس سازمان صداوسیما ضمن سپاسگزاری از مقام معظم رهبری که کار رسانه را به وی واگذار کرده‌اند، به اهمیت سازمان صداوسیما به عنوان رسانه ملی اشاره کرد و گفت: می‌دانید که امروز عرصه رقابت رسانه‌ای است. امروزه با نبرد رسانه‌ای بزرگی مواجهیم و در این مسیر کسانی که دارای توانمندی‌های بالاتری هستند، دارای قدرت‌های رسانه‌ای برتر هم هستند و در میدان موفق‌تر چهره می‌کنند.

علی‌عسکری سپس گفت: ملت ایران یک ملت قهرمان است که خدای متعال این فرصت را داد تا با رهبری امام راحل توانستند بزرگترین حادثه‌ی این دوران را رقم بزنند. در این مسیر رسانه‌ها و دشمنان و نظام استکبار برای انتقام‌گیری از ملت بزرگ ایران اقداماتی را راه‌اندازی و از طریق رسانه‌ها برای رسیدن به راهبردشان اقدام کردند. شروع به تخریب فرهنگ ملت ایران کرده و تلاش کردند تا فرهنگ و هویت ملت ایران را تغییر بدهند. بخش بزرگی از پاسخگویی به این دشمنان بر دوش صداوسیماست.

علی‌عسکری همچنین در بخشی از سخنانش در مراسم تودیع و معارفه، از حمایت‌های محمد سرافراز و تلاش‌های وی در این مقطع تشکر کرد.

رییس صداوسیما سپس از سازمان به عنوان یک رسانه با اهمیت و راهبردی و حیاتی برای نظام اسلامی یاد کرد.

او با تاکید بر اینکه هیچ ادعایی ندارد اما عمق میدان صدا و سیما را به خوبی می‌شناسد، گفت: سازمان صدا و سیما سازمانی قوی و مستحکم است و قوت آن در نیروی انسانی است که در جای جای این رسانه کار می‌کنند. تمام این زنجیره‌های انسانی سازمان، ارزشمند هستند. درست است که در زمینه تولید هنوز عمیق نشده‌ام که خواهم شد اما عمق سازمان را می‌شناسم و با یکایک نیروهای فداکار سازمان آشنا هستم.

علی‌عسکری سپس اظهار کرد: از همه نیروها در این مسیر کمک خواهم گرفت و این بار بر دوش انسان‌های رسانه‌ای است که موجب افتخار و مباهات ما هستند. این نیروها در تمام حوزه‌های سازمان صداوسیما قابل مشاهده هستند؛ حوزه‌های حیاتی همچون فرهنگی‌، سیاسی‌، پشتیبانی‌ و حوزه‌های فنی و زیرساختی.

مراسم تودیع و معارفه رییس صداوسیما

او سپس وظایفی که از این پس بر دوش صدا و سیما خواهد بود را اینگونه عنوان کرد: عمق بخشی به تولیدات رسانه‌ای، تعمق بر دین‌باوری ،‌ مواجهه هنرمندانه با موضوعات اجتماعی‌، نگاه محبت‌آمیز به مخاطبان،‌ تولیدات فاخر و هنرمندانه و پر جاذبه‌ و پاسخگویی به نیاز مخاطبان،‌ تولید، انتقال و انتشار صدا و تصویر با کیفیت بالا.

او خلق همه مزیت‌های رسانه‌ای به دست نیروی انسانی خدوم را از وظایف سازمان صدا و سیما در راه پیش رو دانست.

علی‌عسکری از دیگر وظایف سازمان صدا و سیما در این مسیر را حمایت و پشتیبانی و به حرکت درآوردن نیروهای خدوم شامل هنرمندان‌، کارگردانان و تهیه‌کنندگان چیره‌دست دانست که پیش از این آثار فاخری را در رسانه ملی به جای گذاشته‌اند.

رییس جدید سازمان صداوسیما با تاکید بر اینکه رسانه ملی عضو غیر قابل انفکاک نظام اسلامی ایران است‌، بیان کرد: رسانه ملی عضو غیرقابل انفکاک نظام اسلامی است و دستیابی به آرمان‌های ملت ایران است که به این رسانه معنا می‌بخشد.

