کد خبر: ۲۳۶۶۳
تاریخ انتشار: ۲۴ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۵:۳۵
چگونه میوه‌ها را در خانه خشک کنیم؟

صرفه‌جويي كن!

فرآیند خشک کردن میوه در اصل، روشی مناسب برای حفظ طعم میوه است. گاهی میوه خشک شده نسبت به نوع تازه آن به دلیل طعم بهتر، برتری دارد. میوه خشک، ترد و شیرین است؛ بنابراین می‌توان گفت نوعی آب‌نبات طبیعی هستند که آماده کردن آن‌ها به وسیله خاصی نیاز ندارد.
شما برای مصرف انواع میوه‌ها مجبور نیستید هزینه گزاف برای تهیه نوع آماده و بسته‌بندی آن بپردازید بلکه می‌توانید بدون هیچ‌گونه هزینه‌ای میوه‌های اضافی خود را به میوه خشک تبدیل کنید و از خوردن آن لذت ببرید. با چند روش می‌توانید در خانه به خشک کردن میوه بپردازید.
بعضی میوه‌ها در بعضی از فصول سال فراوان‌تر از دیگر میوه‌ها هستند. در صورت تمایل به استفاده از میوه‌ها در فصول مختلف سال لازم است میوه‌ها را خشک کرده و از آن استفاده کنید.
در این مطلب قصد داریم به شما بیاموزیم که چگونه میوه خشک کنیم، یعنی میوه‌های تازه تابستانی را به میان‌وعده‌ای تبدیل کنیم که می‌توانیم در بقیه طول سال بخوریم. 

خشک کردن میوه در آفتاب
معمول‌ترین و ابتدایی‌ترین روش خشک کردن میوه استفاده از آفتاب است. در این روش میوه را نصف یا خرد کرده و به مدت چند روز در فضای بیرون و در معرض نور آفتاب قرار می‌دهند.

مراحل خشک کردن میوه در آفتاب
*برای خشک کردن میوه یک روز گرم آفتابی را که رطوبت هوا زیر 60 درصد و هوا هم آفتابی و گرم باشد، انتخاب کنید. این کار چند روز طول می‌کشد بنابراین لازم است که هوا برای چند روز متوالی صاف و خوب باشد.
*میوه‌ها را روی سینی توری استیل ضدزنگ، پلاستیکی یا فایبرگلاس با روکش تفلون قرار دهید و با کمی فاصله روی توری بچینید.
*سینی میوه را روی دو عدد آجر قرار دهید تا از زمین فاصله بگیرد و روی آن یک توری نازک بیندازید و زیر نور آفتاب قرار دهید. قرار دادن سینی روی آجر سبب بهتر جریان یافتن هوا و سریع‌تر خشک کردن میوه می‌شود.
*برای سرعت بخشیدن به روند خشک شدن میوه‌ها، در زیر سینی یک ورق آلومینیوم یا قلع قرار دهید. هوای خنک شب می‌تواند میوه را دوباره مرطوب کند. پس سینی را در شب در جای سرپوشیده قرار دهید.
*هر روز چند بار به میوه‌ها سر بزنید، میوه‌ها چروکیده و جویدنی (ترد) را جمع‌آوری کنید.

خشک کردن میوه در فر
یکی دیگر از روش‌های خشک کردن میوه، خشک کردن با جریان هواست که ترکیبی از جریان هوا و حرارت کم است، این کار معمولا در فر انجام می‌شود. خشک کردن با فر بهترین روشی است که می‌توانید استفاده کنید، زیرا شکر یا ماده افزودنی دیگری به آن نمی‌افزایید و تنها چندین ساعت زمان برای این کار نیاز دارید.
فایده انجام این کار در خانه آن است که روی نتیجه کارتان کنترل دارید و میوه‌ها را به هر اندازه و شکلی که مایل باشید، خشک می‌کنید.
کیفیت میوه خشک شده به اندازه تکه‌های میوه و مدت زمان خشک کردن آن بستگی دارد.

