تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به قلم نیوز است و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی و تولید: " ایران سامانه "
عصر ایران در یادداشتی نوشت: منبر امام حسین جای بازی حزبی و سیاسی نیست. بهتر است در آستانه انتخابات ریاست جمهوری اگر مداحان محترم میخواهند فعالیت جناحی کنند، برای مدتی میکروفون را زمین بگذارند و نخوانند.
«سرِ نیزه که رحل قرآن شد
وقت تضعیف مرد میدان شد
آخرین ضربههای مالک بود
اشعری شیر شد، رجزخوان شد
شر شد و فتنه شد، تلاطمشد
امر مولا در این میان گمشد
رشته افتاد دست جاسوسان
اشعری، انتخاب مردم شد»
ابیات بالا توسط محمود کریمی ، مداح معروف پایتخت در حرم امام رضا علیه ظریف خوانده شد.البته حجتالاسلام محمد علی آهنگران در کلاب هاوس با واسطه گفت که کریمی به فردی که در مورد این شعر و کنایههایش به ظریف گفته است:« هیچ کنایه و توهینی به ظریف در این شعر نیست و فقط یک روایت تاریخی است.»
کسانی که کمی به شعر تسلط دارند و واژگان را میشناسند، میدانند که به کار بردن کلمه «مرد میدان» و «انتخاب مردم» حکایت از این دارد که محمود کریمی که صدای بسیار خوبی هم دارد، هدفدار این شعر را خوانده است.
مداحان هم مثل باقی مردم حق اظهار نظر سیاسی دارند. آنهم هم میتوانند یک جریان سیاسی را دوست داشته باشند. مثل انتخابات ۸۴ و ۸۸ که حسابی پای کار محمود احمدی نژاد بودند.
آنها میتوانند در فضای مجازی، شبکههای اجتماعی، جمع دوستان و خانواده به راحتی اظهار نظر سیاسی کنند اما منبر امام حسین یا مکان مقدسی مثل حرم امام هشتم، جای سیاسی بازی نیست.
مردم در این روزهای سخت کرونایی، به دنبال کمی معنویت و اشک ریختن هستند. آنها، دنیا را پشت درهای حرم امام رضا گذاشتهاند، تا کمی در فضای معنوی بارگاه ثامن الحجج، آرامش را درک کنند. بعد شما با اشعار و حرفهای سیاسی، حال خوش آنها را خراب میکنید.
شاید در میان مستمعین شما افرادی باشند که به ظریف علاقه دارند. شاید اصلاحطلبان که سایهشان را با تیر میزنید هم میان جمعیت روضهتان باشند. با همین حرفها پای آنها را از روضه و گریه میبرید.
منبر امام حسین جای بازی حزبی و سیاسی نیست. بهتر است در آستانه انتخابات ریاست جمهوری اگر مداحان محترم میخواهند فعالیت جناحی کنند، برای مدتی میکروفون را زمین بگذارند و نخوانند. هر وقت کارشان با انتخابات و نامزدها تمام شد بعد روی منبر از امام حسین و مظلومیت ایشان بگویند.
نکته بعدی که باید به آن اشاره کرد این است که وجه تمایز یک مداح با دیگر افراد جلسه امام در چیست؟ مداح صدای خوبی دارد که دیگران از آن بهره نبردهاند و به این واسطه او تبدیل به اجرا کننده مراسم میشود و دیگران گریه کن و سینه زن. در کجای فقه اسلامی آمده است صدای خوب مجوز اجتهاد در امور مذهبی و سیاسی است؟
امام حسین و دستگاه عزاداری را نباید سیاسی کرد. اجازه بدهید حداقل هیاتها برای مردم بمانند. اجازه بدهید مردم وقتی به حرم امام رضا میآیند در جستوجوی معنویت باشند نه چیز دیگری.
انتظار این است که صداوسیما، جلسات مداحان حزبی را پوشش ندهد. البته بماند که خود رادیو و تلویزیون بیش از همه تبدیل به صدای جریانی خاص شده است و هر نوایی که در حمایت از آنها و علیه رقیب بلند میشود، استقبال میکند.
نباید اجازه داد شأن والای هیات های مذهبی در حد میتینگ های این حزب و آن جناح تقلیل یابد؛ این ستمی آشکار به ساحت قدسی امام حسین و ائمه اطهار است.
و در پایان باید خطاب به این مداحان گفت که « گر تو قرآن بر این نمط خوانی/ ببری رونق مسلمانی»