علی ‌عسکری در این مراسم تعامل با قوای سه گانه نظام را از دیگر مسائل مهم پیش‌روی سازمان صدا و سیما دانست و تاکید کرد: حمایت‌ از فعالیت‌های دولت محترم، بیان پیشرفت‌های روزافزون،‌ پرهیز از سیاه‌نمایی،‌ پرهیز از شکاف و دو قطبی‌ شد ن، دستیابی به شعار پیشرفت و مقاومت و کمک به قدرت نظام اسلامی ایران از محورهای مورد تایید رسانه ملی در این دوران خواهد بود.

رییس جدید سازمان صدا و سیما در همین زمینه تصریح کرد: امید است با حمایت رییس‌جمهور، رییس قوه قضاییه و رییس مجلس، با اتکا به داشته‌ها و سرمایه‌های سازمان بتوانیم در دوران جدید، فصل نویی را برای صداوسیما رقم بزنیم.

دلایل استعفای سرافراز از نگاه پورمحمدی

علی اصغر پورمحمدی، معاون سیما در ابتدای سخنانش یادآور شد که قرار نبوده در این مراسم سخنرانی کند.

او سپس توضیح داد: قرار نبود صحبت کنم اما چون گفتند شما پیرمرد محترم جلسه شورای معاونان هستید من هم صحبت می‌کنم؛ هر چند الان سخنران خوبی نیستم اما قبل از انقلاب سخنرانی‌های پرشوری می‌کردم.

گفتن این جمله‌ها از سوی معاون سیما موجب خنده حاضران شد و پورمحمدی سپس خطاب به آنان گفت: با خنده‌هایتان من را جوگیر نکنید.

او سپس درباره دوران ریاست 18 ماهه بر سازمان صداوسیما بیان کرد: سرافراز پدیده بود و هست. دکتر علی‌عسکری نیز یک پدیده بود و هست و دکتر ضرغامی نیز یک پدیده بود و هست. به این دلیل می‌گویم پدیده چراکه رهبر معظم انقلاب 14 یا 16 صفت برای دکتر سرافراز برشمردند و با استعفای ایشان هم موافقت کردند.

مراسم تودیع و معارفه رییس صداوسیما

پورمحمدی با اشاره به تغییرات ساختاری و خدمات سرافراز در مقام رییس صداوسیما گفت: ‌ایشان کارهای بسیاری انجام دادند. یکی از دلایلی که باعث شد ناکام بماند این بود که چندین کار را با هم می‌خواستند انجام دهند. در حالی که ملاحظات مختلفی وجود دارد که نمی‌گذارد شما به انقلاب مدنظرتان برسید. آقای سرافراز علیرغم روحیه انقلابی نتوانست به آنچه می‌خواست برسد. شاید هم ما مدیران ناتوان و نالایقی بودیم که نتوانستیم ایشان را همراهی کنیم. اما به هر حال نقشه‌های ایشان نقشه‌های بدی نبود.

معاون سیما با اشاره به وسعت سازمان صداوسیما یادآور شد: متأسفانه با مشکلات زیادی از قبیل بودجه مواجهیم؛ چرا که ما هر چه حقوق می‌گیریم باید به برنامه‌سازان و بازنشستگان و ... بدهیم و دیگر بودجه‌ای برای برنامه‌سازی نمی‌ماند. از طرفی برنامه‌سازی در تلویزیون مشکل است؛ چراکه ما در مقام فرستنده پیام با نگاه‌های فرهنگی و ارزشی متفاوت و با مخاطبان بسیاری روبه‌رو هستیم. باید خانواده‌ها، نمازگزاران در مسجد، اهالی رفسنجان و ... همه از ما راضی باشند. ما چهارشنبه گذشته مشکلات خود را با رییس مجلس که از این مشکلات خبر نداشتند در میان گذاشتیم و شاید یکی از نقاط ضعف آقای سرافراز همین بود که مشکلات را مطرح نمی‌کرد. در حالی که آقای لاریجانی از دوستان آقای سرافراز بودند از این مسائل و مشکلات بی‌خبر بودند.

