مریم ملونی روز دوشنبه در نشست تخصصی تبیین روند اجرای نظام استانداردسازی محصولات دانش بنیان در همدان اظهار داشت: کرمان، آذربایجان شرقی، کرمانشاه، همدان، اصفهان، قزوین، خراسان رضوی، فارس، مرکزی، البرز، یزد و قم استان هایی هستند که برای استاندارد سازی محصولات دانش بنیان آمادگی بیشتری دارند.
وی اضافه کرد: شیوه نامه اجرایی صدور گواهینامه انطباق محصول و نشان "دانش نماد" ویژه محصولات دانش بنیان سال ۹۶ بر اساس تفاهم نامه منعقد شده بین معاونت علمی و فناوری رئیس جمهوری و سازمان ملی استاندارد، تدوین و به استان ها ابلاغ شده است.
مدیرکل نوآوری و کسب و کار نوین معاونت علمی و فناوری رئیس جمهوری افزود: برای حمایت و تسهیل در تجاری سازی محصولات دانش بنیان نیازمند هم افزایی و رسیدن به ادبیات مشترک هستیم.
وی تاکید کرد: هم اینک ۱۰۰ خدمت متنوع به شرکت های دانش بنیان در سراسر کشور ارائه می شود، اما استاندارد سازی محصولات این شرکت ها زیرساختی ضروری برای تقویت و رونق گرقتن اقتصاد دانش بنیان است.
ملونی گفت: شرکت های دانش بنیان برای عرضه فناوری خود در بازار نیازمند گواهینامه استاندارد هستند و تفاهم نامه یاد شده بسیاری از مشکلات این شرکت ها را مرتفع کرده است و باید در همه مناطق کشور اجرا شود.
به گفته وی حمایت همه جانبه از ایده های فناورانه از مرحله صفر تا رسیدن به بلوغ وظیفه همه دستگاه ها است زیرا یکی از مولفه های اقتصاد مقاومتی توسعه اقتصاد دانش بنیان است.
گواهینامه انطباق سی.ا.سی به محصولات دانش بنیانی اعطا می شود که با یک استاندارد ملی، منطقه ای، جامعه ای و یا کارخانه ای مطابقت داشته باشد.
گواهینامه سی.ا.پی به آن دسته محصولات دانش بنیان داده می شود که با هیچکدام از انواع استاندارد مطابقت نداشته و محصولی جدید باشد که گواهینامه مورد نظر بر اساس ویژگی های محصول و خود اظهاری تولید کننده صادر می شود.