به گزارش قلم نیوز و به نقل از روابط عمومی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران، خداداد غریب پور که به صورت ویدئوکنفرانس در جلسه پایش برنامه ها و اقدامات شرکت ملی مس ایران سخن می گفت، اظهار داشت: این شرکت در اکتشاف، استخراج، تولید، فروش و نسبت های مالی، رشد محسوسی نسبت به سال گذشته داشته است.
وی ادامه داد: شرکت ملی صنایع مس طی 6 ماهه نخست امسال، 78 درصد رشد سود داشته که با روند پیش رو، سود این شرکت افزایش بیشتری خواهد داشت. به گفته غریب پور، پایین بودن قیمت تمام شده تولید محصولات (حدود 2 هزار دلار)، این شرکت را در ردیف شرکت های طراز اول دنیا قرارداده است.
رئیس هیات عامل ایمیدرو با بیان اینکه شرکت ملی صنایع مس اکنون بیش از 2 میلیارد یورو طرح توسعه تعریف کرده است، گفت: ظرفیت های پیش روی این شرکت نسبت به تولید در مقایسه با رتبه جهانی بالاتر است و لازم است تولید را افزایش دهیم.
وی افزود: ایران از نظر ذخایر مس در رتبه هفتم اما در تولید، رتبه پانزدهم است از این رو باید بر افزایش تولید تمرکز کنیم.
تاکید بر 2-3 برابر شدن میزان حفاری اکتشافی
غریب پور با بیان اینکه شرکت ملی صنایع مس میزان حفاری را تا پایان امسال به 100 هزار متر می رساند، تصریح کرد: پیش از این در دوره قبلی مدیریت آقای سعدمحمدی، میزان حفاری به 150 هزار متر رسیده بود و انتظار داریم ظرفیت عملیات حفاری به 2-3 برابر برسد.
وی ادامه داد: این شرکت در بخش فناوری، با طرح های تدوین شده و توجه به روش جدید تولید، رویکرد مناسبی داشته است اما برای دستیابی به دانش فنی، لازم است تمرکز بیشتری داشته باشد. به گفته غریب پور، موفقیت های حاصله در کنار دانش فنی، می تواند نتایج درخشانی برای کشور ایجاد کند.
افزایش سرمایه مس و مبارکه؛ جبران کننده بازار سرمایه
رئیس هیات عامل ایمیدرو با اشاره به اینکه شرکت ملی صنایع مس در حال حاضر، جزو 5 شرکت نخست بورسی با سرمایه بالاست، گفت: با افزایش سرمایه شرکت و اجرای طرح های تولیدی، نگاه سهامداران به بورس مثبت شده و بازار رویکرد افزایشی به خود می گیرد. این شرکت همواره رضایت سهامداران را حفظ کرده است.
وی ادامه داد: افزایش سرمایه شرکت های ملی مس و فولاد مبارکه، بی رونقی بازار بورس را جبران می کنند.
غریب پور با اشاره به ضرورت تشکیل یک شرکت مدیریت پروژه در شرکت ملی مس بیان داشت: با تشکیل این شرکت، می توانیم از طریق بورس10 هزار میلیارد تومان گردآوری کنیم و در کنار افزایش سرمایه 10 هزار میلیارد تومانی پیش رو، منابع مالی برای توسعه طرح ها تامین کنیم.
وی ادامه داد: این اقدام، سبب اعتمادسازی سهامداران شده و در عین حال، رویکرد توسعه ای مس زودتر حاصل می شود.
رئیس هیات عامل ایمیدرو خاطرنشان کرد: موفقیت های حاصله شرکت ملی مس حاصل تلاش مدیران، کارشناسان، متخصصان، کارگران و دست اندرکاران این حوزه است.
افزایش ظرفیت 400 هزار تن کنسانتره در سال آینده
اردشیر سعدمحمدی، مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران، در این جلسه ویدیوکنفرانسی گفت: ذخایر مس کشور بیش از 7 میلیارد تن است و با اکتشافات انجام شده، یک ذخیره بسیار بزرگ معدنی اکتشاف شده اواخر امسال یا ابتدای سال آینده اعلام می شود و باعث ارزش افزوده بسیار بالایی خواهد شد.
وی ادامه داد: در معادن میدوک و سونگون نیز ذخایر قابل توجهی تا پایان امسال به ذخایر کشور افزوده می شود. اکنون اکتشافات وسیعی در استان های یزد، اصفهان، خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان در حال انجام است.
سعد محمدی با بیان اینکه در سال آینده 3 کارخانه کنسانتره مس افتتاح می شود، گفت: این کارخانه ها شامل دره آلو، دره زار و استحصال فلوتاسیون از سرباره های ذوب است که با بهره برداری از اینها، 400 هزار تن کنسانتره به مجموع تولید کشور اضافه می شود.
وی ادامه داد: طرح تجهیز احداث کارخانه تولید کنسانتره معدن ایجو در حال تولید بوده و آماده افتتاح رسمی است. طرح آهک هیدراته اهر نیز تا پایان آذر افتتاح می شود.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران اعلام کرد: برنامه تولید کاتد امسال 265 هزار تن است که پیش بینی شده تا پایان سال به 280 هزار تن برسد. شرکت های تابعه مس طی 6 ماهه رکورد تولید داشته اند.
وی افزود: طی 6 ماهه امسال، ارزش فروش ریالی نسبت به برنامه با 54 درصد رشد نسبت به برنامه، به 11 هزار میلیارد تومان رسید. میزان صادرات نیز نسبت به برنامه، 26 درصد رشد داشت.
سعدمحمدی بیان داشت: در بخش بومی سازی، 6250 قطعه بومی سازی شده و برای 8 هزار قطعه برنامه ریزی شده است. طی امسال نیز 1100 قطعه، بومی سازی می شود.
وی افزود: این شرکت آماده همکاری برای فعال سازی معادن کوچک مقیاس مس است.