پورمحمدی در بخش دیگری از سخنان به حسام‌الدین آشنا، مشاور رییس جمهور برای شرکت در در این مراسم خوش‌آمد گفت و او را از ردیف سوم صندلی‌های مراسم به ردیف اول دعوت کرد.

سپس با حالتی طنز در میان حضار مطرح کرد: همین موضوع که ایشان به صندلی ردیف اول دعوت شدند بر روی میزان بودجه ما تأثیر دارد؛ البته سردار شیرازی رئیس دفتر نظامی فرمانده کل قوا هم اینجا حضور دارد ولی متأسفانه اصلا معلوم نیست که کجا هستند؛ بنابراین هماهنگی در کشور ما کار بسیار سختی است و آقای سرافراز در این شرایط نتوانست با دولت و مجلس تعامل کند اما گام‌های مهمی برداشت که امیدواریم آقای دکتر علی‌عسکری در این مسیر سخت و طولانی بتواند به موفقیت برسد.

معاون سیما در پایان سخنان خود به اقدامات سرافراز و موفقیت‌هایی که در طول 18 ماه داشته است اشاره کرد و گفت: حرکت به سمت اقتصاد مقاومتی، تمرکز بر تولیدات بهتر به جای کمیت، چابک‌سازی و تلاش برای حرکت رسانه‌ای، شایسته‌سالاری در تنفیذ مدیران، ‌تمرکز بر روی کیفیت از جمله اقداماتی بود که ایشان انجام دادند و من از تلاش‌ها و مجاهدت‌های خاموش ایشان قدردانی می‌کنم.

او در پایان صحبتهایش گفت: ان‌شاءالله اگر ما هم در خدمت آقای علی‌عسکری بودیم بتوانیم کار کنیم؛ البته یک نکته کاری هم بگویم که استعفا کلا چیز خوبی نیست؛ چرا که با آن موافقت می‌شود. سعی کنیم استعفا ندهیم و از مکتب تیپا استفاده کنیم.

مراسم تودیع و معارفه رییس صداوسیما

گزارش سرافراز از عملکرد 18 ماهه‌اش

در مراسم تودیع رییس سابق سازمان صداوسیما، محمد سرافراز در سخنان خود به موضوع استعفا که پورمحمدی مطرح کرد پرداخت و گفت: من به بخش سنتی استعفا می‌پردازم که استعفا به معنی طلب عفو کردن است و از همه طلب عفو می‌کنم که در این مدت اذیتشان کردیم و امیدواریم توفیق خدمت برای همه فراهم شود.

سرافراز همچنین در سخنانی بر این نکته تأکید داشت که بدهی‌های سازمان صداوسیما تا پایان سال قابل پرداخت است.

او سپس با اشاره به سخنان علی‌اصغر پورمحمدی (معاون سیما) با خنده گفت: نمی‌دانم آقای پورمحمدی از ما تعریف کرد یا تخریب.

او سپس با اشاره به شرایط بودجه سازمان صداوسیما و بدهی‌های مالی بیان کرد: مهمترین چالش سازمان، مشکلات مالی بود؛ در آن زمان 1800 میلیارد بودجه صداوسیما بود و 2800 میلیارد هزینه داشتیم. در سال 93 کمک هزار میلیاردی دولت هم تمام شده بود و باید فکری برای آن می شد. 3 راهکار داشتیم. کاهش هزینه، افزایش بودجه و افزایش درآمد. در آن زمان سیما 200 میلیارد بدهی داشت. در همان سال اول بدهی‌ها کاهش یافت. دولت شفاهی قول‌هایی داد ولی انجام نشد.

