"اطلس خطر آب قنات" از سوی موسسه منابع جهانی تنشهای آبی، خطر خشکسالی و خطر سیلاب رودخانهها را در کشورهای مختلف بررسی کرده است.
طبق اعلام این موسسه کشاورزی، صنعت و شهرها به طور میانگین سالانه ۸۰ درصد از آبهای سطحی و زیرزمینی موجود در ۱۷ کشوری که بیشترین بحران کمبود آب را دارند، مصرف میکنند.
زمانی که میزان تقاضا از میزان منابع آبی بیشتر شود، حتی خشکسالیهای کوچک که به دلیل تغییرات اقلیمی افزایش یافتهاند، میتوانند عواقب ناگواری را به همراه داشته باشند که از این موارد میتوان به بحرانهای اخیر در کیپ تاون، سائوپائولو و چنای اشاره کرد.
به گفته کارشناسان تنشهای آبی بزرگترین بحرانی است که هیج صحبتی از آن نمیشود. این در حالی است که عواقب آن به صورت ناامنی غذایی، درگیری، مهاجرت و بیثباتی مالی در معرض دید عموم است.
از ۱۷ کشوری که تحت فشار شدید کمبود آب قرار دارند، ۱۲ کشور در خاورمیانه و شمال آفریقا قرار داشته و هند که در رتبه ۱۳ قرار دارد، بیش از سه برابر جمعیت ۱۶ کشور دیگر را در بر گرفته است.
بنا بر گزارش خبرگزاری فرانسه، گزارش اخیر نشان داده حتی در کشورهایی که با کمترین میزان بحران آب مواجهاند ممکن است برخی مناطقِ آنها با تنش کمآبی روبهرو شوند. برای مثال اگرچه ایالات متحده آمریکا با کسب رتبه ۷۱ در جایگاه امنی در مقوله بحران آب قرار گرفته اما ایالت نیومکزیکوی آن با تنشهای آبی شدیدی مواجه بوده و از این نظر در کنار کشوری مانند امارات متحده عربی قرار گرفته است.