کد خبر: ۱۷۰۸۶
تاریخ انتشار: ۰۲ شهريور ۱۳۹۸ - ۱۵:۲۲

تدوین طرح پایش تنوع زیستی کشور

معاون محیط طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست از تدوین طرح پایش تنوع زیستی کشور خبر داد.
حمید ظهرابی با اعلام این خبر گفت: سازمان حفاظت محیط زیست بر اساس بند الف ذیل ماده ۲ و مفاد ماده ۳۸ قانون برنامه ششم توسعه که بر ضرورت پایش اجزای تنوع زیستی کشور تاکید دارند، طرح پایش تنوع زیستی کشور را تدوین کرده است.

وی خاطرنشان کرد: «بررسی و شناسایی کمی و کیفی فون و فلور (پوشش جانوری و گیاهی کشور)، تعیین ظرفیت برد و بررسی روند تغییرات آن در چند دهه اخیر و چشم‌انداز آتی آن»، «پایش گونه‌های شاخص حیات‌ وحش با روش‌های روزآمد و فناوری‌های نوین»، «بررسی و تعیین شاخص‌های پایداری محیط زیست طبیعی کشور و برنامه‌ریزی برای بهبود کمی و کیفی شاخص‌ها»، «هدایت مدیریت بهره‌برداری‌ها از منابع طبیعی تجدیدپذیر بر اساس ضوابط و استانداردهای محیط زیستی و توسعه پایدار» و «پایش و نظارت مستمر بر مدیریت حیات‌ وحش و تنوع زیستی کشور» از جمله اهداف این طرح گسترده است.

ظهرابی افزود: علاوه بر این، «تدوین ضوابط و معیارهای بهره‌برداری از اجزاء (زنده و غیرزنده) محیط زیست طبیعی و تنوع‌زیستی»، «پایش زیست‌بوم‌های جنگلی (هیرکانی، زاگرسی، حرا و...) در کشور»، «پایش زیست‌بوم‌های مرتعی کشور»، «پایش فرسایش خاک و کانون‌های بحرانی گرد و غبار» و در نهایت «بررسی نقاط قوت و ضعف و توان‌ها و محدودیت‌ها برای مدیریت خردمندانه تنوع زیستی» نیز از دیگر اهداف این طرح هستند.

معاون محیط زیست طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست تصریح کرد: کل اعتبار پیش‌بینی شده برای این طرح طی پنج سال، معادل ۱۲۱ میلیارد و ۹۷۰ میلیون تومان است که امیدوارم همکارانمان در دولت و مجلس با تخصیص اعتبار سالانه به انجام این طرح کمک کنند. 

وی افزود: پایش و حفاظت موثر تنوع زیستی کشور در واقع حفظ زیرساخت‌های حیاتی و اقتصادی کشور است چرا این ذخایر ارزشمند، نقشی پنهان اما اساسی در سلامت جامعه و پویایی اقتصاد را برعهده دارند. 

ظهرابی در ادامه گفت: مثلا در واقعه سیل که فروردین امسال رخ داد، همه دیدیم که تالاب‌های طبیعی چگونه باعث کاهش خسارت‌ها به هموطنان شدند و هرجا که دست‌اندازی‌ها به عرصه‌های طبیعی و تخریب زیسب‌بوم‌ها وجود داشت، خسارت‌ها چند برابر شده بود. 

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان حفاظت محیط زیست،وی در پایان تاکید کرد: هرگونه صرف هزینه برای حفظ تنوع زیستی در واقع سرمایه‌گذاری برای سلامتی و پایداری اقتصاد است. 

بازدید ظهرابی از روند آماده‌سازی مخازن علمی موزه تاریخ طبیعی

 معاون محیط طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست از روند آماده‌سازی مخازن علمی و ‌تمام اتوماتیک‌ موزه ملی تاریخ طبیعی و مخازن نگهداری نمونه‌های جانوری، گیاهی، فسیل‌ها، نمونه‌های ژنتیکی آزمایشگاه‌های مرتبط بازدید کرد. 

ظهرابی با اشاره به نمونه‌های موجود در مخزن موزه ملی تاریخ طبیعی گفت: هر یک از این نمونه‌ها، سرمایه‌ای ارزشمند از طبیعت کشورمان است و نگهداری اصولی از این گنجینه ارزشمند مهمترین وظیفه ماست. 

وی ادامه داد: این موزه، عنوان ملی را در نام خود دارد و متعلق به همه مردم ایران است. خوشحالم که با آماده‌سازی ومرتب‌سازی مخازن موزه با استفاده از امکانات روز، دانشمندان، محققان، پژوهشگران و تمامی علاقه‌مندان می‌توانند از نمونه‌های موجود در مخزن بهره‌برداری علمی کنند. 

محمد مدادی - مدیرکل دفتر موزه ملی تاریخ طبیعی و ذخایر ژنتیکی و امید عبدالرضا سپنجی - مدیرکل دفتر روابط عمومی محیط زیست - نیز ظهرابی را در این بازدید همراهی می‌کردند. 

مدادی گفت: مخزن موزه ملی تاریخ طبیعی دارای بخش‌های مختلفی است که مخزن نمونه‌های گیاهی، حشرات، نمونه‌های بافت منجمد، نمونه‌های شاخ، پوست، جمجمه و تاکسیدرمی از آن جمله هستند. 

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان حفاظت محیط زیست، وی تصریح کرد: با اتمام کار آماده‌سازی مخازن علمی موزه که با تلاش همکارانم در گروه‌های مختلف دفتر موزه انجام می‌شود، دسترسی دانشجویان، پژوهشگران و محققان به این نمونه‌ها تسهیل خواهد شد. 
نظرات بینندگان