سرافراز در ادامه بیان کرد: موضوع افزایش درآمدها یک بحث نظری است که آیا صداوسیما یک سازمان فرهنگی است یا درآمدزا که بودجه دارد یا باید خودش درآمدزایی کند؟ نگاه رئیس جمهورمحترم هم بر درآمدزایی بود. در نتیجه فشارها باعث شد که تغییر رویه بدهیم و به سمت درآمدزایی حرکت کنیم. همچنان که مسیر کاهش هزینه‌ها ادامه داشت، با فراز و نشیب وارد سال جدید شدیم اما خوشبختانه این مدل برای سازمان نتیجه‌بخش بود و قراردادهای ما که 2300 میلیارد تومان است به همراه کمک دولت و رقم افزایشی مجلس 3500 میلیارد بودجه خواهد بود که آقای علی‌عسکری با این بودجه می‌تواند بدهی‌ها را متقبل شود و از این گردنه عبور کند.

سرافراز همچنین درباره بحث چابک‌سازی یادآور شد: نکته بعدی در اقدامات سازمان چابک سازی بود. این اقدام با کم کردن فاصله رأس سازمان با بدنه تحقق پیدا کرد که تا حدودی هم انجام گرفت و با تشکیل شوراهای محتوایی که بین حوزه‌های مختلف نقش ایفا کردند هم ارتباط افقی بین آن‌ها برقرار شد و هم ارتباط عمودی ساختاری‌تر شد بویژه در حوزه خبر بیشتر سمت‌های مدیریتی حذف و سردبیر و سردبیرارشد جایگزین آن شد.

او در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع مخاطب که از موضوعات محوری است پرداخت و گفت: این موضوع، موضوع مهمی است و دغدغه و چالش رسانه ملی هم همین است. در حال حاضر تا این مدت در اغلب شبکه‌های رادیویی و تلویزیونی مخاطبان افزایش پیدا کرده‌اند که برخی از آن‌ها چشمگیر بوده‌اند. از جمله شبکه‌هایی که با افزایش مخاطب روبرو شده‌اند شبکه دو است که پیش از این بسیار افت کرده بود و اکنون افزایش مخاطب داشته است. شبکه خبر و شبکه مستند نیز با توجه به اچ‌دی شدن و و نیز شبکه‌های آی فیلم و نسیم با افزایش مخاطب روبرو بوده‌اند و همچنین اخیرا در شبکه پنج سیما نیز که در حوزه اقتصاد مقاومتی فعالیت می‌کند با افزایش مخاطب روبرو شده‌ایم. البته موضوع دیگر تأکید بر نظم جدول پخش برنامه‌ها به عنوان کمربند جدول پخش مطرح است که مخاطب با این اقدام درست بتواند متوجه شود در چه ساعتی سراغ چه برنامه‌ای و چه شبکه‌ای برود. این کمربند هویت دارد و تکمیل زنجیره آن در فضای مجازی نیز در دستور کار قرار گرفته بود.

سرافراز با اشاره به اختصاص دو کانال تولیدی به حوزه خردسال و کودک یادآور شد: صداوسیما در این مدت توفیق یافت به دو کانال تولیدی در حوزه خردسال و کودک برسد و همچنین زمینه‌سازی برای راه‌اندازی شبکه نوجوان نیز صورت گرفته است.

رییس سابق سازمان صداوسیما از دیگر اقدامات خود در این مدت 18 ماهه را این گونه عنوان کرد: در حال حاضر چهار شبکه در تهران با کیفیت اچ‌دی پخش می‌شوند و همزمان تی‌اس سوم در تمام مراکز استان‌ها نصب شده که فعلا به جای شبکه تهران یک شبکه اچ‌دی دیگر روی آنتن می‌رود. همه شبکه‌ها در حال حاضر در قاب تصویر 16 به 9 هستند و همچنین همه سایت‌های مختلف سازمان از این پس با یک هویت مشغول به کار شده‌اند. در ارتباط با اپلیکیشن‌ها نیز برنامه‌ریزی‌های خوبی انجام شده و مسیر ویدئوآندیمن و اودیوآندیمن نیز در حال تکمیل شدن است.

سرافراز بخش دیگری از سخنان خود را به حوزه خبر اختصاص داد و در این زمینه با تأکید بر اینکه صداوسیما در حوزه خبر به سمت اطلاع‌رسانی زنده رفته است، یادآور شد: اولین بار که سخنان وزیر امور خارجه آمریکا به شکل زنده از تلویزیون پخش شد این اتفاق برای خود آمریکایی‌ها خبرساز شده بود.

