به نقل از گیزمگ، بخش زیادی از خاکهای جهان برای کشاورزی زیادی شور هستند. در حالیکه مزارع موجود با چرخه آبیاریهای فعلی و فرآیند تبخیر آب، شورتر میشوند.
حال محققان امید دارند که با استفاده از یک روش جدید، امکان رشد گیاهان در خاک غیر قابل استفاده را هم فراهم کنند.
این پژوهش که توسط محققان دانشگاه "بریگم یانگ" انجام شده است، با خرد کردن ریشههای سه نوع گیاه شورپسند آغاز شد.
این گیاهان قادرند به لطف باکتریهایی که به طور طبیعی در ریشه خود دارند، در خاک بسیار شور رشد کنند.
محققان پس از قرار دادن ریشهها در ظروف آزمایشگاهی، توانستند ۴۰ باکتری متفاوت را رشد داده و جداسازی کنند. باکتریهای که برخی از آنها حتی آبهایی با درجه شوری دریا را هم تحمل میکنند.
پس از آن میکروبهای جداسازی شده در یک محلول مایع قرار داده شده و وارد دانههای یونجه شدند تا توانایی رشد یونجه در شرایط نمکی بالا سنجیده شود.
در نهایت دانههای تلقیح شده در محیط رشدی قرار گرفتند که یک درصد نمک داشت.
این مطالعه دو نوع باکتری جداسازی شده را مورد بررسی قرار داد.باکتری هالوموناس و باسیلوس که برای شبیهسازی رشد گیاهان در حضور ۱ درصد نمک در خاک استفاده شدند. باکتریهایی که مسئول تحمل نمک در ریشه گیاه هستند.
این کشف بسیار قابل توجه است زیرا خاک کشورهای چین، استرالیا، برخی کشورهای خاورمیانه و بخش عمدهای از زمینهای جنوب غربی آمریکا شور است.
هماکنون محققان آزمایشهای گلخانهای را روی برنج ، لوبیاسبز و کاهو انجام دادهاند تا بتوانند این محصولات را در خاک شور رشد دهند.
نتایج پژوهش در مجله "Frontiers in Microbiology" انتشار یافت.