مواد لازم برای خشک کردن میوه در فر
فر، کاغذ مومی یا لاینرهای سیلیکونی و سینی فر یا توری‌های گرد مخصوص پیتزا
* در این روش برای جلوگیری از رشد باکتری‌ها میوه‌ها را در دمای پایین گرم می‌کنند تا آب آن‌ها به قدر کافی تبخیر شود.
* میوه موردنظرتان را آماده کنید، بهتر است این میوه‌ها کاملا رسیده باشند.
* میوه‌ها را با آب سرد بشویید قسمت لکه‌دارشان را جدا کنید، هسته میوه و ساقه میوه را جدا کنید.
* میوه‌ها را به صورت هم اندازه برش بزنید تا در زمان یکسانی خشک شوند. میوه‌های کوچک مثل انگور، توت فرنگی، گیلاس و گوجه‌فرنگی مینیاتوری را می‌توان به صورت درسته خشک کرد. میوه‌های متوسط را می‌توان نصف یا حلقه حلقه کرد و میوه‌های بزرگ یا خیلی سفت مثل انبه، آناناس و نارگیل را باید ورقه ورقه کرد.
* اگر دوست دارید پوست میوه‌ها را بگیرید، تکه‌های میوه را 30 ثانیه در آب جوش بریزید و سپس به یک ظرف آب یخ منتقل کنید تا پوست میوه‌ها راحت جدا شود.
* برای حفظ ظاهر زیبای میوه‌ها و به حداقل رسیدن تغییر رنگ‌شان آن‌ها را 10دقیقه درون آب لیمو و آب قرار دهید، سپس در آبکش بریزید و با یک حوله بدون پرز به آرامی خشک کنید.
* فر را از قبل در دمای 54 تا 71 درجه سانتی‌گراد گرم کنید.
*از درجه حرارت پایین‌تر برای میوه‌های برش خورده‌ نازک مانند سیب یا هلو و از دمای بالاتر برای توت فرنگی‌ها و دیگر توت‌های کامل استفاده کنید.
* روی سینی فر را با کاغذ مومی بپوشانید و تکه‌های میوه را با حفظ فاصله بچینید.
* یک توری گرد مخصوص پیتزا یا یک لاینر سیلیکونی روی میوه‌ها برای جلوگیری از جمع شدن (لوله شدن) آن‌ها قرار دهید.
* میوه‌ها را درون فر بگذارید و هر دو ساعت سینی فر را بچرخانید.
* هنگامی که میوه خشک بافتی مانند چرم پیدا کرد و حدی منعطف بود، آماده بیرون آوردن از فر است.
* بعد از بیرون آوردن میوه‌های خشک از فر آن‌ها را در ظرف‌های پلاستیکی یا شیشه‌ای بریزید و برای چهار تا پنج روز سر ظرف‌ها را باز بگذارید تا رطوبت باقی مانده آن‌ها تبخیر شود. طی این روزها ظرف را، تکان دهید تا میوه‌ها کمی جابه‌جا شوند. پس از پنج روز، در ظرف را ببندید.
* حدود 10 ماه بعداز این میوه‌های خشک می‌توانید استفاده کنید.

مدت زمان لازم برای خشک شدن انواع میوه‌ها در فر
سیب:6 ساعت؛
انگور:8 تا 10 ساعت؛
پوست مرکبات:8 تا 10 ساعت؛
گیلاس:12 ساعت؛
توت فرنگی:12 ساعت؛
زردآلو:12 ساعت.
آلو:6 ساعت؛
گلابی:6 ساعت؛
هلو:6 ساعت؛
موز:6 ساعت؛

روش سرخ کردن برای خشک کردن میوه
روش سرخ کردن یکی دیگر از بهترین روش‌ها برای خشک کردن میوه‌های پر نشاسته و کم‌رطوبت مثل موز است.

نگهداری و استفاده از میوه خشک
* میوه‌های کاملا خشک شده و ترد را می‌توانید در ظرف پلاستیکی دردار بریزید و در آشپزخانه نگهداری کنید.
* میوه‌هایی که هنوز کمی رطوبت دارند را در ظرفی پلاستیکی بگذارید یا روی آن‌ها را با سلفون بپوشانید و می‌توانید تا چندین روز آن‌ها را در یخچال نگهداری کنید.
* بیشتر میوه‌های خشک شده 9 تا 12 ماه قابل استفاده هستند.
* برای جلوگیری از فاسد شدن، میوه‌های خشک آماده و بسته‌بندی شده، آن‌ها را در یک کیسه‌ سربسته درون یخچال قرار دهید.
* از میوه خشک می‌توانید در غذاهای مختلف استفاده کنید یا آن‌ها را به تنهایی بخورید.
* بعضی از میوه‌های خشک را مانند سیب، زردآلو، هلو، آلو و گلابی می‌توان با خیساندن در آب گرم یا آهسته جوشاندن دوباره آبدار و مرطوب کردو سپس استفاده کرد.
* بسیاری از میوه‌های خشک رایج در بازار قبل از بسته‌بندی با دی‌اکسیدگوگرد خشک می‌شوند که این روش به میوه کمک می‌کند تا رنگ، طعم و شکل خود را حفظ کند.
* اگر به گوگرد حساسیت دارید، می‌توانید میوه‌های خشک شده بدون گوگرد را خریداری کنید.

درست کردن چیپس میوه
شما می‌توانید با استفاده از فر یا دستگاه میوه خشک کن، چیپس‌های ترد و طلایی رنگ میوه درست کنید. میوه‌های دارای پوست نازک مانند سیب، آناناس، نارگیل، لیمو و پرتقال مناسب برای چیپس شدن هستند. برای یک دست شدن ورقه میوه‌ها از ماندولین استفاده کنید، برای جلوگیری از تغییر رنگ میوه‌ها روی آن‌ها آب لیمو بزنید.
سپس با کمی روغن یک سینی فر را چرب کنید، حلقه‌های سیب را روی آن بچینید، در پایین‌ترین طبقه فر قرار دهید و صبر کنید تا میوه‌ها به مدت دو تا سه ساعت در فر باقی بمانند تا کاملا خشک شوند. برای تزئین دسر یا سالاد یا حتی به‌عنوان اسنک می‌توانید از این چیپس‌های میوه‌ای استفاده کنید.

منبع: تندرستی
نظرات بینندگان