او سپس در همین زمینه تأکید کرد: ما به بی‌طرفی به عنوان منصفانه بودن خبر هم توجه کردیم. کسانی که دنبال خبر هستند در عرض 10 دقیقه اول به اخبار روز دنیا می‌توانند دسترسی داشته باشند و حتی کسانی که علاقه‌مند به تحلیل هستند می‌توانند در این بخش‌ها هم رسانه ملی را ببینند. همچنین سایت باشگاه خبرنگاران هم در زمینه خبر بین پرمخاطب‌ترین سایت‌ها قرار گرفته است.

مراسم تودیع و معارفه رییس صداوسیما

سرافراز در بخش پایانی سخنان خود گفت: سازمان صداوسیما هم اکنون با مسائل زیادی در حوزه گفتمانی، مسائل سیاسی، فرهنگی و رسانه‌ای دست به گریبان است. این چالش‌ها همچنان ادامه دارد و مدیر صحیح و انقلابی همچون آقای علی‌عسکری از عهده آن برخواهد آمد. از جمله مسائلی که صداوسیما با آن روبروست پرداختن به مساله برجام بود که در آن موافقان برجام می‌گفتند که دوره نقد برجام به پایان رسیده است و از طرفی منتقدان برجام هم می‌گفتند چرا دلایل ناکامی برجام در صداوسیما گفته نمی‌شود؛ بنابراین چنین مسائل و موضوعاتی همواره ادامه خواهد داشت.

او سپس درخصوص بحث اقتصاد مقاومتی یادآور شد:‌ اقتصاد مقاومتی امسال همراه با اقدام و عمل است و ما کارگاه‌های تولیدی زودبازده را تشویق کردیم ولی در این میان موانعی وجود دارد که ما نمی‌توانیم نسبت به آن بی‌تفاوت باشیم اما امیدواریم دکتر علی‌عسکری با تخصصی که دارد بتواند این کشتی را سالم به ساحل برساند. همه چیز در این مملکت به رسانه ملی مرتبط است. امیدوارم آقای علی‌عسکری بتوانند بر ضریب نفوذ و قدرت رسانه ملی اضافه کنند.

نام سرفراز در لیست تحریم‌های بین‌المللی

محمد اخگری - معاون برون‌مرزی سازمان صداوسیما - از دیگر سخنرانان مراسم امروز بود.

وی در سخنانی با بیان اینکه بی‌گمان سرافراز را باید بنیان‌گذار تلویزیون برون‌مرزی نام نهاد، اظهار کرد: رسانه برون‌مرزی با تلاش‌های ایشان از تعداد محدود شبکه، به 34 شبکه توسعه پیدا کرد که همه آن‌ها در عرصه وب هم تأثیرگذار هستند. در این حوزه تلویزیون برون‌مرزی با شبکه سحر بنیان نهاده شد و سپس با شبکه العالم رشد یافت و همچنین در پرس‌تی‌وی‌، آی‌فیلم و هیسپان‌تی‌وی به رشد بالایی رسید.

وی در سخنانی همچنین گفت: تلاش‌های کشورهای غربی و عربی برای دیده نشدن شبکه‌های ایرانی، نشان‌دهنده تأثیر این شبکه‌های خبری است. ایجاد جریان رسانه‌ای مستقل از جمله توفیقات سازمان صداوسیما بود و این تلاش‌های بی‌وقفه آقای سرافراز بود که باعث شد خشم دشمنان برانگیخته شود و حتی نام وی در لیست تحریم‌های بین‌المللی قرار بگیرد. تلاش‌های بسیاری توسط دکتر سرافراز انجام گرفت که مجالی برای ارائه آن‌ها نبود.

مراسم تودیع و معارفه رییس صداوسیما

اخگری سپس با اشاره به نوآوری‌های روز‌افزون رسانه‌های نوپدید گفت: مخاطب امروز را نسل اچ‌دی می‌نامند. مخاطب برودکست و تلویزیون به فضای رسانه تلفن همراه کوچ کرده است. تولید و پخش و استودیو دیگر وارد موبایل شده است. در نتیجه کاهش مخاطبان تلویزیون و رادیو فقط مختص ایران نیست و همه کشورها درگیر رسانه‌های نوپدید هستند و برای رسیدن به این هدف و برای به انجام رسیدن اهداف ریاست جدید رسانه ملی باید همه همراه باشیم و با تلاش و نوآوری به او کمک کنیم.

