کد خبر: ۱۶۳۰۱
تاریخ انتشار: ۰۶ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۳:۴۰

سرمایه‌گذاری برای ریشه‌کنیِ هپاتیت

سازمان جهانی بهداشت (WHO) همزمان با "روز جهانی هپاتیت" بر ضرورت ریشه‌کن کردن این بیماری تاکید کرد.
 سازمان جهانی بهداشت از تمامی کشورها درخواست کرد تا از کاهش هزینه‌های تشخیص و درمان هپاتیت ویروسی بهره برده و سرمایه‌گذاری در راستای ریشه‌کن شدن این بیماری را افزایش دهند.

در گزارش جدید این سازمان آمده است: سرمایه‌گذاری سالانه شش میلیارد دلار در راستای ریشه‌کن ساختن هپاتیت در ۶۷ کشور با میزان درآمد پایین و متوسط می‌تواند از مرگ زود هنگام ۴.۵ میلیون نفر تا سال ۲۰۳۰ میلادی بکاهد.

سازمان جهانی بهداشت اعلام کرده که در این ۶۷ کشور به منظور ریشه‌کن ساختن هپاتیت ویروسی که تهدیدی برای سلامت عمومی به حساب می‌آید تا سال ۲۰۳۰ در مجموع به سرمایه ۵۸.۷ میلیارد دلاری نیاز است. در صورت تحقق این هدف موارد ابتلا به این بیماری حدود ۹۰ درصد و مرگ و میر ناشی از آن ۶۵ درصد کاهش پیدا می‌کند.  

«تدروس آدهانوم قبریسوس»، دبیرکل سازمان جهانی بهداشت گفت: امروز ۸۰ درصد از افراد مبتلا به بیماری هپاتیت به خدمات مراقبتی لازم برای پیشگیری، آزمایش و درمان دسترسی نداشته‌اند. همزمان با بیست و هشتم ماه جولای و روز جهانی هپاتیت از رهبران سیاسی جهان درخواست می‌کنیم تا سرمایه‌گذاری‌ها در این حوزه برجسته شود.

اکنون با سرمایه‌گذاری در بخش تست‌های تشخیصی و داروهای مورد نیاز در درمان هپاتیت B و C کشورها می‌توانند به حفظ جان انسان‌ها کمک کنند و هزینه‌های مرتبط با درمان طولانی مدت سرطان کبد و سیروز را که در نتیجه درمان نشدن هپاتیت است کاهش دهند.

برخی از کشورها اقداماتی را در جهت ریشه‌کن ساختن این بیماری اتخاذ کرده‌اند. به طور مثال دولت هند اعلام کرده است تست‌های تشخیصی و درمان رایگان برای بیماران مبتلا به هپاتیت نوع B و C بخشی از برنامه پوشش همگانی سلامت خواهد بود. این هدف از طریق کاهش بهای دارو امکانپذیر است.

اکثریت قابل توجهی از ۳۲۵ میلیون بیمار مبتلا به هپاتیت نوع B و C به آزمایش‌های تشخیصی و روش‌های درمان بیماری دسترسی ندارند. از حدود ۲۵۷ میلیون مبتلا به عفونت هپاتیت B تنها حدود ۱۰.۵ درصد در سال ۲۰۱۶ از بیماری خود، آگاهی داشته‌اند. همچنین از میان این افراد تنها ۱۷ درصد تحت درمان قرار گرفته‌اند.

همچنین در سال ۲۰۱۶ میلادی ۱.۱ میلیون نفر به عفونت هپاتیت B مبتلا شدند که دلیل اصلی سرطان کبد است.

پنج نوع عفونت هپاتیت A،  B، C، D و E وجود دارد. بیش از ۹۵ درصد از مرگ و میرها ناشی از هپاتیت مزمن B و C است و هپاتیت‌های A و E به ندرت بیماری کشنده به حساب می‌آیند. هپاتیت D عفونت دیگری است که در مبتلایان به هپاتیت نوع B مشاهده می‌شود.

این بیماری در سال به مرگ ۱.۴ میلیون نفر منجر می‌شود و پس از سل دومین بیماری عفونی کشنده است. همچنین افراد ۹ برابر بیش از ویروس HIV به بیماری هپاتیت دچار می‌شوند. هپاتیت بیماری قابل پیشگیری و درمان‌پذیر است.

به گزارش سایت اطلاع‌رسانی این سازمان، در کمپین روز جهانی هپاتیت در سال جاری سازمان جهانی بهداشت از تمامی کشورها درخواست کرده تا در جهت تحقق شعار "برای ریشه‌کن کردن هپاتیت سرمایه‌گذاری کنید" تلاش کنند.
نظرات بینندگان