تاسف لاریجانی از عمر مدیریتی کوتاه سرافراز

در مراسم تودیع و معارفه رییس صداوسیما، رییس مجلس شورای اسلامی نسبت هم در سخنانی به نوع برخورد صداوسیما با موضوع برجام انتقاد کرد.

به گزارش ایسنا، علی لاریجانی گفت: ممکن است برخی نظرات مخالف هم در رابطه با برجام و مذاکرات درست باشد اما با چالش درست کردن بهره‌ای نمی‌بریم و من با آن کیفیتی که در صداوسیما وجود داشت موافق نبودم.

وی با اشاره به برخی سخنان سرافراز در این مراسم درخصوص عملکرد صدا و سیما در زمان مذاکرات هسته و برجام، افزود: در موضوع برجام، رادیو و تلویزیون با آراء مختلف مواجه است و باید در این رابطه استراتژی روشن داشت و بنده، هم نسبت به رادیو و تلویزیون و هم نسبت به مسئله هسته‌ای بیگانه نیستم.

رییس قوه مقننه ادامه داد: در موضوع هسته ای مسیر جمهوری اسلامی ایران آگاهانه و خوب بود و تصمیم کشور مبنی بر انجام مذاکره، کار بسیار عاقلانه و داهیانه‌ای بود زیرا دشمنان می‌خواستند ایران گرفتار تحریم‌ها بماند.

نماینده مردم قم در مجلس افزود: در موضوع هسته‌ای کار با محاسبه پیش رفت و در جاهایی که نرمش نشان دادیم خیلی به زیان کشور نبود و فوایدی به همراه داشت و در حدود 3 سال در جلساتی با سطوح مختلف و ابعاد سیاسی و فنی بحث‌ها انجام شد تا جمهوری اسلامی به تصمیم‌گیری در این موضوع رسید.

لاریجانی خاطرنشان کرد: یک عده از ابتدا مخالف این موضوع بودند که باید به آن‌ها نیز احترام گذاشت و ممکن است دلایل سیاسی یا هر دلیل دیگری داشته باشند، اما به هرحال تصمیم گرفته شده و حال سوال این است که باید از این موضوع بهره ببریم یا دوباره دعوا را بیاندازیم؟ که صدا و سیما باید این موضوع را خود تحلیل و حل کند.

نماینده مردم قم در مجلس همچنین تصریح کرد: صدا و سیما علی‌القاعده رادیو و تلویزیون نظام جمهوری اسلامی ایران است و تصمیم گرفته شده در مسئله هسته‌ای مانند بسیاری از مسائل دیگر، تصمیم نظام است؛ به طور مثال اگر در سوریه نظام از مبارزه علیه تروریست‌ها حمایت می‌کند، چرا شما این موضوع را باز نمی‌کنید که آیا رفتن به سوریه خوب است یا نیست؟ اینکه با تروریست‌ها مبارزه کنیم بد است یا خوب؟ چرا شما این کار را نمی‌کنید؟ در مسئله هسته‌ای نیز همین طور است.

مراسم تودیع و معارفه رییس صداوسیما

وی ادامه داد: سوال این است که آیا اکنون فرصت مناسبی برای استفاده کردن از برجام است؟ استفاده به نحوی است که مردم برای انجام سرمایه‌گذاری امیدوار شوند؛ لذا اگر دوباره مناقشات را برجسته کنید فرصت را از کشور می‌گیرید پس انتخاب درستی صورت نگرفته است.

لاریجانی در ادامه یادآور شد: از نظرات موافقان و مخالفان برجام آگاه هستم و ممکن است در بعضی جاها درست باشد؛ اما طرح مسائل و چالش ایجاد کردن چه بهره‌ای دارد؟ یک زمانی طرح مسئله و بررسی ممکن بود لازم باشد -البته با کیفیت مطرح شدن با آن وضعیت نیز خیلی موافق نبودم ولیبه هر حال سلیقه‌ای بود- و این کار را شما انجام دادید، حال که زمان گذشته باید از فرصت‌ها استفاده کرد.

رییس نهاد قانونگذاری خاطرنشان کرد: در موضوع برجام باید نگاه ملی داشت و به بهره‌ای که برای ملت و نظام ایجاد شده توجه کرد. مسیر برجام طی شده و باید از آن استفاده شود. استفاده یعنی ایجاد فضای آرام و امیدوارکننده. بنابراین وقت این نیست که بازگردیم و با عنوان چالش‌ها سوال مطرح کنیم؛ بلکه باید از راه‌حل منطقی و ملی به مصلحت کشور نگاه کرد.

وی ادامه داد: البته شاید اشتباهاتی انجام شود و آمریکایی‌ها رفتار گستاخانه انجام دهند که نظام جواب آن‌ها را می دهد و پیگیری باید انجام شود؛ البته پیگیری به این معنا نیست که مردم را ناامید کرد.

لاریجانی افزود: امیدوارم آقای علی عسگری رئیس جدید صدا و سیما که فردی با تجربه و آشنا به امور است و در صحنه سیاسی نیز فردی با نظر است، بتواند موفق باشد.

وی افزود: درباره همکاری قوای نظام با صدا و سیما، بنده فکر می‌کنم همه قوا علاقه دارند که این سازمان موفق باشد. مجلس نیز امسال 150 میلیارد تومان به بودجه صدا و سیما اضافه کرد و علاقه‌مند به کمک به این سازمان است. همچنین مقرر شد 2 درصد از کل بودجه دستگاه ها در زمینه عقد قرارداد با سازمان صدا و سیما اختصاص یابد تا در موضوعاتی مانند اقتصاد مقاومتی سامان یابد.

رییس قوه مقننه همچنین تصریح کرد: باید ارتباطات صدا و سیما با دستگاه‌ها نزدیک‌تر شود و آقای علی عسگری در این رابطه استاد است؛ بنابراین ایجاد همگرایی خوب است و باید از ظرفیت‌های صدا و سیما برای درآمدزایی استفاده شود.

وی افزود: مجلس از سازمان صدا و سیما حمایت می‌کند و امیدوارم صدا و سیما نیز زمینه همگرایی بیشتر را در کشور فراهم کند.

مراسم تودیع و معارفه رییس صداوسیما

لاریجانی ادامه داد: از اینکه عمر مدیریتی دوست عزیزم آقای سرافراز یک سال و نیم بود تاسف می‌خورم، همچنان که پیش تر نیز گفته بودم آقای سرافراز فردی باهوش و با استعداد است که مسائل رسانه را می‌شناسد و حدود 20 سال است که آقای سرافراز در صدا و سیما کار می‌کند که سرمایه‌ای برای کشور محسوب می‌شود.

وی افزود: آقای سرافراز در بخش معاونت برون مرزی صدا و سیما خلاقیت‌های خوبی داشته‌اند و شبکه‌های مختلفی راه‌اندازی شد که کار حرفه‌ای صورت گرفت، در دوره ریاست در سازمان نیز انصافا تلاش‌های خوبی داشتند، البته ممکن است مشکلاتی وجود داشته باشد اما قدر و منزلت آقای سرافراز پیش همه ما وجود دارد و از ایشان خواهش کردم در سازمان باقی بماند.

رییس مجلس با آرزوی موفقیت برای رئیس سازمان صدا و سیما گفت: تردیدی ندارم آقای علی عسگری از مدیریتی توانا برخوردار است و فردی خستگی ناپذیر و مثبت اندیش است و روحیه استعفا ندارد بنابراین باید در مقابل مشکلات با روحیه مثبت ایستاد تا حل شود.

نماینده مردم قم در مجلس یادآور شد:مطالبی که آقای علی عسگری برشمردند در حکم آقای سرافراز نیز توسط مقام معظم رهبری بیان شده بود، اگر برنامه‌ریزی و اجرایی شود رادیو و تلویزیون به جایگاه مطلوب می‌رسد.

وی ادامه داد: رادیو و تلویزیون باید به مختصات جمهوری اسلامی توجه کند به دلیل اینکه ممکن است جریان‌ سکولار در خصوص رسانه موضوعاتی بیان کند که این مبنای کار ما نیست. بعد از انقلاب اسلامی نیروهای ارزشمند، هنرمندان و مدیران به خوبی در رسانه ملی کار کردند که باید صدا و سیما به دین مردم بسیار توجه کنند و مردم را با حقایق دینی بیشتر آشنا کنند.

لاریجانی با اشاره به ضرورت توجه بیشتر به فرهنگ اسلامی و تاریخ ایران و انقلاب اسلامی افزود: باید سرمایه‌گذاری‌ها با حوصله صورت گیرد و با همت بیشتر در بخش فرهنگ و تمدن کار شود.

رییس قوه مقننه با بیان اینکه مقام معظم رهبری اولویت نخست کشور را اقتصاد دانستند، افزود: اگر در زمینه اغنای اقتصادی کار نشود، نمی‌شود توقع داشت کارهای مهم به سرانجام مطلوب برسد و این موضوع دستوری نیست، ما در بسیاری از زمینه‌های اقتصادی نقص داریم که باید حل شود البته استراتژی بین‌المللی و منطقه‌ای جمهوری اسلامی ایران خوب بوده است و در کل مسیر دقیقی را پیش می‌رویم.

لاریجانی بیان کرد: مقام معظم رهبری اولویت کشور را اقتصاد دانسته‌اند که این موضوع براساس بررسی جامعی بوده است؛ بنابراین باید سهم رسانه‌ها و کمیت و کیفیت فعالیتشان در این رابطه مشخص شود و گویای این باشد که رونق تولید وکارآفرینی ملاک است و من درباره این موضوعات به آقای سرافراز نیز تاکید داشتم.

وی افزود:برای دستیابی به اقتصاد مقاومتی باید برنامه‌ریزی‌ها به نحوی باشد که رونق تولید، ملاک باشد و انگیزه جوانان باید بر کارآفرینی باشد؛ در حال حاضر شرایط در حد زیادی در حالت رکودی است و صدا و سیما می‌تواند به رونق اقتصادی کمک کند و باید روی اراده‌ها تاثیرگذار باشد.

رییس مجلس ادامه داد: برای ترقی کشور و سامان بخشی موضوعات اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی باید به مباحث واقعی اقتصاد و ثروت زایی توجه شود و انگیزه‌ در جامعه برای رشد صادرات را افزایش داد.

لاریجانی با اشاره به آشنایی علی عسگری رئیس جدید صدا و سیما با مسائل اقتصادی گفت: برای دستیابی به جهش اقتصادی باید از افزایش چالش‌های داخلی جلوگیری شود؛ مثلا گاهی در اخبار مشاهده می‌شود 4 آیتم خبری منفی پخش می‌شود که این امر بر روحیه مخاطبان تاثیرگذار است.

رییس قوه مقننه ادامه داد: اگرچه اشکالات باید منعکس شود، اما باید احساس زنده بودن و امیدواری در جامعه همیشه وجود داشته باشد؛ زیرا یک جامعه منقبض از لحاظ روحی عملکرد خوبی ندارد. بنابراین باید با همت و امیدواری فعالیت کرد و از مشکلات عبور کرد و نباید فراموش کرد که بعد از انقلاب از مشکلات عبور کردیم.

بر اساس این گزارش، مراسم تودیع و معارفه رییس صداوسیما صبح امروز با حضور اهالی رسانه همراه بود. در پایان این مراسم که خبرنگاران طبق روال معمول به قصد مصاحبه با رییس جدید صداوسیما، به او نزدیک شدند، با برخورد خشن نیروهای حراست مواجه شدند که ناراحتی برخی از اهالی رسانه را به همراه داشت.

انتهای پیام

مراسم تودیع و معارفه رییس صداوسیما
مراسم تودیع و معارفه رییس صداوسیما
مراسم تودیع و معارفه رییس صداوسیما

نظرات بینندگان